Fit Boszi
Kövess engem
Tönköly csokoládés palacsinta ricottával és forró málnával

Tönköly csokoládés palacsinta ricottával és forró málnával

Ez a tönköly csokoládés palacsinta ricotta töltelékkel, pici kókusszal és forró málnával magával ragadó élmény. Ha édesszájú vagy, ez a palacsinta a kedvenc egészséges recepted lehet. Ez az egészséges, tönkölylisztből készült palacsinta túrós-kókuszkrémmel ideális akár hétvégi reggeliként is.

A teljes kiőrlésű tönkölyliszt jobban emészthető, mint a szokásos fehérliszt, és több fehérjét és rostot tartalmaz. Ennek a csokoládés palacsintának az elkészítése klasszikus, és egyszerű. A kész palacsintát a ricotta, túró (vagy krémsajt) és kókusz krémessé varázsolja - csodálatos kombináció, és istenien passzolnak a csokis palacsintához. A tetejére locsolt forró málna pedig csak hab a tortán.

A túrót, ricottát és krémsajtot kedvedre variálhatod. Tönkölyliszt helyett teljes kiőrlésű liszt is használható. Természetesen ezt a tönköly csokis palacsintát más változatban is tálalhatod. Válassz bátran ízlésed szerinti gyümölcsöt és tölteléket. Nagyon ajánlom azonban ennek a kombinációnak a kipróbálását is - biztos vagyok benne, hogy imádni fogod.

Összetevők

  • A palacsintához:
  • 600 ml tej
  • 250 g finom teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt) (ezt ajánlom)
  • 3 ek kakaópor (ezt ajánlom)
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 150 g ricotta (alacsony zsírtartalmú)
  • 200 g lágy túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
  • 2 ek méz / juharszirup
  • 2 ek kókuszreszelék (ezt ajánlom)
  • 1 tk vanília kivonat (vagy vanília rúd)
  • 250 g fagyasztott málna

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd el a tönkölylisztet kakaóval és egy csipet sóval.
  2. Add hozzá a palacsinta többi összetevőjét, és habverővel alaposan keverd össze a tésztát. Ha túl hígnak találod, adj hozzá még egy kis lisztet (az állaga a felhasznált liszttől függően változhat), és fordítva, ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet vagy vizet.
  3. A kész tésztát adagold felmelegített tapadásmentes serpenyőbe (ha szükséges, picit olajozd meg az elején), és mindkét oldalán süsd aranyszínűre a palacsintát.
  4. Közben egy tálban keverd ki a töltelék összes hozzávalóját (a málna kivételével).
  5. Kend meg a kapott krémmel az elkészített palacsintákat, majd hajtsd/tekerd fel és helyezd tányérra.
  6. Melegítsd fel a málnát, és locsold az elkészített palacsintára.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória490 Kcal
Szénhidrátok60 g
Rost14 g
Fehérjék28 g
Zsír10 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek