Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Roston Sült Lazac Sült Zöldséggel és Joghurtos-fokhagymás Mártogatóssal

Roston Sült Lazac Sült Zöldséggel és Joghurtos-fokhagymás Mártogatóssal

Kitűnő étel, tele ízekkel és vitaminokkal az egész család számára - minden bizonnyal népszerű lesz, legyen szó akát egészséges ebédként vagy vacsoraként történő tálalás esetén. Ez a sült lazacos recept zöldséggel és a hozzátartozó joghurtos-fokhagymás mártogatós nagyon könnyen előkészíthető, mindemellett pedig nagyszerű értékekkel rendelkezi.

Az étel gazdag fehérjében és egészséges zsírokban, csak 14 g szénhidrátot tartalmaz egyetlen adag. A lazac nagy előnye a magas omega-3 zsírsav tartalma. Ezek a zsírsavak segítik az immun- és a keringési rendszert, és hozzájárulnak a hormonális egyensúly fenntartásához.

A lazacot akár kinti grillen, faszénre helyezve is el lehet készíteni, de az otthoni grillező is tökéletesen megfelel hozzá. A legjobb, ha vadon élő lazacot választunk a recepthez, mert a tenyésztett lazacok táplálkozási szempontból nem kimondottan értékesek és sokszor még színesek is.

Ebben a receptben a klasszikus hasábburgonya helyett ízletes és egészséges zöldséges krumplit használtam. Készíts zöldség chipset bármilyen gumós zöldségből. A sárgarépa, a cukkini, és a zeller sütve a legfinomabbak, de a cékla vagy a karalábé is jó választás. Én sárgarépát és cukkint használtam, és így jöttek ki végül a recept táplálkozási értékekei.

A recept megkoronázása egy egyszerű joghurtos-fokhagymás szósszal történik, ami mindössze 4 összetevőből áll.

Összetevők

  • 300g lazac
  • 1 tk olaj (avokádó, kókusz olaj..) (ajánlom ezt)
  • egy csipet tengeri só
  • 4 marék friss spenót
  • Sült zöldség:
  • 400g sárgarépa
  • 1 cukkini
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ¼ tk tengeri só
  • 2 tk olívaolaj
  • Szósz:
  • 4 ek natúr joghurt
  • friss bazsalikom
  • egy csipet tengeri só
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Instrukciók

  1. Mosd meg a zöldségeket, majd vágd fel őket hosszúkás csíkokra.
  2. Egy edényben keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, a tengeri sóval és a fűszerekkel.
  3. Megszórhatod őket szezám vagy lenmaggal.
  4. A zöldségeket tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd őket 205 Celsius-fokon (400 °F) kb. 20 percig.
  5. Addig süsd, amíg a zöldségek meg nem barnulnak.
  6. Mosd meg a lazacot, ha szükséges, húzd le a bőrét.
  7. Egy serpenyőben süsd egy kevés olajon 3-4 percig mindkét oldalát, közepes lángon.
  8. Ha már majdnem kész, sózd meg mindkét oldalát.
  9. Egy turmixgépben keverd össze a meghámozott fokhagymát, a bazsalikomot, a joghurtot és a sót.
  10. Mosd meg a friss spenótot és pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
  11. A lazacot melegen tálald a spenót tetején, öntsd rá a joghurtos-fokhagymás szószt és köretként használd a sült zöldségeket.
Elkészítési idő40 percek
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória440 Kcal
Szénhidrátok14 g
Rost9 g
Fehérjék37 g
Zsír21 g
Én egy fitt boszi vagyok, és ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket az egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, hogy egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Szóval gyere és hozz létre néhány egészséges receptet velem!
Lucia Wagner

Kommentek