
Csokoládés Tofus Krém Parfé
Ízletes és egyben egészséges csokoládés tofus krém parfé, amit reggelire vagy egészséges desszertként is bátran fogyaszthatsz. Kitűnő desszertötlet, ha olyan vendégeid érkeznek, akik egészségtudatosak, és szeretik a vitaminokban és fehérjében gazdag ételeket, és a szokatlan ízkombinációkat.
A Tofu sokféleképpen felhasználható, az egyik módja az édes receptekben való egyszerű felhasználása. Mivel könnyen összeolvad a többi összetevő ízével, nem is lehet érezni az ízét az édes ételekben. És ebben az egészséges receptben, a kakaó és a méz által, a tofu ízletes csokoládékrémmé válik. A natúr joghurt és a banán ugyancsak segít a krémes állag elérésében.
A parfé alapját a zabból, sárgarépából, almából, mézből és fahéjból álló tészta alkotja. A tészta tetejét csokoládés tofukrém borítja. A két réteg közé eperdarabokat rejtünk, ami istenien passzol a két réteg ízvilágához ebben az egészséges desszertben.
Ez az egészséges parfé tofukrémmel gluténmentes, fehérjében gazdag, ill. vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, továbbá a kalcium, vas és magnézium is vezető szerepet tölt be. Ha csökkenteni szeretnéd a szénhidrát-tartalmat és a desszert teljes kalóriatartalmát, akkor a méz egy részét szteviával vagy xilittollal helyettesítheted (ezt ajánlom) .
Összetevők
- Zabos alap:
- 2 sárgarépa
- 1 alma
- 2 ek méz (ajánlom ezt)
- ½ csésze zab (ezt ajánlom)
- fahéj
- eper
- Tofu krém:
- 300g kemény tofu
- 150g görög joghurt
- ¼ csésze kakaó (ezt ajánlom)
- 4 ek méz/agave/juharszirup (ajánlom ezt)
- 1 banán
Instrukciók
- Egy turmixgépben keverd alaposan össze a zabos alap összes hozzávalóját.
- Ha jól összeállt, öntsd poharak vagy kis tálak aljába és vágj epret rájuk.
- Turmixold össze a tofu krém minden hozzávalóját.
- Ha csomómentes lett a krém és jól összeálltak a hozzávalók, kanalazd őket a poharakba.
- Díszítsd kókuszreszelékkel vagy gyümölcsökkel és tedd hűtőbe legalább 8 órára.
Elkészítési idő | 10 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 270 Kcal | |
Szénhidrátok | 47 g | |
Rost | 6 g | |
Fehérjék | 10 g | |
Zsír | 5 g |