Egészséges hajdina spenóttal, gombával, sajttal és tonhallal
Neked elárulom, a hajdina spenóttal, gombával, sajttal és tonhallal pokoli jó kombináció! És nemcsak az ízét, de tápértékét tekintve is. Ha sok fehérjével, vitaminnal, ásványi anyaggal és rosttal szeretnéd kényeztetni a testedet, de az ízlelőbimbóinak is kedveskedni akarsz, gyere és kóstold meg ezt az egyszerű ételt hajdinával. Sosem elég az ízletes hajdina receptekből, és azt javaslom, hogy ezt mindenképpen mentsd el, vagy akár azonnal készítsd is el :)
Ez az étel a vitaminok és ásványi anyagok teljes választékát tartalmazza. Először szerettem volna felsorolni mindet, de megnézve azok mennyiségét, inkább csak röviden összefoglalom - egy adagja 40-120% RDA-t tartalmaz a legfontosabb mikroelemekből. Különösen a spenótnak, a tonhalnak, de a hajdinának is köszönhetően. Az étkezés glutén-, tojás- és diómentes - így különböző allergiában szenvedők számára is alkalmas. Ha véletlenül nincs hajdina otthon, használhatsz kuszkuszt vagy bulgurt is. Ha pedig annyira rajongsz a szárított paradicsomért, mint én, akkor bele is keverheted ebbe az egészséges hajdinás receptbe, ez még teljesebb ízt fog neki adni.
Ez az egészséges hajdina spenóttal, gombával, sajttal és tonhallal ideális ebédre vagy vacsorára. Az étel meglehetősen jól telít, és az a tapasztalatom, hogy olyan sokáig szeretnéd majd érezni az ízét, hogy utána nem is fogsz desszertre vágyni.
Összetevők
- 200g friss mozzarella (light)
- 200g tonhal saját levében (ezt ajánlom)
- só, őrölt bors, fokhagyma por (ízlés szerint)
- 100g hajdina szárazon (ezt ajánlom)
- 1 hagyma
- 500g gomba
- 4 maroknyi friss spenótlevél
- 1 tk. olívaolaj (ezt ajánlom)
- szárított paradicsom (opcionális)
Instrukciók
- Öblítsd le a hajdinát és öntsd fel egy edényben 1,5-szeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Hagyd felforrni és főzd 3 percig.
- Vedd le a tűzről, és hagyd fedél alatt 30-35 percig megpuhulni.
- Egy mély serpenyőben - pl.: - pirítsd meg az apróra vágott hagymát felhevített olajon.
- Add hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát, és főzd puhára (kb. 5 perc).
- Ezután add hozzá a főtt hajdinát (a megmaradt víztől lecsöpögtetve), a megmosott spenótleveleket, a fűszereket, a sót és kevergesd egy ideig.
- Amikor az összes hozzávaló jól összekeveredik, adj hozzá apróra vágott mozzarellát, és hagyd ráolvadni. Miután megolvadt, vedd le a serpenyőt a tűzről.
- Tálald a fogást még melegen, tonhallal megszórva - leve nélkül.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Mennyiség | 2 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 580 Kcal | |
Szénhidrát | 47 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérje | 55 g | |
Zsír | 14 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
FehérjedúsSalátákTojásmentesgluténmentes vacsora és ebéd receptekTojásmentes Vacsora és Ebéd ReceptekMagas Proteintartalmú Vacsora és Ebéd ReceptekAlacsony Kalóriatartalmú Saláta ReceptekEgészséges Tonhalas Saláta ReceptekAlacsony Kalóriatartalmú Tonhal ReceptekMagas Fehérjetartalmú Tonhal ReceptekMagas Fehérjetartalmú Zöldséges ReceptekAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!