Fitt húsgombóc paradicsomszószban
Isteni fitt húsgombóc paradicsommártásban, amely gyermekkorodra fog emlékeztetni. A recept nagyon egyszerű, és 35 perc alatt el is készül. Gyere, próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a továbbfejlesztett verziót is.
A húsgombócokhoz ebben a fitt változatban diéta-barát választás esetén darált pulykahúst, kevésbé diétás, ám zamatosabb változathoz pedig darált marhahúst használhatsz. A marhahúsban több a zsír, de ha ez nem zavar, és inkább a hús karakteres ízét élveznéd, használhatsz marhát is bátran a receptben. Mindkét esetben a recept sikere garantált. A tápértékek kiszámítása pulykahús felhasználásával történt. Az íze és a magasabb rosttartalma miatt a barna rizst ajánlom, de ha nincs otthon, ne aggódj - használhatsz bármilyen más típusú rizst is. És ha van kedved, cseréld le a rizst például quinoára.
Ha liszt- és gluténmentes változatod szeretnél, készülhetnek a húsgombaid glutén nélkül is. Csak kevés lisztet kell majd használni, mely kötőanyagként szolgál. Végül nagyon ajánlom, hogy sajtot is adj a paradicsommártáshoz, aminek köszönhetően ellenállhatatlanul krémes lesz. A reszelt mozzarella tökéletes választás, mivel remek tulajdonságokkal rendelkezik és gyorsan megolvad.
Kapd fel egy kötényed, és készítsd el ezeket a húsgombócokat paradicsommártásban, hiszem, hogy az egész család élvezni fogja őket.
Összetevők
- 500g darált pulyka (vagy marha) hús
- 3 ek. bármilyen liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. mustár
- só, őrölt bors (ízlés szerint)
- csipetnyi őrölt kömény
- A szószhoz:
- 50g reszelt mozzarella (alacsony zsírtartalommal)
- 300ml paradicsompüré
- 1 doboz (400g) konzerv hámozott paradicsom)
- 1 hagyma
- oregánó, só, őrölt bors (ízlés szerint)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 250g rizs (ezt ajánlom)
- 1 ek. olaj (ezt ajánlom)
- 2 tk. balzsamecet
Instrukciók
- Sózd és fűszerezd a rizst ízlés szerint, és dupla mennyiségű vízben főzd puhára.
- A darált húsból, lisztből, zúzott fokhagymából, fűszerekből és sóból készíts homogén keveréket, és formázz kisebb golyókat.
- Helyezd a húsgombókat sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süsd őket 15 percig 190 fokon, amíg a közepük meg nem sül.
- Egy nagyobb edényben vagy mély serpenyőben - pl.: - pirítsd meg a finomra vágott hagymát forró olajon.
- Add hozzá a paradicsompürét, hámozott paradicsomot, sót, fűszereket, balzsamecetet és zúzott fokhagymát.
- Főzd készre a mártást, majd add hozzá a sült húsgombókat, és szórd meg reszelt mozzarellával.
- Fedd le az edényt vagy a serpenyőt, és hagyd, hogy a golyók még 5 percig rotyogjanak a mártásban.
- Tálald a húsgombócot a paradicsommártással és főtt rizzsel együtt.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Mennyiség | 4 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 570 Kcal | |
Szénhidrát | 52 g | |
Rost | 9 g | |
Fehérje | 36 g | |
Zsír | 21 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
CukormentesVacsora és ebéd receptekGluténmentesMagmentesRizsZöldségVacsora és Ebéd Receptek RizzselVacsora és Ebéd Receptek MarhábólZöldséges Vacsora és Ebéd ReceptekMagas Fehérjetartalmú Marhahúsos ReceptekGluténmentes Marhahúsos ReceptekMagas Fehérjetartalmú Rizses ReceptekGluténmentes Rizses ReceptekGluténmentes Zöldséges ReceptekAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!