
Quinoa Guacamole-ban
Bemutatom Neket ezt az egészséges és ízletes salátát quinoával, amely laktat is, és jótékony hatású zsírokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetünket. Élvezd Te is ezt a guacamole-s quinoát.
A dél-amerikaiak számára a quinoa nélkülözhetetlen élelmiszer, mely egészségesebb, gluténmentes alternatívája a búzának. Ez a világ egyik legegészségesebb étele, esszenciális aminosavak, rostok és vas forrása. Elkészíthető mind édes, mind sós változatban, hogy támogassa az egészségünket és fitten tartsa testünket.
Már az ókori aztékok is élvezték a guacamole-t. Ma a mexikói konyha jellemző alapanyaga, de szeretünk inspirálódni mindenből, ami egészséges. A guacamole legfontosabb összetevője az avokádó, sok vitamint, ásványi anyagot, egészséges zsírt, és rostot tartalmaz, ugyanakkor nem tartalmaz koleszterint vagy nátriumot.
Az ízek gazdagítása érdekében adjunk lédús ananászt ehhez a quinoás guacamole salátához. Az ananász segít a zsírégetésben, alapos tisztítást végez a bélben, és értékelni fogod jótékony hatását, ha beteg vagy náthás vagy. Adhatsz hozzá trópusi mangót - egyedülálló illatával és ízével elvarázsolja az ételünket, ezen kívül támogatja az általános egészségi állapotunkat, segít csökkenteni a súlyunkat, gondoskodik a szívünkről és segít a cukorbetegeknek.
Próbáld ki ezt az egyszerű sós-édes saláta receptet, a ** quinoás guacamole-t**, mint gyors egészséges reggelit vagy gazdag vacsorát.
Összetevők
- 1 avokádó
- 1 paradicsom (vagy 5 koktélparadicsom)
- 1 lime leve
- ½ csésze quinoa (nyersen) (ezt ajánlom)
- 1 gerezd fokhagyma
- 150g ananász/mangó
- fejes saláta
- 1 tk petrezselyem
- ¼ lilahagyma
- egy csipet őrölt fekete bors
- egy csipet tengeri só
Instrukciók
- Főzd meg a quinoát 1 csésze vízben.
- Egy tálban nyomd össze az avokádót, keverd hozzá a lime levét, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a sót.
- Alaposan keverd el, és add hozzá az apróra vágott maradék hozzávalókat is.
- A salátát azonnal fogyaszthatod, vagy le is hűtheted tálalás előtt.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 341 Kcal | |
Szénhidrátok | 41 g | |
Rost | 9 g | |
Fehérjék | 9 g | |
Zsír | 14 g |