
Kókuszos-Karfiolos “Rizottó” Rizs Nélkül
Ezen a recepten első hallásra talán picit meglepődsz, de ha kipróbálod, Te is egyetértesz majd velem biztosan, hogy a kókusz és a karfiol kombinációja valóban lehetséges. Próbáld ki ezt az egzotikus, és nagyon is egészséges, ízletes kókusz-karfiol rizottót rizs nélkül.
Nem minden rizs az, aminek látszik. Ez a recept, bár emlékeztet minket a végső formájú rizottóra, de teljesen mentes a felesleges szénhidrátoktól, így a karcsú alakod nem fog csorbát szenvedni, éppen ellenkezőleg, tápanyagokat és hasznos vitaminokat kap.
A karfiol serkenti az emésztést, és a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok mellett nagy segítséget nyújt a vastagbélrák megelőzésében. Segíti az ízületek karbantartását, lelassítja a hajhullást, erősíti a körmöket, gyógyítja a bőrgyulladásokat, erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a fertőzéseket, továbbá csökkenti a vérnyomást. Ilyen sok egészségnövelő funkció található egyetlen tányér kókusz-karfiol rizottóban.
Nagyon szeretem a kókuszt, ezért hozzáadom az édes, de néha még a sós receptjeimhez is. Támogatja az agyfunkciókat, a májat és az emésztést is. Izgatottan kevertem hozzá a karfiolhoz, és aztán boldogan élveztem a finom ízét és nagyszerű hatásait. A **Mandula ** hozzájárul az étel egyediségéhez, ízével és fontos tápanyagokkal gazdagítja az ételt, miközben segít a fogyásban, véd a cukorbetegség és a szívbetegségek ellen.
Ez az alacsony szénhidrát-tartalmú kókusz-karfiol rizottó könnyű, tápláló, egészséges és ízletes ebéd lehet, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Mindennek köszönhetően egész nap fitten tart.
Összetevők
- ½ fej karfiol
- 1 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1 kisebb hagyma
- 40g mandula (ezt ajánlom)
- 50g kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- ½ csésze tej (kókusztej)
- ½ csésze víz
- 1 lime leve
- ½ tk tengeri só (ajánlom ezt)
- ½ tk fekete bors
- egy csipet őrölt gyömbér
- egy csipet curry por
Instrukciók
- Egy serpenyőben, vagy wokban pirítsd meg a finomra vágott hagymát kókuszolajon.
- Aprítsd nagyon finomra “rizsszerűre” a karfiolt, keverd a hagymához.
- Add hozzá az apróra vágott mandulát és a kókuszreszeléket.
- Főzd 5 percig, majd add hozzá a vizet, tejet (lehetőleg kókusztejet), a lime levét és a fűszereket.
- Főzd a rizottót addig, amíg a karfiol felszívja az összes vizet (kb. 7 percig).
Elkészítési idő | 15 perc | |
Mennyiség | 2 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 408 Kcal | |
Szénhidrát | 7 g | |
Rost | 11 g | |
Fehérje | 12 g | |
Zsír | 34 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
CukormentesRostdúsVegán receptekVacsora és ebéd receptekGluténmentesKókuszZöldségTejmentes vacsora és ebéd receptekZöldséges Vacsora és Ebéd ReceptekVegetáriánus vacsora és ebéd receptekAlacsony Szénhidráttartalmú Kókusz ReceptekAlacsony Szénhidráttartalmú Zöldséges ReceptekGluténmentes Zöldséges Receptek
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Hozzászólások
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.