Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű Gombaleves Tonhallal

Egyszerű Gombaleves Tonhallal

Különleges, sűrű és ízletes, egyszerű gombás burgonyás leves, melyet tonhallal kiegészítve főételként is tálalhatsz. Ez az egyszerű leves gombából és burgonyából alacsony kalóriatartalmú és tele van fehérjével, így fogyasztható fogyókúrában és különféle diéták idején. Gluténmentes és nem tartalmaz tojást, dióféléket és tejet (ha kihagyjuk a görög joghurtot). A leves csodálatos illata és a krémes burgonya-gomba ízkombináció teljesen magával fog ragadni!

A recept fő összetevői a gomba és a burgonya. Tökéletesen kiegészítik egymást, és a krémes állag igazi finomsággá teszi a levest. Ugyanakkor az én javaslatom, hogy próbáld ki tonhallal és görög joghurttal ezt a levest. Nemcsak további értékes fehérjéket juttatsz így a szervezetedbe, de jól telít is. A joghurttól még finomabb, krémesebb ízű lesz, és a tonhaldarabok még jobban kiadják az ízűket az ilyen krémes levesekben.

És végezetül, az édesanyák számára is van egy tippem. A krémes levesek, mint ez a gombás-burgonyás leves, alkalmasak gyerekmenünek is, mivel könnyedén kiadagolhatók zárható bébiételes ételzacskókba (a tonhal hozzáadása előtt). Nemcsak több levest esznek majd így, de nem is lesz minden maszatos evés után. Arra figyelj ilyenkor, hogy ne legyen túlságosan gombás a leves - a gyerekek érzékenyek a gombákra, és a nagyon picik, egy éves kor alatt nem is ehetnek egyáltalán gombaféléket.

Összetevők

  • 500 g csiperke gomba
  • 1 hagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 L (8 bögre) csirke húsleves alaplé (vagy víz)
  • 1 teáskanál só (ajánlom ezt)
  • 1/4 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 150 g tonhal, lecsepegtetve (opcionális) (ezt ajánlom)
  • 4 evőkanál görög joghurt (főzés után sűrítéshez - opcionális)

Instrukciók

  1. Vágd a hagymát apróra.
  2. Mosd meg a gombákat és aprítsd őket finomra.
  3. Egy teflon serpenyőben melegíts egy kanál vajat és pirítsd üvegesre a hagymát.
  4. Add hozzá a gombát és a pirítsd át együtt is, amíg megpuhul a gomba (kb. 5 perc), alkalmanként keverve.
  5. Adj hozzá csirkehúsleves alaplevet vagy vizet, és forrald össze a levest.
  6. Közben turmixolj össze apróra vágott nyers burgonyát 2 fokhagyma gerezddel és egy kis vízzel.
  7. Forgasd a masszát a levesbe.
  8. Hagyd a levest kb. 10-15 percig rotyogni, és végül turmixold össze az egészet botmixerrel, majd sózd, borsozd.
  9. Kívánság szerint keverjük össze a görög joghurtot tálalás előtt, és azt is javaslom, hogy hozzáadjak néhány tonhalat (lecsapolt lé). Ily módon a leves még több fehérjét biztosít Önnek, és igazán jól fogja kitölteni.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória135 Kcal
Szénhidrát18 g
Rost5 g
Fehérje7 g
Zsír4 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások