Fit Boszi
Kövess engem
Mandulás Töltött Keksz Datolyás Töltelékkel (Gluténmentes)

Mandulás Töltött Keksz Datolyás Töltelékkel (Gluténmentes)

Néha az emberen felülkerekedik egy régi ismerős érzés: "valami igazán jóra, és ízletesre vágyom". Aztán persze az is fontos szempont, hogy amit készítünk, egészséges legyen, hogy ne is ártsunk magunknak. És ez a datolyás töltelékkel töltött mandulakeksz épp ezt az egészséges, gyors és ízletes desszert fajtát képviseli, amely ráadásul még lisztmentes és gluténmentes is.

A mandulát nem véletlenül nevezik a diófélék királynőjének, és a datolyát pedig a világ legkisebb egészséges édességének. A datolya önmagában is tápláló édes frissítő, mert kalciumot, aminosavakat, mangánt, rézet, magnéziumot, vasat, káliumot és foszfort tartalmaz. Egyenesen bűn lenne, ha nem alkottam volna ezzel a két isteni összetevővel valami igazán nagyszerű receptet. Fokozhatjuk a recept értékét, ha megemlítjük, hogy a mandula hatékony a cukorbetegség ellen, támogatja az egészséges szívműködést, agyműködést, a csontokat és a fogakat. Ha finomságokat fogyasztva szeretnél fogyni, a mandula tökéletes választás.

Próbáld ki ezt az ellenállhatatlan kombinációt enyhén ropogós mandulás alappal, töltelékként édes és lédús datolyával. Ezek a kis mandulaszeletek ideálisak a nap folyamán, és kiválóan alkalmasak táplálkozási szempontból egészséges snack gyanánt túrákra. Az ízek tökéletes kombinációja ebben a kis desszertben kellemes meglepetés lesz, biztos vagyok benne. A vegán változata is könnyen elkészíthető a méz cseréjével egy másik folyékony édesítőszerre.

Ezek az ízletes és egészséges mandulaszeletek datolyás töltelékkel picit ropogós és puha desszert, amely jól passzol tea, kávé vagy egy pohár tej mellé.

Összetevők

  • Tésztához:
  • 150g mandulaliszt (őrölt mandula) (ajánlom ezt)
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • 2 ek méz
  • ½ tk vanília kivonat
  • Töltelékhez:
  • 100g datolya (vagy füge)
  • 4 ek citromlé
  • 1 tk vanília kivonat

Instrukciók

  1. Turmixold össze a tészta összes hozzávalóját, amíg jól össze nem áll, és tedd 30 percre hűtőbe.
  2. Turmixold össze a datolyát a citromlével és a vanília kivonattal, amíg sűrű, sima krémet nem kapsz.
  3. Vedd ki a tésztát a hűtőből és tedd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
  4. Takard be egy másik sütőpapírral és nyújtsd ki téglalap alakúra. Minél keskenyebb és hosszabb a téglalap, annál több sütid lesz.
  5. Ha kinyújtottad, kend a tölteléket a tésztára, hagyj ki 0.5 cm-t a szélén.
  6. Hajtsd a tészta másik felét (a töltelék nélkülit) a töltelékre és dolgozd össze a szélét.
  7. Szeleteld fel a rudat egy késsel (ne válaszd szét őket, mert szétesnek) és süsd 180 Celsius-fokon (356 °F) 10 - 15 percig, amíg megbarnul.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság12 szelet
Tápérték információ/ 1 szelet
Kalória130 Kcal
Szénhidrátok10 g
Rost2 g
Fehérjék3 g
Zsír9 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek