Fit Boszi
Kövess engem
Könnyű Csirkecombok Hajdinás-Sárgarépás-Póréhagymás Ágyon

Könnyű Csirkecombok Hajdinás-Sárgarépás-Póréhagymás Ágyon

Vízben puhára főtt csirkecombok ízletes hajdina-sárgarépa-póréhagyma salátaágyon tálalva. Egészséges, alacsony kalóriatartalmú étel, amely tele van fehérjével, tápláló, ebédre vagy vacsorára is tökéletes. A könnyű csirkecombok hajdinasaláta ágyon laktató, és nagy adag vitamint és ásványi anyagot biztosít a szervezetünknek. Bátran készítsd el ezt a finom és tápértékben gazdag ebédet az egész család számára.

A hajdina sokoldalú és természetes formájában gluténmentes, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Fehérjéket, komplex szénhidrátokat és rostokat tartalmaz, és magas ásványianyag-és vitamintartalmú étel. Emellett magas rutin-tartalmáról ismert, amely elősegíti az erek rugalmasságát érrendszeri betegségek esetén. A póréhagyma karotinokban, C- és E-vitaminokban gazdag. Szelént, és sok rostot tartalmaz, elősegíti az immunitást, tisztítja a vért, és megtisztítja szervezetünket a baktériumoktól és élesztőgombáktól. A sárgarépa sosem okoz csalódást, és ha rendszeresen fogyasztod, javulhat a kognitív képességed, és elkezdesz majd emlékezni azokra a dolgokra, amiket eddig mindig elfelejtettél.

Ezt a hajdinasalátát nagyon egyszerű elkészíteni és mégis nagyon jó ízű! Ne öntsd ki a vizet majd a csirkecombok főzése után. Ha zöldségeket adsz hozzá, lehet belőle egy finom leves, vagy a fagyasztóba téve felhasználhatod később más receptekhez, például egy rizottóhoz.

Összetevők

  • 2 csirkecomb (bőr és csont nélkül)
  • 1 teáskanál só (ajánlom ezt)
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál fokhagyma por
  • A salátához:
  • 100 g hajdina (ezt ajánlom)
  • 150 g sárgarépa
  • 1/2 hagyma
  • 1/4 póréhagyma
  • 1-2 evőkanál vaj
  • tengeri só
  • csipetnyi kurkuma (opcionális) (ezt ajánlom)
  • reszelt sajt (opcionális)

Instrukciók

  1. Öblítsd át a csirkecombokat, és helyezd őket egy edénybe, ahol előbb öntsd fel vízzel, majd sózd, fűszerezd, és alacsony lángon főzd őket 25-30 percig.
  2. Egy kisebb edénybe töltsd vizet és főzd meg a hajdinát is, kb. 10 perc fog kelleni neki.
  3. Próbálj figyelni arra, hogy ne főzd túl hosszú ideig, ne főjön túl (különben kocsonyás lesz).
  4. Szűrd és öblítsd le a megfőtt hajdinát és helyezd egy tálba.
  5. Hevíts egy-két evőkanál vajat ugyanabban a fazékban, amiben a hajdina főtt.
  6. A hagymát vágd apróra és párold üvegesre az olvasztott vajon.
  7. Ezután adj hozzá reszelt sárgarépát és póréhagymát, süsd 2 percig.
  8. Vedd le az edényt a tűzről. Keverd össze a zöldségeket a hajdinával, tengeri sóval és ha szeretnéd, szórhatsz rá reszelt sajtot és kurkumát is.
  9. A meleg, puhára főtt csirkecombokkal tálald. Friss zöldségeket is kínálhatsz hozzá.
Elkészítési idő40 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória385 Kcal
Szénhidrát37 g
Rost8 g
Fehérje34 g
Zsír9 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások