Egészséges Házi Készítésű Kókuszos-Csokoládés Gabonapehely
Általában az édes gabonafélék nem tartoznak a legmegfelelőbb táplálékok közé a nap indításához. Tudtad azonban, hogy ezeket a gabonaféléket egészséges és diétás változatban otthon is elkészítheted?
Próbáld ki ezt az ízletes ropogós, házi készítésű gabonapelyhet kókusszal, teljes kiőrlésű lisztből és zabpehelyből készítve, extra csokidarabokkal. A bolti gabonapelyhekkel ellentétben sokkal kevesebb cukrot és zsírt tartalmaz, és semmi olyat, ami egészségtelen. Ezen kívül nagyobb mennyiségű rosttal is ellátja szervezetünket.
A sütés során kellemes illat terjeng majd a házban. A házi készítésű gabonapehely nemcsak egészséges, de tápanyagban gazdag, és garantáltan ízleni fog az egész családnak. Ez a gabonapehely könnyen elkészíthető, és alig néhány összetevőt igényel csupán.
A kereskedelmi forgalomban kapható gabonapehely helyettesítése ezzel az egészségesebb változattal rengeteg energiát fog biztosítani reggelente. Élvezd bátran tejjel, joghurttal, almapürével vagy csak önmagában.
Ha azt szeretnéd, hogy az étkezésed még egészségesebb és diétásabb legyen, a nádcukor könnyen helyettesíthető egyenlő mennyiségű xilitollal vagy sztíviával.
Tedd különlegessé a reggeleidet, és ne habozz kipróbálni ezt az ízletes házi gabonapelyhet.
Összetevők
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt (ajánlom ezt)
- 1 ½ csésze apró szemű zabpehely (ezt ajánlom)
- ½ csésze almaszósz
- 3-4 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- ½ cs. sütőpor
- egy csipet só
- ½ csésze nád- (vagy kókusz-) cukor
- 1 tojás vagy 1 ek őrölt lenmag keverék 3 ek vízzel elkeverve
- vanília kivonat
- 3 ek kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- mazsola/csokidarabkák (70%+) (ízlés szerint) (ezt ajánlom)
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a zabot, a sütőport és egy csipetnyi sót.
- Add hozzá a többi hozzávalót, a mazsolán, a csokoládén és a kókuszon kívül, majd ismét keverd át. A legjobb eredmény érdekében használj turmixgépet.
- Addig turmixold, amíg sima, csomómentes nem lesz. Ezután szórd hozzá a kókuszt, a mazsolát és a csokidarabkákat.
- Nyújtsd hosszúkás tésztaformára, olyan vékonyra, amilyenre csak lehet, hogy ropogós legyen majd a müzlid.
- Tedd a kinyújtott tésztákat a fagyasztóba 5-10 percre
- Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra (370°F).
- Vedd ki a tésztát a fagyasztóból, és vágd pici darabokra - minél kisebbekre, annál ropogósabb lesz a müzli.
- A felvágott darabokat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd az előmelegített sütőben 10-15 percig, a müzli méretétől függően. Addig süsd, amíg barnulni nem kezd.
- Ez a müzli kihűlve a legfinomabb, és akár még napok múlva is ízletes lesz.
- Lezárt edényben tárold, és 5 napon belül fogyaszd el.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Mennyiség | 6 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 290 Kcal | |
Szénhidrát | 44 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérje | 7 g | |
Zsír | 11 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
Vegán receptekGyors falatokMagmentesKókusztejmentes reggeli receptekVegán reggeli receptekTojásmentes Reggeli ReceptekEgészséges Vegán Snack ReceptekTejmentes Zab ReceptekAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!