
Kókuszos-Karfiolos “Rizottó” Rizs Nélkül
Ezen a recepten első hallásra talán picit meglepődsz, de ha kipróbálod, Te is egyetértesz majd velem biztosan, hogy a kókusz és a karfiol kombinációja valóban lehetséges. Próbáld ki ezt az egzotikus, és nagyon is egészséges, ízletes kókusz-karfiol rizottót rizs nélkül.
Nem minden rizs az, aminek látszik. Ez a recept, bár emlékeztet minket a végső formájú rizottóra, de teljesen mentes a felesleges szénhidrátoktól, így a karcsú alakod nem fog csorbát szenvedni, éppen ellenkezőleg, tápanyagokat és hasznos vitaminokat kap.
A karfiol serkenti az emésztést, és a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok mellett nagy segítséget nyújt a vastagbélrák megelőzésében. Segíti az ízületek karbantartását, lelassítja a hajhullást, erősíti a körmöket, gyógyítja a bőrgyulladásokat, erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a fertőzéseket, továbbá csökkenti a vérnyomást. Ilyen sok egészségnövelő funkció található egyetlen tányér kókusz-karfiol rizottóban.
Nagyon szeretem a kókuszt, ezért hozzáadom az édes, de néha még a sós receptjeimhez is. Támogatja az agyfunkciókat, a májat és az emésztést is. Izgatottan kevertem hozzá a karfiolhoz, és aztán boldogan élveztem a finom ízét és nagyszerű hatásait. A *Mandula * hozzájárul az étel egyediségéhez, ízével és fontos tápanyagokkal gazdagítja az ételt, miközben segít a fogyásban, véd a cukorbetegség és a szívbetegségek ellen.
Ez az alacsony szénhidrát-tartalmú kókusz-karfiol rizottó könnyű, tápláló, egészséges és ízletes ebéd lehet, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Mindennek köszönhetően egész nap fitten tart.
Összetevők
- ½ fej karfiol
- 1 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1 kisebb hagyma
- 40g mandula (ezt ajánlom)
- 50g kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- ½ csésze tej (kókusztej)
- ½ csésze víz
- 1 lime leve
- ½ tk tengeri só
- ½ tk fekete bors
- egy csipet őrölt gyömbér
- egy csipet curry por
Instrukciók
- Egy serpenyőben, vagy wokban pirítsd meg a finomra vágott hagymát kókuszolajon.
- Aprítsd nagyon finomra “rizsszerűre” a karfiolt, keverd a hagymához.
- Add hozzá az apróra vágott mandulát és a kókuszreszeléket.
- Főzd 5 percig, majd add hozzá a vizet, tejet (lehetőleg kókusztejet), a lime levét és a fűszereket.
- Főzd a rizottót addig, amíg a karfiol felszívja az összes vizet (kb. 7 percig).
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 408 Kcal | |
Szénhidrátok | 7 g | |
Rost | 11 g | |
Fehérjék | 12 g | |
Zsír | 34 g |