Fit Boszi
Kövess engem
Kókuszos-csokoládés müzli

Kókuszos-csokoládés müzli

Általában az édes gabonafélék nem igazán számítanak a legmegfelelőbb tápláléknak a nap indításához. Tudtad azonban, hogy ezeket a gabonaféléket egészséges és diétás változatban otthon is elkészítheted?

Próbáld ki ezeket a ízletes ropogós, házi készítésű gabonaféléket kókusszal és a teljes kiőrlésű lisztből és zabpehelyből készült csokidarabokkal. A boltból származó gabonafélékkel ellentétben ezek sokkal kevesebb cukrot, zsírt és más olyan összetevőt tartalmaznak, amelyeknek nem kellenne benne lenniük. Ezen kívül nagyobb mennyiségű rostot is tartalmaznak.

A sütés során kellemes aroma lesz majd a házban. A házi készítésű gabonafélék nemcsak egészségesek, hanem táplálkozási szempontból gazdagok, és biztosan ízletesek lesznek az egész család számára. A gabonafélék könnyen előkészíthető ételek, és nem igényelnek sok összetevőt - csak néhányat.

A kereskedelmi gabonafélék helyettesítése ezzel az egészségesebb változattal rengeteg energiát fog biztosítni reggelente. Élvezd tejjel, joghurttal, almapürével vagy csak magában.

Ha azt szeretnéd, hogy az étkezésed még egészségesebb és diétásabb legyen, a nádcukor könnyen helyettesíthető egyenlő mennyiségű, xilitollal vagy szteviával.

Készítsd el reggeli specialitásodat, és ne habozzon kipróbálni ezeket az ízletes házi gabonaféléket.

Összetevők

  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ½ csésze apró szemű zab (ajánlom ezt)
  • ½ csésze almaszósz
  • 3-4 ek kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • ½ sütőpor
  • egy csipet só
  • ½ csésze nád (vagy kókusz) cukor
  • 1 tojás vagy 1 ek őrölt lenmag keverék 3 ek vízzel elkeverve
  • vanília kivonat
  • 3 ek kókuszreszelék
  • mazsola/csokicseppek (70%+) (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, a zabot, a sütőport és az egy csipet sót.
  2. Add hozzá a többi hozzávalót, a mazsolán, a csokoládén és a kókuszon kívül, majd ismét keverd át. A legjobb eredményért használj turmixgépet, ebben addig keverd amíg sima, csomómentes nem lesz.
  3. Ezután öntsd hozzá a kókuszt, a mazsolát és a csokicseppeket.
  4. Hosszúkás tésztaformára nyújtsd ki, olyan vékonyra, amilyenre csak lehet, hogy ropogós legyen a müzli.
  5. Helyezd a kinyújtott tésztákat a fagyasztóba 5-10 percre
  6. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra (370°F).
  7. Vedd ki a tésztákat a fagyasztóból és vágd őket kis darabokra - minél kisebbekre, annál ropogósabb lesz a müzli.
  8. A felvágott darabokat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd az előmelegített sütőben 10-15 percig, a müzli méretétől függően. Addig süsd, amíg barnulni nem kezd.
  9. Ez a müzli kihűlés után a legfinomabb, de akár még napok múlva is ízletes lesz.
  10. Egy lezárt edényben tárold és 5 napon belül fogyaszd el.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság6 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória290 Kcal
Szénhidrátok44 g
Rost5 g
Fehérjék7 g
Zsír11 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek