Fit Boszi
Kövess engem
Lazac Teriyaki szószban, bulgurral

Lazac Teriyaki szószban, bulgurral

Azon töprengsz, mit készíts ezúttal lazacból? Próbáld ki például ezt a fenséges receptet: Lazac Teriyaki szószban, bulgurral. Tökéletes ízvilágával mindenkit rabul ejt majd. És eláruljam a recept további előnyét is, a tökéletes íz mellett? Alig 25 perc alatt elkészül!

Az eredeti Teriyaki szósz a japán konyhából származik. Ez a változat picit más lesz, mert azt szerettem volna, ha a lehető legtöbb, otthon is rendelkezésre álló összetevőt tartalmazza, ugyanakkor hozza az eredetihez nagyon hasonló ízt. Nos, azt kell mondanom, hogy engem teljesen magával ragadott az első pillanattól az íze. Röviden: a szósz elképesztően édes és fűszeres, és tökéletesen passzol a lazachoz. Ugyanakkor egészen egyszerűen elkészíthető - csak keverd össze az egészet, és öntsd közvetlenül a serpenyőbe a lazacra. Ha nem tudod beszerezni az összes hozzávalót a mártáshoz, semmi baj - kihagyhatod pl. a rizsecetet, és helyettesítheted balzsamecettel vagy citromlével is. Ha pedig nem szereted a túl édes mártásokat, használj csak egy evőkanál mézet. Ha nem a kedvenced a bulgur, vagy nincs otthon, nyugodtan használj másféle köretet - gondolok itt egy könnyű salátára, vagy akár hajdinára, rizsre, kuszkuszra vagy quinoára.

Ez a egészséges lazac recept Teriyaki szószban, bulgurral magas fehérje- és rosttartalmával is kedveskedik, és bár lazacos étel, nem túl kalóriadús. Nagy mennyiségben tartalmaz nyomelemeket: mangánt, szelént, magnéziumot, B-12-vitamint, niacint és még sok mást.

Tehát, ha nincs ötleted, hogyan készítsd el a lazacot ma este, vagy sietsz, mindenképpen ajánlom ezt a receptet. Vágj bele, és hidd el, mindenki imádni fogja :)

Összetevők

  • 300g lazacfilé
  • 150g bulgur, szárazon (vagy választásod szerinti köret)
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 újhagyma
  • a Teriyaki szószhoz:
  • 60ml szójaszósz (ajánlom ezt)
  • 1-2 ek. méz
  • 1 ek. rizsecet (vagy balzsamecet)
  • 1/2 tk. só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. víz
  • 1 tk. reszelt friss gyömbér
  • 1/4 tk. őrölt bors

Instrukciók

  1. Főzd meg a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd fedd le az edényt. Hagyd 10-15 percig lefedve, amíg fel nem szívja az összes vizet.
  2. Távolítsd el a lazac bőrét, és helyezd tapadásmentes, mély serpenyőbe. A serpenyőt nem kell olajozni, a lazacot saját zsírjában fogjuk sütni. Azonban, ha kevésbé megbízható a serpenyőd, nyugodtan locsolj bele kevés olajat.
  3. Párold a lazacot kb. 5 percig mindkét oldalon.
  4. Addig keverd össze egy kis tálban a szósz összes hozzávalóját.
  5. Öntsd az elkészített mártást a lazacra a serpenyőben, majd párold őket össze még 2 percig, félidőben átfordítva.
  6. A kész lazacot a mártással együtt tálald, főtt bulgur kíséretében. Befejezésként megszórhatod az ételt apróra vágott újhagymával és szezámmaggal.
Elkészítési idő25 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória566 Kcal
Szénhidrát57 g
Rost15 g
Fehérje51 g
Zsír10 g
...
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások