Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Tofu Muffin (Sós, Gluténmentes, Tojásmentes)

Egészséges Tofu Muffin (Sós, Gluténmentes, Tojásmentes)

Ez az egyszerű és sós, egészséges tofu muffin nagyon jó alternatívája a tojásos muffinoknak. A tésztája liszt és tojás nélkül is összeáll, és az íze pedig meglepően gazdag. Adhatsz hozzá extra összetevőket ízlésed szerint, így könnyedén rengeteg új verzió születhet ebből az egy receptből. Ez az egészséges, sós muffin vendégváró falatként is nagyon jól működik. Próbáld ki ezt a fehérjedús, fitt tofu muffint!

A tofu muffint a kedvenc egészséges reggeli receptjeim között tartom számon, s mivel tökéletes a tápanyag-tartalma, akkor sincs bűntudatom, ha vacsorára lecsúszik az összes. Ugyanakkor könnyedén szállítható, úgyhogy nagyon jó uzsonna lehet belőle a munkahelyen vagy az iskolában. Ez a tofu muffin nem csak alacsony zsírtartalmú, és proteinben gazdag, hanem alacsony kalória- és alacsony szénhidráttartalmú is egyben. Ez a recept nem csak az egészséges életmód követőinek és fitnesz rajongóknak lesz kényeztető harapnivaló, de fogyókúrába is jól beilleszthető. Semmiképp se tévesszenek meg ezek a jelzők, mert ez az étel elképesztően ízletes és diétás egyszerre. Ha módosítani szeretnél picit, adhatsz a tésztához szárított paradicsomot, tonhalat, olajbogyót vagy zöldhagymát, ízlésed és kedved szerint.

Ha egyszerű, sós muffin receptre vágysz, ami tojásmentes és gluténmentes, ki kell próbálnod ezt az egészséges tofu muffin receptet. Biztos vagyok benne, hogy az egész család imádni fogja, és fénysebességgel fognak eltűnni a muffinok az asztalról. Tálalhatod őket önmagukban, vagy cottage cheese-zel, kenyérrel vagy a kedvenc salátáddal.

Összetevők

  • 300 g bio tofu
  • 1/2 közepes méretű cukkini
  • 1/2 hagyma
  • 200 g jó minőségű sonka
  • 70 g reszelt sajt
  • csipetnyi só
  • csipetnyi őrölt édespaprika
  • csiptenyi oregánó
  • Opcionális hozzávalók:
  • szárított paradicsom
  • olajbogyó
  • tonhal saját levében (ajánlom ezt)
  • zöldhagyma

Instrukciók

  1. Nyomkodj ki a tofuból kézzel vagy egy konyharuha segítségével annyi nedvességet, amennyit csak bírsz, majd helyezd egy tálba.
  2. Villával törd össze a tofut.
  3. Reszelj le nagy lyukú reszelőn egy fél cukkinit, és ugyanúgy nyomkodd ki, ahogy a tofut, kézzel, vagy konyharuvával.
  4. Add a reszelt cukkinit a tofuhoz apróra kockázott sonka, hagyma és reszelt sajt kíséretében.
  5. Játszhatsz egyéb alapanyagokkal is, ízlésed szerint (pl. összedarabolt szárított paradicsom vagy olajbogyó).
  6. Végül fűszerezd és sózd a keveréket.
  7. Oszd a mennyiséget 12 egyforma részre, adagold bele 12 szilikon muffin kosárkába, és nyomkodd le a tésztát egy kanál segítségével, amennyire csak tudod. Ha nincs szilikon formád, nyugodtan használj sima kivajazott muffin sütőformát.
  8. Süsd a muffinokat 35 percig 185 fokon.
  9. Sütés után hagyd őket hűlni pár percig, majd óvatosan kiveheted őket a formákból.
Elkészítési idő45 perc
Kiadósság12 muffinok
Tápérték információ/ 1 muffin
Kalória49 Kcal
Szénhidrátok1 g
Rost1 g
Fehérjék7 g
Zsír2 g