Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Roston Sült Lazac Sült Zöldséggel és Joghurtos-fokhagymás Mártogatóssal

Roston Sült Lazac Sült Zöldséggel és Joghurtos-fokhagymás Mártogatóssal

Kitűnő étel, tele ízekkel és vitaminokkal az egész család számára - minden bizonnyal népszerű lesz, legyen szó akát egészséges ebédként vagy vacsoraként történő tálalás esetén. Ez a sült lazacos recept zöldséggel és a hozzátartozó joghurtos-fokhagymás mártogatós nagyon könnyen előkészíthető, mindemellett pedig nagyszerű értékekkel rendelkezi.

Az étel gazdag fehérjében és egészséges zsírokban, csak 14 g szénhidrátot tartalmaz egyetlen adag. A lazac nagy előnye a magas omega-3 zsírsav tartalma. Ezek a zsírsavak segítik az immun- és a keringési rendszert, és hozzájárulnak a hormonális egyensúly fenntartásához.

A lazacot akár kinti grillen, faszénre helyezve is el lehet készíteni, de az otthoni grillező is tökéletesen megfelel hozzá. A legjobb, ha vadon élő lazacot választunk a recepthez, mert a tenyésztett lazacok táplálkozási szempontból nem kimondottan értékesek és sokszor még színesek is.

Ebben a receptben a klasszikus hasábburgonya helyett ízletes és egészséges zöldséges krumplit használtam. Készíts zöldség chipset bármilyen gumós zöldségből. A sárgarépa, a cukkini, és a zeller sütve a legfinomabbak, de a cékla vagy a karalábé is jó választás. Én sárgarépát és cukkint használtam, és így jöttek ki végül a recept táplálkozási értékekei.

A recept megkoronázása egy egyszerű joghurtos-fokhagymás szósszal történik, ami mindössze 4 összetevőből áll.

Összetevők

  • 300g lazac
  • 1 tk olaj (avokádó, kókusz olaj..) (ajánlom ezt)
  • egy csipet tengeri só
  • 4 marék friss spenót
  • Sült zöldség:
  • 400g sárgarépa
  • 1 cukkini
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ¼ tk tengeri só
  • 2 tk olívaolaj
  • Szósz:
  • 4 ek natúr joghurt
  • friss bazsalikom
  • egy csipet tengeri só
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Instrukciók

  1. Mosd meg a zöldségeket, majd vágd fel őket hosszúkás csíkokra.
  2. Egy edényben keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, a tengeri sóval és a fűszerekkel.
  3. Megszórhatod őket szezám vagy lenmaggal.
  4. A zöldségeket tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd őket 205 Celsius-fokon (400 °F) kb. 20 percig.
  5. Addig süsd, amíg a zöldségek meg nem barnulnak.
  6. Mosd meg a lazacot, ha szükséges, húzd le a bőrét.
  7. Egy serpenyőben süsd egy kevés olajon 3-4 percig mindkét oldalát, közepes lángon.
  8. Ha már majdnem kész, sózd meg mindkét oldalát.
  9. Egy turmixgépben keverd össze a meghámozott fokhagymát, a bazsalikomot, a joghurtot és a sót.
  10. Mosd meg a friss spenótot és pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
  11. A lazacot melegen tálald a spenót tetején, öntsd rá a joghurtos-fokhagymás szószt és köretként használd a sült zöldségeket.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória440 Kcal
Szénhidrátok14 g
Rost9 g
Fehérjék37 g
Zsír21 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek