Fit Boszi
Kövess engem
Mangós ragacsos rizs

Mangós ragacsos rizs

Ízletes desszert a mangó és a kókuszdió szerelmeseinek – a ragacsos mangós rizs minden bizonnyal elvarázsol. A kókuszszószt kókuszcukorral ízesítettem, ami enyhe karamell ízt adott. Ja!

A mangós ragacsos rizs egy hagyományos finomság, amely Délkelet-Ázsiából származik. Akinek lehetősége volt rá hogy megkóstolja ezekben az országokban, minden bizonnyal azonnal beleszeretett ebbe az ételbe.

A mangós ragacsos rizst hagyományosan ragacsos rizzsel készítik. Ez azonban gyakran nem elérhető, ezért az SOS Classic rizst választottam alternatívaként az elkészítéséhez. Remekül szolgált és ennek köszönhetően ideális szerkezetű volt a desszert.

Gyere és próbáld ki ezt az egyszerű édes rizs receptet.

Összetevők

  • 400 ml kókusztej (dobozból)
  • 200 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 5 dl kókuszcukor
  • 450 ml víz
  • 1 nagy érett mangó

Instrukciók

  1. Öntsünk 450 ml vizet a rizsre, és hagyjuk állni 10 percig.
  2. Ezután öntsünk 200 ml kókusztejet a rizsbe, adjunk hozzá 2 evőkanál kókuszcukrot, keverjük össze és főzzük lefedve, lassú tűzön puhára. Kész főtt rizs legyen krémes és enyhén ragacsos. Ha szükséges, öblítsük át többször.
  3. A második edényben melegítsük össze a maradék 200 ml kókusztejet 3 evőkanál kókuszcukorral. Hagyjuk a szószt jól felmelegedni, majd tegyük félre.
  4. Kókuszszósszal leöntött rizst tálalunk hámozott és szeletelt mangóval.
Elkészítési idő35 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória448 Kcal
Szénhidrát67 g
Rost2 g
Fehérje5 g
Zsír18 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on Fit Boszi?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.