Fit Boszi
Kövess engem
Mangós ragacsos rizs

Mangós ragacsos rizs

Ízletes desszert a mangó és a kókuszdió szerelmeseinek – a ragacsos mangós rizs minden bizonnyal elvarázsol. A kókuszszószt kókuszcukorral ízesítettem, ami enyhe karamell ízt adott. Ja!

A mangós ragacsos rizs egy hagyományos finomság, amely Délkelet-Ázsiából származik. Akinek lehetősége volt rá hogy megkóstolja ezekben az országokban, minden bizonnyal azonnal beleszeretett ebbe az ételbe.

A mangós ragacsos rizst hagyományosan ragacsos rizzsel készítik. Ez azonban gyakran nem elérhető, ezért az SOS Classic rizst választottam alternatívaként az elkészítéséhez. Remekül szolgált és ennek köszönhetően ideális szerkezetű volt a desszert.

Gyere és próbáld ki ezt az egyszerű édes rizs receptet.

Összetevők

  • 400 ml kókusztej (dobozból)
  • 200 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 5 dl kókuszcukor
  • 450 ml víz
  • 1 nagy érett mangó

Instrukciók

  1. Öntsünk 450 ml vizet a rizsre, és hagyjuk állni 10 percig.
  2. Ezután öntsünk 200 ml kókusztejet a rizsbe, adjunk hozzá 2 evőkanál kókuszcukrot, keverjük össze és főzzük lefedve, lassú tűzön puhára. Kész főtt rizs legyen krémes és enyhén ragacsos. Ha szükséges, öblítsük át többször.
  3. A második edényben melegítsük össze a maradék 200 ml kókusztejet 3 evőkanál kókuszcukorral. Hagyjuk a szószt jól felmelegedni, majd tegyük félre.
  4. Kókuszszósszal leöntött rizst tálalunk hámozott és szeletelt mangóval.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória448 Kcal
Szénhidrátok67 g
Rost2 g
Fehérjék5 g
Zsír18 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek