Fit Boszi
Kövess engem
Fitt húsgombóc paradicsomszószban

Fitt húsgombóc paradicsomszószban

Isteni fitt húsgombóc paradicsommártásban, amely gyermekkorodra fog emlékeztetni. A recept nagyon egyszerű, és 35 perc alatt el is készül. Gyere, próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a továbbfejlesztett verziót is.

A húsgombócokhoz ebben a fitt változatban diéta-barát választás esetén darált pulykahúst, kevésbé diétás, ám zamatosabb változathoz pedig darált marhahúst használhatsz. A marhahúsban több a zsír, de ha ez nem zavar, és inkább a hús karakteres ízét élveznéd, használhatsz marhát is bátran a receptben. Mindkét esetben a recept sikere garantált. A tápértékek kiszámítása pulykahús felhasználásával történt. Az íze és a magasabb rosttartalma miatt a barna rizst ajánlom, de ha nincs otthon, ne aggódj - használhatsz bármilyen más típusú rizst is. És ha van kedved, cseréld le a rizst például quinoára.

Ha liszt- és gluténmentes változatod szeretnél, készülhetnek a húsgombaid glutén nélkül is. Csak kevés lisztet kell majd használni, mely kötőanyagként szolgál. Végül nagyon ajánlom, hogy sajtot is adj a paradicsommártáshoz, aminek köszönhetően ellenállhatatlanul krémes lesz. A reszelt mozzarella tökéletes választás, mivel remek tulajdonságokkal rendelkezik és gyorsan megolvad.

Kapd fel egy kötényed, és készítsd el ezeket a húsgombócokat paradicsommártásban, hiszem, hogy az egész család élvezni fogja őket.

Összetevők

  • 500g darált pulyka (vagy marha) hús
  • 3 ek. bármilyen liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. mustár
  • só, őrölt bors (ízlés szerint)
  • csipetnyi őrölt kömény
  • A szószhoz:
  • 50g reszelt mozzarella (alacsony zsírtartalommal)
  • 300ml paradicsompüré
  • 1 doboz (400g) konzerv hámozott paradicsom)
  • 1 hagyma
  • oregánó, só, őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 250g rizs (ezt ajánlom)
  • 1 ek. olaj (ezt ajánlom)
  • 2 tk. balzsamecet

Instrukciók

  1. Sózd és fűszerezd a rizst ízlés szerint, és dupla mennyiségű vízben főzd puhára.
  2. A darált húsból, lisztből, zúzott fokhagymából, fűszerekből és sóból készíts homogén keveréket, és formázz kisebb golyókat.
  3. Helyezd a húsgombókat sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Süsd őket 15 percig 190 fokon, amíg a közepük meg nem sül.
  5. Egy nagyobb edényben vagy mély serpenyőben - pl.: - pirítsd meg a finomra vágott hagymát forró olajon.
  6. Add hozzá a paradicsompürét, hámozott paradicsomot, sót, fűszereket, balzsamecetet és zúzott fokhagymát.
  7. Főzd készre a mártást, majd add hozzá a sült húsgombókat, és szórd meg reszelt mozzarellával.
  8. Fedd le az edényt vagy a serpenyőt, és hagyd, hogy a golyók még 5 percig rotyogjanak a mártásban.
  9. Tálald a húsgombócot a paradicsommártással és főtt rizzsel együtt.
Elkészítési idő35 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória570 Kcal
Szénhidrát52 g
Rost9 g
Fehérje36 g
Zsír21 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások