Fit Boszi
Kövess engem
Proteines, Lisztmentes Gyömbéres Mézeskalács

Proteines, Lisztmentes Gyömbéres Mézeskalács

Gyömbéres mézeskalács liszt nélkül? Bizony, lehetséges. Még karácsonykor sem kell lemondanod az egészséges finomságokról. Proteines, lisztmentes gyömbéres mézeskalács receptem tele van fehérjével, egészséges, könnyű elkészíteni, és még az íze is isteni. Ez a proteines gyömbérkeksz mandulaliszt és fehérjepor felhasználásával készül, és ellenállhatatlanul puha. Tarts velem, hogy megtapasztald te is, egészséges karácsonyi sütit sütni, gyerekjáték! :)

A gyömbéres mézeskalács a karácsony elválaszthatatlan része. Sokunkat már maga az elkészítés örömmel tölt el. A gyerekek is imádnak besegíteni, főleg, mikor az ellenállhatatlan illatok körüllengik az otthonunkat, egyszeriben érezzük, újra itt a karácsony. A mézekalácsok órákon át tartó díszítése, és a büszkeség az elkészült remekművek láttán mind-mind az ünnepi készülődés kihagyhatatlan részei. Képzeld csak el, milyen meglepődött arcot fognak vágni a vendégek, ha elárulod nekik, hogy a műalkotásod ráadásul egészséges, gluténmentes karácsonyi süti, tele proteinnel. Erre lehet mondani, hogy varázslatos karácsony, nemde? Főleg, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül, bátran eheted.

A Mandulaliszt tökéletes választás ehhez a recepthez. Meg is vásárolhatod, de nagyon könnyű otthon is elkészíteni - egyszerűen csak egész finomra kell darálni hozzá a mandulát. Ez a fitness gyömbéres mézeskalács elkészíthető fehérjporral, de anélkül is működik. Engedd el az ünnepek okozta stresszt, és lazíts egyet, miközben elkészíted a gyömbéres mézeskalácsnak ezt az egészséges, fitness változatát. Végtére is, a téli időszaknak egyáltalán nem kell a súlygyarapodásról szólnia.

Összetevők

  • 140 g mandulaliszt (ezt ajánlom)
  • 140 g fehérjepor - ízesítés nélküli, vagy vanília ízű (helyettesítheted plusz 140 g mandulaliszttel)
  • 2 tojás fehérje
  • 50 ml olvasztott kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 3 evőkanál méz (ajánlom ezt)
  • 80 g szárított datolya (vagy mazsola) (ajánlom ezt)
  • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna

Instrukciók

  1. Keverd el a mandulalisztet, fehérjeport, datolyát (vagy mazsolát), sütőport és mézeskalács fűszerkeveréket robotgéppel.
  2. Ha csomómentes a keverék, add hozzá a többi hozzávalót is, és keverd mindaddig, amíg lágy tésztát nem kapsz.
  3. Helyezd a kész tésztádat két sütőpapír közé, és nyújtsd a kívánt vastagságúra - minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb mézeskalácsod lesz, és minél vastagabb a tészta, annál puhább kekszet fogsz kapni.
  4. Tedd a kinyújtott tésztát a fagyasztóba 20 percre, vagy a hűtőbe 2 óra hosszára.
  5. Következő lépésként vágd ki a tésztából a formákat, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire a kekszeket. Ha kevertél bele fehérjeport, süsd 15-20 percig 150 fokon, ha nincs benne fehérje, akkor 20-25 perc fog kelleni 150 fokon, míg szép aranybarnák lesznek a mézeskalácsok.
  6. Sütés alatt vigyázz, meg ne égjenek. Ha úgy látod, kezdenek barnulni, vedd ki őket a sütőből.
  7. Ha kihűltek, kezdődhet a dekorálás, kedved szerint.
Elkészítési idő40 perc
Mennyiség20 darab
Tápérték információ /
Kalória120 Kcal
Szénhidrát7 g
Rost1 g
Fehérje7 g
Zsír7 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások