Fit Boszi
Kövess engem
Roston Sült Lazac Serpenyős Zöldséggel és Joghurtos-Fokhagymás Mártogatóssal

Roston Sült Lazac Serpenyős Zöldséggel és Joghurtos-Fokhagymás Mártogatóssal

Csodálatos fogás, tele ízekkel és vitaminokkal az egész család számára - egész biztosan népszerű lesz, tálald akár egészséges ebédként vagy vacsoraként. Ez a pirított lazac sült zöldségekkel és a hozzátartozó joghurtos-fokhagymás mártogatós nagyon könnyen előkészíthető, mindemellett pedig nagyszerű tápértékekkel rendelkezik.

Az étel gazdag fehérjében és egészséges zsírokban, csak 14 g szénhidrátot tartalmaz adagonként. A lazac nagy előnye a magas omega-3 zsírsav tartalma. Ezek a zsírsavak segítik az immun- és a keringési rendszert, és hozzájárulnak a hormonális egyensúly fenntartásához.

A lazacot akár kerti grillen, faszénre helyezve is el lehet készíteni, de a konyhai grillserpenyő is tökéletesen megteszi. A legjobb, ha vadon élő lazacot választunk a recepthez, mert a tenyésztett lazacok táplálkozási szempontból nem olyan értékesek és sokszor színezik őket.

Ebben a receptben a klasszikus hasábburgonya helyett ízletes és egészséges szalmazöldséget készítünk. Zöldség chips bármilyen gyökérzöldségből készíthető. A sárgarépa, a cukkini, és a zeller a legfinomabbak sütve, de a cékla vagy a karalábé is jó választás. Én sárgarépát és cukkinit használtam, a recept tápértékekei is így számítódtak.

A receptet egy egyszerű joghurtos-fokhagymás szósszal fogjuk megkoronázni, ami mindössze 4 összetevőből áll.

Összetevők

  • 300g lazac
  • 1 tk olaj (avokádó-, vagy kókuszolaj) (ezt ajánlom)
  • egy csipet tengeri só (ajánlom ezt)
  • 4 marék friss spenót
  • Serpenyős zöldség:
  • 400g sárgarépa
  • 1 cukkini
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ¼ tk tengeri só (ajánlom ezt)
  • 2 tk olívaolaj (ezt ajánlom)
  • Szósz:
  • 4 ek natúr joghurt
  • friss bazsalikom
  • egy csipet tengeri só
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Instrukciók

  1. Mosd meg a zöldségeket, majd vágd fel őket vékony csíkokra.
  2. Egy edényben keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, a tengeri sóval és a fűszerekkel.
  3. Megszórhatod őket szezám vagy lenmaggal is.
  4. A zöldségeket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 205 Celsius-fokon (400 °F) kb. 20 percig.
  5. Addig süsd, amíg a zöldségek meg nem barnulnak.
  6. Mosd meg a lazacot, ha szükséges, távolítsd el a pikkelyeket. Egy serpenyőben süsd kevés olajon 3-4 percig mindkét oldalát, közepes lángon.
  7. Ha már majdnem kész, sózd meg mindkét oldalát.
  8. Turmixold össze a meghámozott fokhagymát, a bazsalikomot, a joghurtot és a sót.
  9. Mosd meg a friss spenótot és pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
  10. A lazacot tálald melegen a spenót ágyon, öntsd rá a joghurtos-fokhagymás szószt és köretként kínáld a sült zöldségeket.
Elkészítési idő40 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória440 Kcal
Szénhidrát14 g
Rost9 g
Fehérje37 g
Zsír21 g
...
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások