Fit Boszi
Kövess engem
Tönköly csokoládés palacsinta ricottával és forró málnával

Tönköly csokoládés palacsinta ricottával és forró málnával

Ez a tönköly csokoládés palacsinta ricotta töltelékkel, pici kókusszal és forró málnával magával ragadó élmény. Ha édesszájú vagy, ez a palacsinta a kedvenc egészséges recepted lehet. Ez az egészséges, tönkölylisztből készült palacsinta túrós-kókuszkrémmel ideális akár hétvégi reggeliként is.

A teljes kiőrlésű tönkölyliszt jobban emészthető, mint a szokásos fehérliszt, és több fehérjét és rostot tartalmaz. Ennek a csokoládés palacsintának az elkészítése klasszikus, és egyszerű. A kész palacsintát a ricotta, túró (vagy krémsajt) és kókusz krémessé varázsolja - csodálatos kombináció, és istenien passzolnak a csokis palacsintához. A tetejére locsolt forró málna pedig csak hab a tortán.

A túrót, ricottát és krémsajtot kedvedre variálhatod. Tönkölyliszt helyett teljes kiőrlésű liszt is használható. Természetesen ezt a tönköly csokis palacsintát más változatban is tálalhatod. Válassz bátran ízlésed szerinti gyümölcsöt és tölteléket. Nagyon ajánlom azonban ennek a kombinációnak a kipróbálását is - biztos vagyok benne, hogy imádni fogod.

Összetevők

  • A palacsintához:
  • 600 ml tej
  • 250 g finom teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt) (ezt ajánlom)
  • 3 ek kakaópor (ezt ajánlom)
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 150 g ricotta (alacsony zsírtartalmú)
  • 200 g lágy túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
  • 2 ek méz / juharszirup (ajánlom ezt)
  • 2 ek kókuszreszelék (ezt ajánlom)
  • 1 tk vanília kivonat (vagy vanília rúd) (ezt ajánlom)
  • 250 g fagyasztott málna

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd el a tönkölylisztet kakaóval és egy csipet sóval.
  2. Add hozzá a palacsinta többi összetevőjét, és habverővel alaposan keverd össze a tésztát. Ha túl hígnak találod, adj hozzá még egy kis lisztet (az állaga a felhasznált liszttől függően változhat), és fordítva, ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet vagy vizet.
  3. A kész tésztát adagold felmelegített tapadásmentes serpenyőbe (ha szükséges, picit olajozd meg az elején), és mindkét oldalán süsd aranyszínűre a palacsintát.
  4. Közben egy tálban keverd ki a töltelék összes hozzávalóját (a málna kivételével).
  5. Kend meg a kapott krémmel az elkészített palacsintákat, majd hajtsd/tekerd fel és helyezd tányérra.
  6. Melegítsd fel a málnát, és locsold az elkészített palacsintára.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória501 Kcal
Szénhidrát60 g
Rost14 g
Fehérje28 g
Zsír10 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások