
Immunerősítő Trópusi Smoothie
A Smoothie kitűnő választás, hogy ellásd a szervezetet jókora adag vitaminnal, ásványi anyaggal és rosttal, így támogatva az immunrendszeredet, különösen az év hűvös, nyirkos szakában. Igaz, smoothiekat általában nyáron szoktunk inni, de az egészségünk megőrzése és általános vitalitásunk érdekében különösen jótékony tavasszal és ősszel is. Szóval, próbáld ki például ezt a zamatos trópusi, immunerősítő smoothie-t.
Az a legnagyszerűbb a legtöbb smoothie receptben, hogy tényleg bármit hozzáadhatsz, csak a képzelet szabhat határt. Mindenképp próbáld ki ezt a kombinációt is naranccsal, mangóval, banánnal és spenóttal. A trópusi gyümölcsöket a gyömbér jellegzetes ízével fogjuk kiegészíteni, ami egy sor jótékony hatással bír a szervezetünkre. Az emésztés támogatása mellett csökkenti a vércukorszintet, gyulladásgátló hatása van, antioxidánsokban gazdag, és még a menstruációs panaszokat is képes enyhíteni.
Úgy hiszem, te is élvezni fogod a gyümölcsök és zöldségek eme tökéletes kombinációját ;)
Ha szeretnéd ezt az egészséges, immunerősítő trópusi smoothiet egy kis extra fehérjével gazdagítani, ugyanakkor krémesebb állagúvá tenni, adhatsz hozzá natúr joghurtot (lehetőség szerint görög joghurtot) víz helyett. 1 adag ebből a smoothie-ból ennyi mindent tartalmaz:
A-Vitamin: 116% RDA C-Vitamin: 200% RDA Folsav: 40% RDA Mangán, B6 Vitamin: 30% RDA Réz: 15% RDA Riboflavin: 15% RDA Tiamin: 15% RDA E-Vitamin : 13% RDA Vas, Kalcium: 10% RDA Foszfor, Niacin: 6% RDA
Összetevők
- 2 narancs
- 1 banán
- 1 mangó
- 2 cm-es gyömbér darab
- 1 bögre víz (vagy natúr joghurt)
- 100 g friss bébispenót
Instrukciók
- Tisztítsd meg a gyümölcsöket, és darabold fel őket.
- Folyó víz alatt mosd át a spenótleveleket is alaposan.
- Turmixolj össze minden összetevőt, víz vagy joghurt hozzáadásával turmixgépben , selymes állagúra.
- Úgy a legfinomabb, ha azonnal fogyasztod.
Elkészítési idő | 10 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 193 Kcal | |
Szénhidrátok | 40 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 0 g |