Fit Boszi
Kövess engem
Könnyű Csirkecombok Hajdinás-Sárgarépás-Póréhagymás Ágyon

Könnyű Csirkecombok Hajdinás-Sárgarépás-Póréhagymás Ágyon

Vízben puhára főtt csirkecombok ízletes hajdina-sárgarépa-póréhagyma salátaágyon tálalva. Egészséges, alacsony kalóriatartalmú étel, amely tele van fehérjével, tápláló, ebédre vagy vacsorára is tökéletes. A könnyű csirkecombok hajdinasaláta ágyon laktató, és nagy adag vitamint és ásványi anyagot biztosít a szervezetünknek. Bátran készítsd el ezt a finom és tápértékben gazdag ebédet az egész család számára.

A hajdina sokoldalú és természetes formájában gluténmentes, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Fehérjéket, komplex szénhidrátokat és rostokat tartalmaz, és magas ásványianyag-és vitamintartalmú étel. Emellett magas rutin-tartalmáról ismert, amely elősegíti az erek rugalmasságát érrendszeri betegségek esetén. A póréhagyma karotinokban, C- és E-vitaminokban gazdag. Szelént, és sok rostot tartalmaz, elősegíti az immunitást, tisztítja a vért, és megtisztítja szervezetünket a baktériumoktól és élesztőgombáktól. A sárgarépa sosem okoz csalódást, és ha rendszeresen fogyasztod, javulhat a kognitív képességed, és elkezdesz majd emlékezni azokra a dolgokra, amiket eddig mindig elfelejtettél.

Ezt a hajdinasalátát nagyon egyszerű elkészíteni és mégis nagyon jó ízű! Ne öntsd ki a vizet majd a csirkecombok főzése után. Ha zöldségeket adsz hozzá, lehet belőle egy finom leves, vagy a fagyasztóba téve felhasználhatod később más receptekhez, például egy rizottóhoz.

Összetevők

  • 2 csirkecomb (bőr és csont nélkül)
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál fokhagyma por
  • A salátához:
  • 100 g hajdina
  • 150 g sárgarépa
  • 1/2 hagyma
  • 1/4 póréhagyma
  • 1-2 evőkanál vaj
  • tengeri só
  • csipetnyi kurkuma (opcionális)
  • reszelt sajt (opcionális)

Instrukciók

  1. Öblítsd át a csirkecombokat, és helyezd őket egy edénybe, ahol előbb öntsd fel vízzel, majd sózd, fűszerezd, és alacsony lángon főzd őket 25-30 percig.
  2. Egy kisebb edénybe töltsd vizet és főzd meg a hajdinát is, kb. 10 perc fog kelleni neki.
  3. Próbálj figyelni arra, hogy ne főzd túl hosszú ideig, ne főjön túl (különben kocsonyás lesz).
  4. Szűrd és öblítsd le a megfőtt hajdinát és helyezd egy tálba.
  5. Hevíts egy-két evőkanál vajat ugyanabban a fazékban, amiben a hajdina főtt.
  6. A hagymát vágd apróra és párold üvegesre az olvasztott vajon.
  7. Ezután adj hozzá reszelt sárgarépát és póréhagymát, süsd 2 percig.
  8. Vedd le az edényt a tűzről. Keverd össze a zöldségeket a hajdinával, tengeri sóval és ha szeretnéd, szórhatsz rá reszelt sajtot és kurkumát is.
  9. A meleg, puhára főtt csirkecombokkal tálald. Friss zöldségeket is kínálhatsz hozzá.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória385 Kcal
Szénhidrátok37 g
Rost8 g
Fehérjék34 g
Zsír9 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek