Fit Boszi
Kövess engem
Mandulás Töltött Keksz Datolyás Töltelékkel (Gluténmentes)

Mandulás Töltött Keksz Datolyás Töltelékkel (Gluténmentes)

Néha az emberen felülkerekedik egy régi ismerős érzés: "valami igazán jóra, és ízletesre vágyom". Aztán persze az is fontos szempont, hogy amit készítünk, egészséges legyen, hogy ne is ártsunk magunknak. És ez a datolyás töltelékkel töltött mandulakeksz épp ezt az egészséges, gyors és ízletes desszert fajtát képviseli, amely ráadásul még lisztmentes és gluténmentes is.

A mandulát nem véletlenül nevezik a diófélék királynőjének, és a datolyát pedig a világ legkisebb egészséges édességének. A datolya önmagában is tápláló édes frissítő, mert kalciumot, aminosavakat, mangánt, rézet, magnéziumot, vasat, káliumot és foszfort tartalmaz. Egyenesen bűn lenne, ha nem alkottam volna ezzel a két isteni összetevővel valami igazán nagyszerű receptet. Fokozhatjuk a recept értékét, ha megemlítjük, hogy a mandula hatékony a cukorbetegség ellen, támogatja az egészséges szívműködést, agyműködést, a csontokat és a fogakat. Ha finomságokat fogyasztva szeretnél fogyni, a mandula tökéletes választás.

Próbáld ki ezt az ellenállhatatlan kombinációt enyhén ropogós mandulás alappal, töltelékként édes és lédús datolyával. Ezek a kis mandulaszeletek ideálisak a nap folyamán, és kiválóan alkalmasak táplálkozási szempontból egészséges snack gyanánt túrákra. Az ízek tökéletes kombinációja ebben a kis desszertben kellemes meglepetés lesz, biztos vagyok benne. A vegán változata is könnyen elkészíthető a méz cseréjével egy másik folyékony édesítőszerre.

Ezek az ízletes és egészséges mandulaszeletek datolyás töltelékkel picit ropogós és puha desszert, amely jól passzol tea, kávé vagy egy pohár tej mellé.

Összetevők

Instrukciók

  1. Turmixold össze a tészta összes hozzávalóját, amíg jól össze nem áll, és tedd 30 percre hűtőbe.
  2. Turmixold össze a datolyát a citromlével és a vanília kivonattal, amíg sűrű, sima krémet nem kapsz.
  3. Vedd ki a tésztát a hűtőből és tedd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
  4. Takard be egy másik sütőpapírral és nyújtsd ki téglalap alakúra. Minél keskenyebb és hosszabb a téglalap, annál több sütid lesz.
  5. Ha kinyújtottad, kend a tölteléket a tésztára, hagyj ki 0.5 cm-t a szélén.
  6. Hajtsd a tészta másik felét (a töltelék nélkülit) a töltelékre és dolgozd össze a szélét.
  7. Szeleteld fel a rudat egy késsel (ne válaszd szét őket, mert szétesnek) és süsd 180 Celsius-fokon (356 °F) 10 - 15 percig, amíg megbarnul.
Elkészítési idő25 perc
Mennyiség12 szelet
Tápérték információ / 1 szelet
Kalória130 Kcal
Szénhidrát10 g
Rost2 g
Fehérje3 g
Zsír9 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások