
Tönköly csokoládés palacsinta ricottával és forró málnával
Ez a tönköly csokoládés palacsinta ricotta töltelékkel, pici kókusszal és forró málnával magával ragadó élmény. Ha édesszájú vagy, ez a palacsinta a kedvenc egészséges recepted lehet. Ez az egészséges, tönkölylisztből készült palacsinta túrós-kókuszkrémmel ideális akár hétvégi reggeliként is.
A teljes kiőrlésű tönkölyliszt jobban emészthető, mint a szokásos fehérliszt, és több fehérjét és rostot tartalmaz. Ennek a csokoládés palacsintának az elkészítése klasszikus, és egyszerű. A kész palacsintát a ricotta, túró (vagy krémsajt) és kókusz krémessé varázsolja - csodálatos kombináció, és istenien passzolnak a csokis palacsintához. A tetejére locsolt forró málna pedig csak hab a tortán.
A túrót, ricottát és krémsajtot kedvedre variálhatod. Tönkölyliszt helyett teljes kiőrlésű liszt is használható. Természetesen ezt a tönköly csokis palacsintát más változatban is tálalhatod. Válassz bátran ízlésed szerinti gyümölcsöt és tölteléket. Nagyon ajánlom azonban ennek a kombinációnak a kipróbálását is - biztos vagyok benne, hogy imádni fogod.
Összetevők
- A palacsintához:
- 600 ml tej
- 250 g finom teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt) (ezt ajánlom)
- 3 ek kakaópor (ezt ajánlom)
- 2 tojás
- csipetnyi só
- A töltelékhez:
- 150 g ricotta (alacsony zsírtartalmú)
- 200 g lágy túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
- 2 ek méz / juharszirup
- 2 ek kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- 1 tk vanília kivonat (vagy vanília rúd)
- 250 g fagyasztott málna
Instrukciók
- Egy tálban keverd el a tönkölylisztet kakaóval és egy csipet sóval.
- Add hozzá a palacsinta többi összetevőjét, és habverővel alaposan keverd össze a tésztát. Ha túl hígnak találod, adj hozzá még egy kis lisztet (az állaga a felhasznált liszttől függően változhat), és fordítva, ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet vagy vizet.
- A kész tésztát adagold felmelegített tapadásmentes serpenyőbe (ha szükséges, picit olajozd meg az elején), és mindkét oldalán süsd aranyszínűre a palacsintát.
- Közben egy tálban keverd ki a töltelék összes hozzávalóját (a málna kivételével).
- Kend meg a kapott krémmel az elkészített palacsintákat, majd hajtsd/tekerd fel és helyezd tányérra.
- Melegítsd fel a málnát, és locsold az elkészített palacsintára.
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 490 Kcal | |
Szénhidrátok | 60 g | |
Rost | 14 g | |
Fehérjék | 28 g | |
Zsír | 10 g |