
Egészséges Zabfánk Csokoládémázzal
Sok videót láttam már arról, hogyan készülnek a házi fánkok, és mindig féltem a hihetetlen mennyiségű olajtól, amiben a fánkok sültek, valamint a hosszú előkészítési időtől. Éppen ezért hoztam létre ezt a egészséges zabfánk receptet csokoládémázzal, hogy több legyen az élvezet, és kevesebb a kalória.
Ebben a vegán fánk receptben csokimázzal csak testünkkel összhangban lévő összetevőket használunk. Ezt a receptet vegánok is bátran készíthetik és fogyaszthatják. A népszerű zab biztosítja a rostokat, az édeskés almaszósszal és a nagy káliumforrással, a banánnal kombinálva. Az egészséges fánkunk jó állagát a szívbarát lenmag adja, ízét fahéjjal bolondítjuk meg. Csak arra vigyázz, hogy el ne fogyjon az összes máz, mielőtt a kész fánkra kerül, mert a kakaó, a méz (vagy a vegán változatban agave) és a kókusz kombinációja szó szerint egy ízbomba. 1 csésze a szokásos módon 250 ml-t jelent a receptben.
A zabfánk ízletes, egészséges és vegán alternatívája a klasszikus házi fánknak. Természetesen egy kicsit más ízű, de szemet gyönyörködtető, és könnyedén megszünteti az édesség után vágyat.
Ha érdekelnek az egészséges fánk receptek, feltétlenül nézd meg a honlapom többi receptjét, van még néhány nagyszerű fitt fánk recept itt.
Összetevők
- 1 csésze finomszemű zab (ezt ajánlom)
- ⅓ csésze cukormentes almaszósz
- 1 érett banán
- ¼ őrölt lenmag vagy lenmag kása (ezt ajánlom)
- ½ tk fahéj
- 1-2 ek mandula liszt (ízlés szerint) (ezt ajánlom)
- mazsola, kókuszreszelék (ízlés szerint)
- Máz:
- 1 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 3 ek kakaó (ezt ajánlom)
- 1 ek méz (vagy juharszirup) (ajánlom ezt)
- kókuszreszelék, színes tortadekor konfetti
Instrukciók
- Keverd el az összetört banánt a többi hozzávalóval.
- A tésztából formázz golyókat, majd lapítsd őket fánk formájúra.
- Vágd ki a közepüket és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Süsd 180 Celsius-fokon (350 °F) 10 percig.
- Fordítsd meg a fánkokat és süsd tovább 5 percig.
- A máz elkészítéséhez keverd össze az olvasztott kókuszolajat, kakaót és mézet.
- A lehűlt fánkokat mártsd bele a mázba és dekoráld őket kedved szerint.
Elkészítési idő | 20 perc | |
Kiadósság | 6 darabok |
Tápérték információ/ 1 darab | ||
Kalória | 130 Kcal | |
Szénhidrátok | 17 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 5 g |