
Hideg avokádóleves fűszeres garnélával
Ha szeretsz kipróbálni új, szokatlan recepteket, és imádod az avokádót és a garnélarákot, akkor ez a recept tökéletes a számodra. Ez az egészséges hideg avokádóleves fűszeres garnélával különösen jó választás meleg nyári napokon. Az avokádónak köszönhetően egészséges zsírokban és káliumban gazdag, a cukkini pedig további vitaminokat ad hozzá.
Az avokádónak és a garnélának köszönhetően a leves nagyon jól telít, így könnyebb főételként is tálalhatod. Javaslom az ízlésednek megfelelő növényi tej használatát (kókusz, mandula, zab, rizs ...). Fűszeres garnélával tálalva a leves isteni, az ízek pedig nagyon kellemes kontrasztban vannak. Próbáld ki Te is, és írd meg, hogy hogy tetszett. Azért szólok, hogy aki a hagyományos ízeket kedveli, nyúljon inkább egy klasszikusabb leves recepthez :)
Összetevők
- A leveshez:
- 1 csésze zöldség alaplé
- 1/2 csésze tej (kókusz, mandula, növényi....)
- 1 avokádó
- 1 cukkini
- 1 lime leve
- csipetnyi őrölt bors
- kevéske petrezselyem
- A garnélához:
- 200 g garnéla
- 1 tk kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1 ek őrölt paprika
- csipetnyi chili por
- csipetnyi só
- csipetnyi fokhagyma por
Instrukciók
- Turmixold össze a leves összes hozzávalóját.
- Ezzel a leves el is készült, egyelőre tedd hűtőbe.
- Egy kis edényben olvassz egy teáskanál kókuszolajat, és add hozzá a felengedett garnélarákokat.
- Add hozzá a fűszereket és a sót, és keverd addig, amíg az összes folyadék elpárolog a garnélából.
- Végül halmozd rá a főtt garnélarákot az elkészített levesre, és tálalhatod is.
- A leveshez adhatunk díszítés és ízesítés gyanánt egy kanálnyi natúr joghurtot.
Elkészítési idő | 20 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 280 Kcal | |
Szénhidrátok | 5 g | |
Rost | 7 g | |
Fehérjék | 23 g | |
Zsír | 18 g |