Ha szereted a gombát, akkor ez a fitt gombapaprikás hajdina nokedlivel Neked lett kitalálva. Élvezd kedvedre ezt a finom húsmentes ételt, amely nagyszerű fehérje-, ásványi anyag- és rostforrás. Biztosan imádni fogod :)
A gombának és a tápérték szempontjából értékes hajdinalisztnek köszönhetően ez az étel a mikroelemek szinte teljes skáláját tartalmazza. A fogás egy adagja a D-vitamin, a réz, a riboflavin, a magnézium és a niacin ajánlott napi adagjának majdnem 100%-át fedezi. Továbbá a folsav, a foszfor, a vas, a szelén, a B6-vitamin és a tiamin is nagy mennyiségben jelen van benne. A gombapaprikás elkészítése ráadásul igazán egyszerű.
Javaslatom, hogy a fitt gombapaprikást hajdina nokedlivel tálald, amit azonban bármilyen tésztával helyettesíthetsz, ha nincs időd házi nokedlit készíteni.
Tipp: A gombapaprikást tej, tejszín és kevés liszt vagy keményítő keverékével fogjuk sűríteni. Választhatsz növényi alapú tejszínt és tejet is. Ha pedig nem ragaszkodsz a sűrű szószhoz az étkezésedhez, akkor egyáltalán nem is kell sűrítened a paprikást. Ezzel extra kalóriát és zsírt takarítasz meg - szóval csak rajtad múlik. Ebben a receptben csiperke és laskagomba keverékét használtam, de ha más friss gombád van otthon, használd bátran azokat.
Összetevők
1 és 1 / 2kg gomba (csiperke, laska, ...) - lehet keverni
200ml szója tejszín (vagy hagyományos főző tejszín)
Egy nagyobb edényben pirítsd meg a finomra vágott hagymát felhevített vajon.
Add hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsd össze a hagymával rövid ideig.
Húzd le az edényt a lángról, add hozzá az összes fűszert, alaposan keverd meg, majd tedd vissza a tűzre.
Fedő alatt párold 10 percig a gombát.
Addig keverd össze a hajdina nokedli összes hozzávalóját. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, ha pedig túl híg, adj hozzá még lisztet.
Szaggasd a nokedli tésztát forrásban lévő vízbe nagyobb lyukú lyukasztón, és főzd alacsony lángon, amíg mindegyik fel nem jön a víz tetejére - körülbelül 8 perc elteltével.
Szűrd le a nokedlit, és hideg vízzel öblítsd le.
Egy kis tálban keverd össze a tejszínt, tejet és 2 evőkanál bármilyen lisztet vagy keményítőt.
Keverd a tejszínkeveréket a gombához. Időnként kevergetve főzd további 10 percig.
A gombapaprikást a nokedlire halmozva tálald.
Oszd meg ezt a receptet egy barátoddal:
Elkészítési idő
40 perc
Mennyiség
4 adag
Tápérték információ /
Kalória
525 Kcal
Szénhidrát
83 g
Rost
11 g
Fehérje
22 g
Zsír
10 g
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!