
Egészséges, Sütés Nélküli Joghurtos-Epres Süti
Két ember, 5 óra, és ez az egészséges, frissítő, nyári sütés nélküli joghurtos-epres süti nem létezik többé. Tökéletesség - ez a szó illik rá talán legjobban. Ez a sütemény lágy, habos, édes és savanyú, és egy extra bónusz, hogy mindemellett egészséges, könnyű, és fehérjében gazdag. Kétségkívül, számomra ez minden idők legjobb egészséges. sütés nélküli sütije.
Ebben a receptben nyugodtan helyettesítheted a kókuszcukrot kristálycukorral, xilittel, vagy akár stevia csepekkel, ha csökkenteni szeretnéd a süti szénhidrát-, és egyben kalória tartalmát.
Ha allergiás lennél az eperre, ne szomorodj el, bármelyik kedvenc gyümölcsöddel elkészítheted. A legjobban még az áfonya, málna, cseresznye, sárgabarack és az őszibarack passzol ehhez a sütihez. Ráadásul, ez az egészséges, sütés nélküli fitt süti alacsony zsírtartalmú, és lisztmentes, a süti alapját zabból fogjuk elkészíteni. Pár perc alatt megleszünk vele, be sem kell kapcsolnod a sütőt, csak a hűtőben kell majd pihentetned kicsit, amíg összeáll - bár, magamból kiindulva, az izgatott várakozás miatt sűrűn fogod nyitogatni a hűtőt.
Ez az egészséges és fitt sütés nélküli joghurtos-epres süti "csoda" ráadásul ellenállhatatlanul is néz ki, úgyhogy tökéletes választás lehet bármilyen családi ünnephez, szülinaphoz, vagy ünnepnaphoz. Én például alig várom, hogy újra elkészítsem. Nyami.
Összetevők
- A sütemény alaphoz:
- 2,5 bögre (350 g) zab (ezt ajánlom)
- 2 evőkanál kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 3 evőkanál méz (ajánlom ezt)
- csipetnyi fahéj (ezt ajánlom)
- A joghurtréteghez:
- 500 g görög joghurt
- 1/2 bögre kókuszcukor (vagy xilit / kristálycukor / 1 teáskanál stevia) (ezt ajánlom)
- 3 evőkanál tiszta zselatin
- 3 evőkanál víz
- Az epres réteghez:
- 500 g eper
- 200 g görög joghurt
- 5 evőkanál kókuszcukor (vagy xilit / kristálycukor / 1/2 teáskanál stevia)
- 3 evőkanál tiszta zselatin
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
Instrukciók
- Daráld a zabot finom állagúra.
- Egy tálban keverd össze az így kapott zablisztet mézzel, olvasztott kókuszolajjal és fahéjjal. Egy nagyon sűrű és ragadós tésztát kell kapj.
- Vegyél elő egy kapcsos tortaformát (kb 20 cm átmérőjűt). Kézzel, vagy egy spatula segítségével nyomkodd bele a tésztát az aljára, és egyengesd el.
- Egy kisebb edényben keverj el 6 evőkanál zselatint 6 evőkanál langyos vízzel.
- Kezdd el alacsony hőfokon melegíteni a keveréket, és vedd le a tűzről, amint a zselatin feloldódott a vízben.
- Egy másik tálba öntsd bele a görög joghurtot, a kókusz cukrot (vagy a választott édesítődet), és a feloldott zselatin felét.
- Alaposan verd fel egy habverő segítségével a joghurtos tölteléket, míg csomómentes nem lesz, majd kanalazd rá a már elkészített süti alapra.
- Tedd be a sütit a sütőformájával együtt a hűtőbe pár percre.
- Közben tisztítsd meg az epreket, és egy kézi mixer segítségével turmixold össze 200 g görög joghurttal, kókuszcukorral (vagy bármilyen más édesítővel), citromlével, és a feloldott zselatin maradékával, amíg szép selymes állagú nem lesz.
- Amint a joghurt réteg megszilárdul a hűtőben, öntheted is rá óvatosan az epres krémet.
- Most tedd vissza a kész sütit a hűtőbe, legalább 4 órára.
- Végezetül, tálalás előtt dekorálhatod a sütid gyümölccsel, vagy mentalevéllel.
Elkészítési idő | 20 perc | |
Kiadósság | 10 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 205 Kcal | |
Szénhidrátok | 36 g | |
Rost | 4 g | |
Fehérjék | 13 g | |
Zsír | 2 g |