
Egyszerű sült cékla sajttal
Az egyszerű sült cékla sajttal a legújabb kedvenc receptem céklából. Szuper gyors, egyszerű és az íze egyszerűen isteni. Én most a camembert-t választottam sajtként, de a receptben kecske, balkáni, feta vagy halloumi sajt is használható. Nincs kétségem, Te is imádni fogod!
Ehhez a fitt recepthez csak 3 alapanyagra és néhány fűszerre van szükség. Se nem nehéz, se nem időigényes, mivel a munka nagy részét a sütő végzi. Nagyon szeretem az ilyen egyszerű recepteket, és remélem, hogy Neked is tetszeni fog. A recept gazdag C-vitaminban, B9-ben, mangánban, magnéziumban, vasban és foszforban. A sajtnak köszönhetően fehérjében is gazdag.
Soha nem elég a céklával készült egészséges és ízletes receptekből, ezért mindenképpen mentsd el ezt későbbre, vagy akár azonnal ki is próbálhatod, mert nagyon finom. Még családunk férfi tagjai is élvezték;)
Az egyszerű sült cékla sajttal viszonylag alacsony szénhidráttartalmú fogás, amely a sajtnak köszönhetően nagyon jól telít. Én inkább vacsorára szoktam kínálni. Ne habozz, készítsd el ezt az ízletes receptet Te is.
Összetevők
- 2 nagy cékla (500g összesen)
- 2x100g alacsony zsírtartalmú camembert (vagy másféle sajt)
- 1 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
- só, őrölt bors, fokhagymapor, Provence fűszerkeverék (ízlés szerint)
Instrukciók
- Hámozd meg a nyers céklát és vágd vékonyabb karikákra.
- Helyezd a szeletelt céklát sütőpapírral bélelt tepsire.
- Vékonyan és egyenletesen locsold meg olívaolajjal, vagy kend meg ecsettel, sózd, ízesítsd, és süsd 15 percig 180 fokon.
- 15 perc elteltével vedd ki a tepsit a sütőből, tedd rá a camembert (vagy más sajtot) a céklára, majd enyhén fűszerezd és sózd a sajtot is.
- Süsd a sajtos céklát további 10-15 percig, amíg a cékla jól meg nem sül és a sajt aranyszínű nem lesz.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 425 Kcal | |
Szénhidrátok | 16 g | |
Rost | 7 g | |
Fehérjék | 24 g | |
Zsír | 27 g |