Fit Boszi
Kövess engem
Isteni mézes-mázos csirke édesburgonyával

Isteni mézes-mázos csirke édesburgonyával

Próbáld ki ezt a finom és omlós mézes-mázos csirkét édesburgonyával - biztosan nem fogod megbánni. Az elkészítése nagyon egyszerű, és biztosan gyakori menü lesz Nálatok is. A csirkehús magába szívja a mézes-fokhagymás pác minden zamatát, és az édesburgonya édes íze kellemes egységet ad az egész ételnek. Egészséges, alacsony zsírtartalmú ebéd, amely jól telít és rengeteg fehérjét, vitamint vitamint és ásványi anyagot ad a szervezetnek.

Más húsfajtákhoz képest a csirke könnyebben emészthető, kevés zsírt tartalmaz és tele van fehérjével. Ezenkívül nagyon könnyen elkészíthető - gyakran csak néhány percet vesz igénybe. Ha azonban igazán ízgazdag húst szeretnél, akkor azt javaslom, előző este pácold be, és egy éjszakán át hagyd állni a hűtőben. A csirke enélkül is finom lesz, de a mézes, fokhagymás, szójaszószos pácban töltött éjszaka után ezek az ízek áthatolnak a hús szerkezetén, és minden falat lágyabb és zamatosabb lesz. A húst alacsony lángon legfeljebb 2 órán át párolva egyedi szerkezetet kapunk - a csirkehús teljesen puha, és csodásan omlós lesz, szinte megolvad a nyelveden. Ha azonban nincs ennyi időd, akkor kevesebb mint egy órán át is párolhatod.

Ez a fitt ebéd liszt, tojás, tej és dió nélkül minden ételallergiában szenvedő számára megfelel. Az édesburgonya tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és különösen rostokkal, amelyeknek köszönhetően igazán laktató és egyúttal segíti a megfelelő emésztést. Íze édesebb, mint a közönséges burgonya, ahogy a neve is mutatja, épp emiatt tökéletes ehhez a mézes csirkéhez.

A felaprított mézes csirkét édesburgonyával és kedvenc salátáddal is tálalhatod. Jó étvágyat!

Összetevők

  • 1 kg csirkemell bőr nélkül (vagy combfilé)
  • 4 ek méz
  • 100 ml szójaszósz
  • 1 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 1/2 csésze víz
  • 1 kg édesburgonya

Instrukciók

  1. Egy tálban készítsd el a pácot méz, szójaszósz és zúzott fokhagyma összekeverésével.
  2. Tedd a megmosott, egészben hagyott csirkemellet (vagy combokat) a pácba, fedd le a tálat fóliával és tárold a hűtőszekrényben legalább 30 percig, legjobb, ha egy éjszakán át. Ha időhiányban vagy, akkor sincs gond, 30 perc pácolással is nagyon finom lesz.
  3. Egy nagyobb edényben hevíts kókuszolajat, és pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát.
  4. Add hozzá a pácolt húst egészben, valamint 1 és 1/2 csésze vizet, fedd le és hagyd 2 órán át főni, időnként megkeverve, amíg a hús teljesen megpuhul.
  5. Addig készítsd el az édesburgonyát.
  6. Mosd meg a burgonyát, késsel szúrj bele néhány lyukat, tedd tepsibe, és 40-60 percig süsd 200 fokon, attól függően, hogy mekkora a zöldség.
  7. A burgonyának sütés után belül puhának kell lennie, a héját pedig könnyen le lehet húzni.
  8. Tálalás előtt a húst villával szaggasd szálakra, és tálald az édes, hámozott burgonyával.
Elkészítési idő140 perc
Kiadósság5 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória490 Kcal
Szénhidrátok58 g
Rost7 g
Fehérjék50 g
Zsír5 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek