Tökéletes sült spárga fokhagymaágyon fetával és kesudióval, amelyet önmagában is tálalhatsz könnyű vacsoraként, délutáni snackként, vagy halak vagy húsok mellé köretként. Ha önmagában fogyasztod, szívből ajánlom, hogy vörös szőlővel tálald. Ez a kombináció mennyei, a recept pedig nagyon egyszerű. A feta sajt, a ropogósra sült és fűszerezett spárga és a ropogós diófélék szépen kiegészítik ezt a fehérjében gazdag tavaszias fogást. Ha szereted a spárgát, biztosan nem utoljára fogod elkészíteni ezt a fitt receptet.
A spárga nagyon értékes vitamin- és ásványi anyagforrás, amely jótékony hatással van a szervezetre. Alacsony szénhidrát- és zsírtartalmához képest számottevő vizet, fehérjét és rostot tartalmaz, ami miatt könnyen emészthető, laktató, ugyanakkor nem terheli meg a gyomrot. Magas a béta-karotin, az E- és C-vitamin, valamint a B-vitamin tartalma, emellett jelentős mennyiségű káliumot, cinket, vasat, kalciumot és magnéziumot is rejt magában. És ez csak néhány azon kincsek közül, amit ez a szuperélelmiszer tartalmaz.
Sütőben sütve csodás, selymes ízt ad, fetasajttal kombinálva pedig tényleg mennyei. Én leginkább önmagában vagy az említett vörös szőlővel kínálom, de bátran próbáld ki egészséges köretként, például marhahúshoz, ha a család úgy igényli. Dobd fel az étkezésed egy igazi vitaminbombával.
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!