Fit Boszi
Kövess engem
Ropogós Sült Granola (Olajmentes és cukormentes)

Ropogós Sült Granola (Olajmentes és cukormentes)

Szerintem egyet fogunk érteni, hogy ennél a házi készítésű granolánál (más néven sült müzlinél) nincs jobb. Plusz egészségesebb és diétásabb is, mint a boltban vásárolt testvére, szóval kész főnyeremény. És a csodálatos illat, ami sütés közben a lakásban terjeng, leírhatatlan.

El kell ismernem, hogy a sült müzli az egyik kedvencem, ha egészséges reggelire vágyom, főleg ha rohanok valahova - ami elég gyakran megesik. Éppen ezért már a hétvégén el szoktam készíteni egy hétre előre az egészséges granolámat. Reggelente nem kell semmi mást tennem, csak nyakon öntöm joghurttal, kb. 3 perc alatt elfogyasztom, és már indulhatok is. Lezárt edényben egész héten ropogós tud maradni.

Ez a cukor- és zsírmentes sült granola egyszerűen kiváló. Ropogós, pedig nincs is benne olaj, cukor vagy méz. Mindezt almaszósszal helyettesítjük, ez fogja egyben tartani a granolát, miközben biztosítja az alacsonyabb zsír-, cukor- és kalóriatartalmat a klasszikus granolához képest. Személy szerint joghurttal, kókusztejjel vagy csak úgy magában is szeretem rágcsálni.

Készíts el Te is ezt az egészséges házi granolát, ami ropogósabb és egészségesebb, sőt még finomabb is, mint néhány boltban vásárolható granola termék. Csak egészséges összetevőket találsz benne, tartósítószerek vagy egyszerű cukrok nélkül. A sült zabpehely dióval és szárított gyümölcsökkel összesütve apró ropogós darabkák formájában fergeteges ízorgiát biztosít. Ha szeretnéd a recept fehérjetartalmát növelni, gazdagíthatod választásod szerinti ízű proteinporral is.

Az oldalamon találkozhatsz még további receptekkel ilyen és ehhez hasonló, nagyszerű házi granola elkészítéséhez. Ez a verzió mind közül a leginkább alakbarát.

A sütés után hagyd a granolát a sütőlapon kihűlni, mert csak kihűlés közben fog tudni szépen megkeményedni.

Összetevők

  • ½ csésze vegyes olajos mag (mandula, pekándió, kesudió, mogyoró) (ezt ajánlom)
  • 50g vörös áfonya (vagy mazsola)
  • 4 ek almaszósz
  • 2 csésze zabpehely (ezt ajánlom)
  • egyéb aszalt gyümölcs vagy étcsoki darabkák (ízlés szerint)
  • fehérjepor (ízlés szerint) (ezt ajánlom)
  • 1 tk fahéj (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. A magvakat vágd apróra, hogy szépen össze tudjon állni majd a többi hozzávalóval.
  2. Egy tálban keverj össze minden összetevőt.
  3. A kapott keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen oszlasd szét. Fontos, hogy egyben maradjon a tészta. Minél vékonyabb a tésztaréteg, annál ropogósabb lesz a granola.
  4. Süsd a granolát 160 Celsius-fokon (320 °F) 30-35 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Vigyázz, nehogy megégjen!
  5. Ha 35 perc elteltével még nem elég ropogós a granolád, törd darabokra és süsd tovább 180 Celsius-fokon (350 °F) még 5 percig.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória295 Kcal
Szénhidrátok35 g
Rost7 g
Fehérjék9 g
Zsír12 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek