Fit Boszi
Kövess engem
Lazac Teriyaki szószban, bulgurral

Lazac Teriyaki szószban, bulgurral

Azon töprengsz, mit készíts ezúttal lazacból? Próbáld ki például ezt a fenséges receptet: Lazac Teriyaki szószban, bulgurral. Tökéletes ízvilágával mindenkit rabul ejt majd. És eláruljam a recept további előnyét is, a tökéletes íz mellett? Alig 25 perc alatt elkészül!

Az eredeti Teriyaki szósz a japán konyhából származik. Ez a változat picit más lesz, mert azt szerettem volna, ha a lehető legtöbb, otthon is rendelkezésre álló összetevőt tartalmazza, ugyanakkor hozza az eredetihez nagyon hasonló ízt. Nos, azt kell mondanom, hogy engem teljesen magával ragadott az első pillanattól az íze. Röviden: a szósz elképesztően édes és fűszeres, és tökéletesen passzol a lazachoz. Ugyanakkor egészen egyszerűen elkészíthető - csak keverd össze az egészet, és öntsd közvetlenül a serpenyőbe a lazacra. Ha nem tudod beszerezni az összes hozzávalót a mártáshoz, semmi baj - kihagyhatod pl. a rizsecetet, és helyettesítheted balzsamecettel vagy citromlével is. Ha pedig nem szereted a túl édes mártásokat, használj csak egy evőkanál mézet. Ha nem a kedvenced a bulgur, vagy nincs otthon, nyugodtan használj másféle köretet - gondolok itt egy könnyű salátára, vagy akár hajdinára, rizsre, kuszkuszra vagy quinoára.

Ez a egészséges lazac recept Teriyaki szószban, bulgurral magas fehérje- és rosttartalmával is kedveskedik, és bár lazacos étel, nem túl kalóriadús. Nagy mennyiségben tartalmaz nyomelemeket: mangánt, szelént, magnéziumot, B-12-vitamint, niacint és még sok mást.

Tehát, ha nincs ötleted, hogyan készítsd el a lazacot ma este, vagy sietsz, mindenképpen ajánlom ezt a receptet. Vágj bele, és hidd el, mindenki imádni fogja :)

Összetevők

  • 300g lazacfilé
  • 150g bulgur, szárazon (vagy választásod szerinti köret)
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 újhagyma
  • a Teriyaki szószhoz:
  • 60ml szójaszósz (ajánlom ezt)
  • 1-2 ek. méz
  • 1 ek. rizsecet (vagy balzsamecet)
  • 1/2 tk. só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. víz
  • 1 tk. reszelt friss gyömbér
  • 1/4 tk. őrölt bors

Instrukciók

  1. Főzd meg a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd fedd le az edényt. Hagyd 10-15 percig lefedve, amíg fel nem szívja az összes vizet.
  2. Távolítsd el a lazac bőrét, és helyezd tapadásmentes, mély serpenyőbe. A serpenyőt nem kell olajozni, a lazacot saját zsírjában fogjuk sütni. Azonban, ha kevésbé megbízható a serpenyőd, nyugodtan locsolj bele kevés olajat.
  3. Párold a lazacot kb. 5 percig mindkét oldalon.
  4. Addig keverd össze egy kis tálban a szósz összes hozzávalóját.
  5. Öntsd az elkészített mártást a lazacra a serpenyőben, majd párold őket össze még 2 percig, félidőben átfordítva.
  6. A kész lazacot a mártással együtt tálald, főtt bulgur kíséretében. Befejezésként megszórhatod az ételt apróra vágott újhagymával és szezámmaggal.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória566 Kcal
Szénhidrátok57 g
Rost15 g
Fehérjék51 g
Zsír10 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek