Fit Boszi
Kövess engem
Roston Sült Lazac Serpenyős Zöldséggel és Joghurtos-Fokhagymás Mártogatóssal

Roston Sült Lazac Serpenyős Zöldséggel és Joghurtos-Fokhagymás Mártogatóssal

Csodálatos fogás, tele ízekkel és vitaminokkal az egész család számára - egész biztosan népszerű lesz, tálald akár egészséges ebédként vagy vacsoraként. Ez a pirított lazac sült zöldségekkel és a hozzátartozó joghurtos-fokhagymás mártogatós nagyon könnyen előkészíthető, mindemellett pedig nagyszerű tápértékekkel rendelkezik.

Az étel gazdag fehérjében és egészséges zsírokban, csak 14 g szénhidrátot tartalmaz adagonként. A lazac nagy előnye a magas omega-3 zsírsav tartalma. Ezek a zsírsavak segítik az immun- és a keringési rendszert, és hozzájárulnak a hormonális egyensúly fenntartásához.

A lazacot akár kerti grillen, faszénre helyezve is el lehet készíteni, de a konyhai grillserpenyő is tökéletesen megteszi. A legjobb, ha vadon élő lazacot választunk a recepthez, mert a tenyésztett lazacok táplálkozási szempontból nem olyan értékesek és sokszor színezik őket.

Ebben a receptben a klasszikus hasábburgonya helyett ízletes és egészséges szalmazöldséget készítünk. Zöldség chips bármilyen gyökérzöldségből készíthető. A sárgarépa, a cukkini, és a zeller a legfinomabbak sütve, de a cékla vagy a karalábé is jó választás. Én sárgarépát és cukkinit használtam, a recept tápértékekei is így számítódtak.

A receptet egy egyszerű joghurtos-fokhagymás szósszal fogjuk megkoronázni, ami mindössze 4 összetevőből áll.

Összetevők

  • 300g lazac
  • 1 tk olaj (avokádó-, vagy kókuszolaj) (ezt ajánlom)
  • egy csipet tengeri só
  • 4 marék friss spenót
  • Serpenyős zöldség:
  • 400g sárgarépa
  • 1 cukkini
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ¼ tk tengeri só
  • 2 tk olívaolaj (ezt ajánlom)
  • Szósz:
  • 4 ek natúr joghurt
  • friss bazsalikom
  • egy csipet tengeri só
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Instrukciók

  1. Mosd meg a zöldségeket, majd vágd fel őket vékony csíkokra.
  2. Egy edényben keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, a tengeri sóval és a fűszerekkel.
  3. Megszórhatod őket szezám vagy lenmaggal is.
  4. A zöldségeket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 205 Celsius-fokon (400 °F) kb. 20 percig.
  5. Addig süsd, amíg a zöldségek meg nem barnulnak.
  6. Mosd meg a lazacot, ha szükséges, távolítsd el a pikkelyeket. Egy serpenyőben süsd kevés olajon 3-4 percig mindkét oldalát, közepes lángon.
  7. Ha már majdnem kész, sózd meg mindkét oldalát.
  8. Turmixold össze a meghámozott fokhagymát, a bazsalikomot, a joghurtot és a sót.
  9. Mosd meg a friss spenótot és pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
  10. A lazacot tálald melegen a spenót ágyon, öntsd rá a joghurtos-fokhagymás szószt és köretként kínáld a sült zöldségeket.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória440 Kcal
Szénhidrátok14 g
Rost9 g
Fehérjék37 g
Zsír21 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek