
Könnyű Csirkecombok Hajdinás-Sárgarépás-Póréhagymás Ágyon
Vízben puhára főtt csirkecombok ízletes hajdina-sárgarépa-póréhagyma salátaágyon tálalva. Egészséges, alacsony kalóriatartalmú étel, amely tele van fehérjével, tápláló, ebédre vagy vacsorára is tökéletes. A könnyű csirkecombok hajdinasaláta ágyon laktató, és nagy adag vitamint és ásványi anyagot biztosít a szervezetünknek. Bátran készítsd el ezt a finom és tápértékben gazdag ebédet az egész család számára.
A hajdina sokoldalú és természetes formájában gluténmentes, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Fehérjéket, komplex szénhidrátokat és rostokat tartalmaz, és magas ásványianyag-és vitamintartalmú étel. Emellett magas rutin-tartalmáról ismert, amely elősegíti az erek rugalmasságát érrendszeri betegségek esetén. A póréhagyma karotinokban, C- és E-vitaminokban gazdag. Szelént, és sok rostot tartalmaz, elősegíti az immunitást, tisztítja a vért, és megtisztítja szervezetünket a baktériumoktól és élesztőgombáktól. A sárgarépa sosem okoz csalódást, és ha rendszeresen fogyasztod, javulhat a kognitív képességed, és elkezdesz majd emlékezni azokra a dolgokra, amiket eddig mindig elfelejtettél.
Ezt a hajdinasalátát nagyon egyszerű elkészíteni és mégis nagyon jó ízű! Ne öntsd ki a vizet majd a csirkecombok főzése után. Ha zöldségeket adsz hozzá, lehet belőle egy finom leves, vagy a fagyasztóba téve felhasználhatod később más receptekhez, például egy rizottóhoz.
Összetevők
- 2 csirkecomb (bőr és csont nélkül)
- 1 teáskanál só (ajánlom ezt)
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- A salátához:
- 100 g hajdina (ezt ajánlom)
- 150 g sárgarépa
- 1/2 hagyma
- 1/4 póréhagyma
- 1-2 evőkanál vaj
- tengeri só
- csipetnyi kurkuma (opcionális) (ezt ajánlom)
- reszelt sajt (opcionális)
Instrukciók
- Öblítsd át a csirkecombokat, és helyezd őket egy edénybe, ahol előbb öntsd fel vízzel, majd sózd, fűszerezd, és alacsony lángon főzd őket 25-30 percig.
- Egy kisebb edénybe töltsd vizet és főzd meg a hajdinát is, kb. 10 perc fog kelleni neki.
- Próbálj figyelni arra, hogy ne főzd túl hosszú ideig, ne főjön túl (különben kocsonyás lesz).
- Szűrd és öblítsd le a megfőtt hajdinát és helyezd egy tálba.
- Hevíts egy-két evőkanál vajat ugyanabban a fazékban, amiben a hajdina főtt.
- A hagymát vágd apróra és párold üvegesre az olvasztott vajon.
- Ezután adj hozzá reszelt sárgarépát és póréhagymát, süsd 2 percig.
- Vedd le az edényt a tűzről. Keverd össze a zöldségeket a hajdinával, tengeri sóval és ha szeretnéd, szórhatsz rá reszelt sajtot és kurkumát is.
- A meleg, puhára főtt csirkecombokkal tálald. Friss zöldségeket is kínálhatsz hozzá.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 385 Kcal | |
Szénhidrátok | 37 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérjék | 34 g | |
Zsír | 9 g |