
Fitt lazac citrommal és rozmaringgal
Egyszerű és gyors lazacos recept? Próbáld ki ezt a fitt lazacot citrommal és rozmaringgal ízletes és tápláló ebédként vagy vacsoraként. Az étel nagyon alacsony szénhidráttartalmú, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag. És mivel a lazac nem igényel hosszú főzési időt, ez a fitt recept 15 perc alatt el is készíthető. Az is nagyon valószínű, hogy már minden összetevő megvan otthon ahhoz, hogy elkészítsd akár ma. Gyere és próbáld ki a receptet, hiszem, hogy egyszerűségével az egyik kedvenc lazacos ételed lesz.
Az egészséges citromos-rozmaringos lazac ugyancsak azok közé az ételek közé tartozik, amelyekhez könnyű nyúlni, ha nem akarunk sokáig a főzéssel bíbelődni. Nagyon egyszerű és hozzáférhető alapanyagokból készül, de csodálatos ízével mégis kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat. A citrom és a rozmaring kombinációja mennyei. Ez az étel azonban nemcsak remek ízével, hanem tápértékével is kedveskedni fog. Bizonyára mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy a lazac gazdag omega 3 és 6 zsírsavakban. Ezenkívül nagyszámú nyomelemet is tartalmaz.
Ha teheted, ne gazdaságban nevelt lazacot válassz. Ennek oka, hogy alacsonyabb tápanyagmennyiséget tartalmaz, másrészt több zsírt és szennyező anyagot, mint a óceánból kifogott vad lazac.
Az elkészített lazacot salátával, quinoával, sült burgonyával, vagy bármely más kedvenc köreteddel kínálhatod. Jó étvágyat!
Összetevők
- 300 g lazac filé
- 1 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
- 1/3 csésze zöldség alaplé
- 1 citrom leve
- 2 ek finomra vágott rozmaring
- 1/4 tk őrölt bors
- 1/2 tk tengeri só
Instrukciók
- Mosd meg a lazacfilét, csepegtesd meg olívaolajjal minden oldalát, sózd és ízesítsd.
- Tedd az elkészített filét egy tapadásmentes serpenyőbe.
- Fedd le az edényt, és hagyd a lazacot 3-4 percig párolódni.
- Fordíts meg a szeleteket, és hagyd még 3 percig lefedve pirulni.
- Tedd át a párolt lazacot egy fedeles edénybe.
- Adj zöldség alaplevet, citromlevet és apróra vágott rozmaringot ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a lazac készült, és hagyd, hogy a mártás legalább egy percig rotyogjon.
- Az elkészített lazacfiléket add a mártáshoz, fedd le az edényt, és hagyd, hogy a filé 2-3 percig együtt rotyogjon a mártással.
- A kész lazacot barna rizzsel, salátával, kuszkusszal, bulgurral vagy quinoával is tálalhatod, a maradék mártással kiegészítve.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 360 Kcal | |
Szénhidrátok | 2 g | |
Rost | 0 g | |
Fehérjék | 42 g | |
Zsír | 20 g |