
Cukormentes Fehérje “Csokoládé”
Cukormentes fehérje "csokoládé" egy ízletes és alacsony kalóriatartalmú alternatívája a valódi csokoládénak, alacsony szénhidrát- és zsírtartalommal. Nem kell csokoládét, kakaóvajat vagy más nagy zsírtartalmú összetevőt használni hozzá. Gyere és nézd meg, milyen könnyen elkészítheted ezt a diétás csokoládét otthon.
Ez a fitnesz fehérje csokoládé csak csokoládés fehérjeporból, kakaóból és tejből áll. Bármilyen tejet (növényi alapú) is használhatsz a receptben, de a legfinomabb eredményt félzsíros tehéntej hozzáadásával érhetjük el. Gazdagítsuk ízlésünk szerinti összetevőkkel, például áfonyával, kókusszal vagy dióval.
Természetesen, amint észrevehetjük, nem hasonlít a csokoládéra állagában, de úgy vélem, ha megízleled, felfedezed Te is a varázsát. Alapvetően ez egy fagyasztott desszert, amely nagyon hasonlít a csokoládéhoz, de kedvező táplálkozási értékei vannak - fehérjében gazdag és alacsony kalóriát, szénhidrátot és zsírt tartalmaz. Ezek pontosan azok a funkciók, amelyeket diéta alatt keresünk, ugye? Még ha az egészet meg is eszed egyedül, nem kell bűntudatot érezned.
Próbáld ki ezt a könnyű fitnesz csokoládé receptet, és ne felejtsd el megírni megjegyzésben, hogy ízlett.
Összetevők
- 1 mérőkanál (35g) csokoládés fehérjepor (ezt ajánlom)
- ½ csésze tej
- 2 ek kakaó (ezt ajánlom)
- kókuszreszelék, áfonya, magvak (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy tálban vagy shakerben keverjük össze a fehérjét, a tejet és a kakaót.
- Ha édesítetlen fehérjét használsz, ajánlom, adj hozzá egy kevés sztíviát.
- Ezt a keveréket öntsd egy tálba/tepsibe és tedd 5 percre a fagyasztóba, amíg egy kicsit össze nem áll.
- Ekkor vedd ki a fagyasztóból, szórd meg kókuszreszelékkel, magvakkal, áfonyával vagy más finomsággal, és tedd vissza ismét a fagyasztóba.
- A csokoládé 20 percen belül megkeményedik – ekkor darabokra törheted.
- Fagyasztóban tárold.
Elkészítési idő | 7 perc | |
Kiadósság | 6 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 30 Kcal | |
Szénhidrátok | 2 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 5 g | |
Zsír | 0 g |