
Egyszerű fitnesz pizza túróból és zabpehelyből
Ez a túróból és zabpehelyből készült egyszerű pizza a fitnesz és az egészséges ételek kedvelőinek is kedvez. Összetételében és elkészítésében jelentősen különbözik a klasszikus pizzatésztától - lisztektől és élesztőtől mentes, meglehetősen egyszerű és gyorsan elkészíthető, de még a legnagyobb kritikusok is imádni fogják. Kiváló, és senki sem veszi észre benne a túrót vagy a zabot. Hidd el, tapasztalatból beszélek;)
Ez a túrós zabpizza tojásmentes, így a tojásallergiában szenvedők is élvezhetik. Ezen túlmenően, ha gluténmentes zabot használsz, a recept még gluténérzékenyeknek is kínálható. Ne felejts el apró szemű zabpelyhet használni, különben a tészta nem lesz megfelelő állagú. A klasszikus pizzához képest nem csak könnyebb elkészíteni, de kevesebb a kalóriatartalma, valamint fehérjében és rostban gazdagabb. Ugyanakkor ez a túrópizza meglehetősen telít, így egy fél pizza még a nagyobb étvágyúak számára is elegendő lesz.
Természetesen a pizza feltétet saját ízlésed szerint választhatod, ebben a receptben a személyes kedvenc kombinációmat fogom megmutatni. Ha meg szeretnél spórolni néhány kalóriát, csökkentheted a receptben szereplő sajt mennyiségét, vagy kihagyhatod az olívaolajat is a tésztából. A legjobb eredményt azonban akkor kapod, ha részletesen betartod a receptben írtakat. Ha tovább szeretnéd fokozni az ízélményt, használhatsz túró helyett krémsajtot is.
Ez az egyszerű, túróból és zabból készült fitneszpizza pillanatok alatt elkészül, mindenképpen próbáld ki. A tápértékeket a feltéttel együtt számoltam egy fél pizzányi mennyiségre (ez egy adag). Alternatív megoldásként feloszthatod a tésztát, és 2 kisebb pizzát is készíthetsz belőle. A recept nagyon egyszerű, és biztos vagyok benne, hogy már az első próbálkozás során sikerrel jársz. Mindenképpen próbáld ki, ne félj ettől a különleges összetevő kombinációtól, a tészta íze csodálatos.
Összetevők
- 250g lágy túró (vagy krémsajt)
- 100g finom szemű zabpehely (ezt ajánlom)
- 3 ek. natúr joghurt
- 1 tk. olívaolaj (ezt ajánlom)
- 1/4 tk. só
- Feltét:
- 100g paradicsompüré
- 3 ek. víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. bazsalikom/oregánó (friss vagy szárított)
- 150g gomba
- 150g minőségi sonka
- 70g reszelt mozzarella
- 40g kukorica
Instrukciók
- Először keverd össze egy tálban a puha túrót, a finom zabot, a joghurtot, az olívaolajat és a sót.
- Kanalazd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, pizza formában. Nyomkodd szét a kezeddel, úgy, hogy kb. 0,5 cm vastag legyen. Mivel a tészta ragacsos, javaslom, hogy egy csepp olívaolajjal dörzsöld be előtte a kezed.
- Az elkészített tésztát süsd 15 percig 190 fokon.
- Közben keverd össze a paradicsompürét, a vizet, a fűszernövényeket és a zúzott fokhagymagerezdet.
- 15 perc elteltével vedd ki a sütőből a pizzát, és kend meg a tetejét paradicsomszósszal.
- Helyezd rá a szeletelt sonkát, vékonyra szeletelt gombát, sajtot és kukoricát.
- Tedd vissza még 15 percre a sütőbe a pizzát, 190 fokon süsd tovább.
Elkészítési idő | 45 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 540 Kcal | |
Szénhidrátok | 46 g | |
Rost | 7 g | |
Fehérjék | 49 g | |
Zsír | 16 g |