Fit Boszi
Kövess engem
Egészségesen Töltött Spárgatök

Egészségesen Töltött Spárgatök

Fenséges és egészséges fogás, ami feltölt, és vitaminokkal látja el a szervezetedet, feleslegesen magas szénhidrát-tartalom nélkül. Ez a spárgatök, egészségesen töltve a legjobb választás egy tápláló, alacsony zsírtartalmú, fehérjedús ebédhez.

A spárgatök nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint (ami a szervezetben A-vitaminná alakul át) - akár egyetlen tök az ajánlott napi adag 450%-át tartalmazza! Ugyanez a tök lefedi 50%-át a napi RDA C-vitamin adagunknak, és jelentős mennyiségű B-vitamint, luteint, káliumot, mangánt, vasat, kalciumot, foszfort, cinket, illetve omega-3 és omega-6 zsírsavat is tartalmaz. Ha szereted a tök lágy ízét, ez a spárgatök tökéletes, gazdag tápértékű tésztahelyettesítő lehet. A valóságban ez úgy fog kinézni, hogy sütés után könnyedén kikaparhatóak a sült tök szálai spagetti formában, egy villa segítségével.

Ebben a töltött spárgatök receptben két különböző tölteléket használtam. Így választhatsz, hogy melyik az ízlésednek leginkább megfelelő, de kedved szerint megalkothatod saját töltelékedet. A darált hús, a gomba, a szárított paradicsom vagy a zöldségek tökéletesen működnek ebben a receptben. Bátran eleresztheted a fantáziádat, vagy használd a tesztelt receptjeim bármelyikét.

Ha szereted a spárgatököt, ki kell próbálnod ezt a fitt, egészséges, töltött tök receptet! Úgy hiszem, nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy elkészíted:)

Összetevők

  • 1 spárgatök
  • A sonkás töltelékhez:
  • 100 g jó minőségű sonka (finomra vágva)
  • 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú tejföl
  • 40 g reszelt sajt
  • friss bazsalikom vagy oregánó
  • fokhagyma por
  • A tonhalas töltelékhez:
  • 75 g tonhal (lecsepegtetve) (ajánlom ezt)
  • 40 g reszelt sajt (mozzarella)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál paradicsompüré (vagy cukormentes ketchup)
  • 1/4 hagyma
  • friss bazsalikom vagy oregánó
  • fokhagyma por és őrölt bors (ízlés szerint)
  • csipetnyi só

Instrukciók

  1. Vágd félbe a spárgatököt, távolítsd el a magokat.
  2. Egy sütőedénybe vagy mélyebb serpenyőbe önts kb. 2 centiméternyi vizet, majd helyezd mindkét fél tököt (belsejükkel lefelé) és fedd le alufóliával.
  3. Süsd őket 45 percig 205C fokon.
  4. 45 perc leteltével vedd ki a tököket a sütőből, fordítsd meg, és egy villa segítségével húzogasd ki a sült tök szálait, hogy spagetti formájúak legyenek.
  5. Készítsd elő a tölteléket a hozzávalók összekeverésével.
  6. Ezt követően keverd hozzá a tökspagettiket a töltelékekhez, és oszd szét a tökök üregeibe.
  7. A töltött tököket süsd még 10-15 percig fededtlenül.
Elkészítési idő75 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória380 Kcal
Szénhidrátok41 g
Rost10 g
Fehérjék34 g
Zsír7 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek