Fit Boszi
Kövess engem
Fitt húsgombóc paradicsomszószban

Fitt húsgombóc paradicsomszószban

Isteni fitt húsgombóc paradicsommártásban, amely gyermekkorodra fog emlékeztetni. A recept nagyon egyszerű, és 35 perc alatt el is készül. Gyere, próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a továbbfejlesztett verziót is.

A húsgombócokhoz ebben a fitt változatban diéta-barát választás esetén darált pulykahúst, kevésbé diétás, ám zamatosabb változathoz pedig darált marhahúst használhatsz. A marhahúsban több a zsír, de ha ez nem zavar, és inkább a hús karakteres ízét élveznéd, használhatsz marhát is bátran a receptben. Mindkét esetben a recept sikere garantált. A tápértékek kiszámítása pulykahús felhasználásával történt. Az íze és a magasabb rosttartalma miatt a barna rizst ajánlom, de ha nincs otthon, ne aggódj - használhatsz bármilyen más típusú rizst is. És ha van kedved, cseréld le a rizst például quinoára.

Ha liszt- és gluténmentes változatod szeretnél, készülhetnek a húsgombaid glutén nélkül is. Csak kevés lisztet kell majd használni, mely kötőanyagként szolgál. Végül nagyon ajánlom, hogy sajtot is adj a paradicsommártáshoz, aminek köszönhetően ellenállhatatlanul krémes lesz. A reszelt mozzarella tökéletes választás, mivel remek tulajdonságokkal rendelkezik és gyorsan megolvad.

Kapd fel egy kötényed, és készítsd el ezeket a húsgombócokat paradicsommártásban, hiszem, hogy az egész család élvezni fogja őket.

Összetevők

  • 500g darált pulyka (vagy marha) hús
  • 3 ek. bármilyen liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. mustár
  • só, őrölt bors (ízlés szerint)
  • csipetnyi őrölt kömény
  • A szószhoz:
  • 50g reszelt mozzarella (alacsony zsírtartalommal)
  • 300ml paradicsompüré
  • 1 doboz (400g) konzerv hámozott paradicsom)
  • 1 hagyma
  • oregánó, só, őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 250g rizs (ezt ajánlom)
  • 1 ek. olaj (ezt ajánlom)
  • 2 tk. balzsamecet

Instrukciók

  1. Sózd és fűszerezd a rizst ízlés szerint, és dupla mennyiségű vízben főzd puhára.
  2. A darált húsból, lisztből, zúzott fokhagymából, fűszerekből és sóból készíts homogén keveréket, és formázz kisebb golyókat.
  3. Helyezd a húsgombókat sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Süsd őket 15 percig 190 fokon, amíg a közepük meg nem sül.
  5. Egy nagyobb edényben vagy mély serpenyőben - pl.: - pirítsd meg a finomra vágott hagymát forró olajon.
  6. Add hozzá a paradicsompürét, hámozott paradicsomot, sót, fűszereket, balzsamecetet és zúzott fokhagymát.
  7. Főzd készre a mártást, majd add hozzá a sült húsgombókat, és szórd meg reszelt mozzarellával.
  8. Fedd le az edényt vagy a serpenyőt, és hagyd, hogy a golyók még 5 percig rotyogjanak a mártásban.
  9. Tálald a húsgombócot a paradicsommártással és főtt rizzsel együtt.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória570 Kcal
Szénhidrátok52 g
Rost9 g
Fehérjék36 g
Zsír21 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek