
Cukkiniropogós feta sajttal
Imádni fogod ezt a feta sajttal sült cukkini fritattát, különösen, ha rajongója vagy a nem mindennapi ízkombinációknak. A cukkini mellett ebben a receptben zabpelyhet, zöldborsót, feta sajtot, szezámmagot, fokhagymát, valamint rozmaringot vagy kaprot találsz majd. Ha felkeltette érdeklődésed ez a kombináció, csekkold a hűtőt, hogy van-e minden hozzávalód otthon, és ha van, bele is foghatsz máris. Abszolút gyors és egyszerű receptet mutatok!
A cukkini elképesztően sokoldalú zöldség, amely szinte minden ételhez felhasználható a konyhában. A sült cukkiniropogós pedig az egyik kedvenc cukkinis ételem. Csak egészséges összetevőket találsz benne, amelyek együtt mennyei ízkombinációt alkotnak.
Ez a feta sajttal készült cukkini ropogós sütést követően vajpuha. Fogyaszthatod önálló fogásként, vagy kedvenc salátáddal vagy mártásoddal - ajánlok is hozzá egy egyszerű, joghurtból, sóból és friss fűszernövényekből készült mártást. Ez a coleslaw saláta tökéletesen passzol hozzá: Light, Egészséges Káposztasaláta .
Ha lapul otthon cukkini, ne habozz, próbáld ki az összetevők érdekes kombinációját sült ropogós formájában. Tökéletes választás lehet egészséges vacsora gyanánt.
Összetevők
- 450g cukkini
- 120g Feta sajt
- 50g apró szemű zabpehely (ezt ajánlom)
- 50g zöldborsó
- 1 tojás
- 2 ek. szezámmag
- 1/2 tk. só
- 2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- rozmaring vagy kapor (ízlés szerint)
Instrukciók
- Reszeld durvára a cukkinit, és nyomkodd ki belőle a lehető legtöbb vizet (akár ruhával, vagy gézzel).
- Egy tálban keverd össze a kinyomkodott cukkinit a morzsolt feta sajttal, tojással, zabpehellyel, zöldborsóval, szezámmaggal, sóval és borssal.
- Kanállal keverd ki az egészet sűrűbb masszává, majd adagold sütőpapírral bélelt tepsire, miközben kisebb pogácsákat formálsz.
- Süsd 25-30 percig 200 fokon, amíg aranyszínű nem lesz.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 8 pogácsák |
Tápérték információ/ 1 pogácsa | ||
Kalória | 99 Kcal | |
Szénhidrátok | 7 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 5 g | |
Zsír | 5 g |