
Csokoládés-Ricottás Mousse
Isteni ricottás desszert, magas fehérjetartalommal, akár reggelire is. Ez a csokoládés-ricottás mousse tápérték tartalmában kiegyensúlyozott és karakteres csokoládés ízű.
Ebben az ízletes és egészséges receptben az összetevők szokatlan kombinációjával játsszunk: ricotta, tojásfehérje, méz és kakaó. Ahogy látod, a csokoládés-ricottás mousse egyáltalán nem igényel különleges összetevőket, és elkészítése sem bonyolult. A felvert tojásfehérje csodálatos, finom könnyedséget és térfogatot ad a mousse-hoz, és a ricotta lágyítja a desszertet különleges és gazdag ízével. Ezenkívül mindkét összetevő gazdag fehérjeforrást jelent, így tökéletes lehet edzés előtti vagy utáni édes kényeztetésként. Ha a tojásfehérjét forró víz felett vered kemény habbá, elkerülheted a nyers tojás fogyasztása után esetlegesen előforduló szövődményeket.
A legfinomabb kakaós íz elérése érdekében javaslom a holland kakaót, természetesen cukor nélkül. Használhatsz mézet a csokoládés-ricottás mousse édesítésére, vagy ha csökkenteni szeretnéd a szénhidrátok és a cukor mennyiségét a receptben, akkor bátran használj steviát vagy xilitet. A legideálisabb tápérték elérése érdekében ajánlom alacsony zsírtartalmú ricotta használatát. 2 csésze ricotta 500 g-ot, és 6 adagot jelent a receptben.
A csokoládé-ricotta mousse-t banán- és kakaóbab darabokkal vagy más friss gyümölcsökkel is díszíthetjük. A mousse hidegen a legjobb, pihentesd fogyasztás előtt hűtőben.
Összetevők
- 2 csésze ricotta
- 3 ek kakaó (ezt ajánlom)
- 2 nagy tojás fehérje
- 4 ek méz
Instrukciók
- Egy turmixgépben keverd össze a ricottát, az édesítőt és a kakaót, amíg csomómentes nem lesz.
- Egy fazék forró víz felett melegítsd át a tojás fehérjét (kb. 3 percig).
- Ezután habosítsd a tojást kézi habverővel, minél keményebb lesz a hab, annál jobb.
- Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy csipet sót.
- A tojásfehérjét óvatosan forgasd a ricottához és keverd homogénre a habot.
- Kanalazd a mousse-t tálkákba és hűtsd legalább 3 órán keresztül.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 6 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 166 Kcal | |
Szénhidrátok | 18 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 11 g | |
Zsír | 7 g |