
Egészséges Répatorta Kókuszos-Kesudiós Krémmel (Gluténmentes és Cukormentes)
Van-e sütemény, amellyel egészséges és ínycsiklandó módon, bűntudat nélkül kényeztetheted magad? Bizony létezik, és ezen az oldalon is megtalálható. Próbáld ki ezt a kiváló és egyedülálló egészséges sárgarépa-tortát kókusz-kesudió krémmel, amely mennyei ízeket rejt magában. Ezen kívül a sütemény teljesen lisztmentes és hozzáadott cukortól mentes.
Milyen fitt édesség lenne az, ami nem rejtené el az isteni ízvilág kapcsolatát az egészségtudatos hozzávalókkal. A kókusz-kesudió krémes sárgarépa torta lágy és igazán tápláló sütemény, kellemes diós-kókuszos érintéssel. A frissítő sárgarépa, édes kókusz, egészséges dió és a gyümölcsök szőlő, banán vagy alma formájában játsszák a főszerepet ebben a sütiben. Minden az ízlésednek és preferenciáidnak megfelelően kombinálva.
Egészséges vegán sárgarépa torta liszt, cukor és édesítőszer nélkül, amely az emésztőrendszert is kényezteti. Tartalmazza a szükséges mennyiséget fehérjékből, rostokból, egészséges zsírokból, mikrotápanyagokból, és másrészt csak kevés természetes cukor található benne. Bátran kínálhatod a barátaidnak, akik nem panaszkodhatnak majd, hogy vigyázniuk kell az alakjukra. És ne aggódj, a sárgarépa és a kesudiós-kókuszos krém íze kiválóan passzol egymáshoz. Ez az egészséges sárgarépa torta tökéletes pl egy kényelmes vasárnap délutánon.
Összetevők
- Tészta:
- 1 ½ csésze zabpehely (ezt ajánlom)
- 400g sárgarépa
- 200g szőlő (vagy banán/alma)
- ¼ csésze kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- ½ csésze magvak (dió/pekándió) (ezt ajánlom)
- egy csipet fahéj (ezt ajánlom)
- ½ csésze datolya/szárított mazsola (ízlés szerint) (ajánlom ezt)
- Krém:
- 1 csésze kesudió (ezt ajánlom)
- 6 ek szilárd kókusztej* (ajánlom ezt)
- 2 ek citromlé
- 2 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- ½ tk vanília kivonat vagy vanília bab (ízlés szerint)
Instrukciók
- * Hűtsd a zsíros kókusztejet egy éjszakán át. A tetején képződő szilárd részt használd fel.
- Áztasd vízbe a kesudiót legalább 4 órára.
- Egy turmixgépben porítsd a zabot, amíg liszt nem lesz.
- Add hozzá a felvágott répát, szőlőt, kókuszreszeléket, magvakat és egy csipet fahéjat, majd turmixold össze alaposan.
- Ha minden hozzávaló összeállt és sima a tészta, akkor kóstold meg. Ha nem elég édes, adj hozzá ½ csésze datolyát vagy mazsolát. Turmixolj rajta megint egyet.
- Öntsd a tésztát egy tapadásmentes tortaformába. A forma méretét a kívánt vastagság szerint válaszd ki. Én 15 cm átmérőjűt használtam. Ha nagyobb formát szeretnél (pl. 25 cm), duplázd meg az hozzávalók mennyiségét.
- Süsd 190 Celsius-fokon (375 °F) 25-35 percig. Vagy amíg a torta teteje aranybarna nem lesz.
- Mielőtt kivennéd a formából, hagyd hűlni 10 percig, majd óvatosan vágd ketté.
- A krém elkészítéséhez keverd össze a kesudiót, a szilárd kókusztejet, a kókuszolajat és a citromlevet turmixgéppel.
- Adhatsz hozzá vanília kivonatot vagy vanília babot.
- Amikor a krém teljesen sima, a felét kend a tortalapok közé, a maradék krémet pedig a tetejére és a torta oldalára.
- A tortát 8 órán keresztül pihentesd hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő | 45 perc | |
Kiadósság | 6 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 400 Kcal | |
Szénhidrátok | 22 g | |
Rost | 4 g | |
Fehérjék | 8 g | |
Zsír | 29 g |