
Krémes cékla-alma saláta áfonyával
Frissítő saláta almából, céklából és áfonyából, ropogós dióval. Ez az alacsony kalóriatartalmú, rostokkal teli saláta kiváló egészséges reggeli vagy snack lehet. A céklának köszönhetően gyönyörű rózsaszínű színe van, csodálatos az illata és az íze! Pár perc alatt elkészül és hidd el, pillanatok alatt el is fogy:)
Az alma és a cékla ízkombinációja valóban ellenállhatatlan, ráadásul ez a duó tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezért úgy döntöttem, hogy új szintre emelem ezt a kombinációt, és ízletes salátát készítek belőlük. A natúr joghurttal együtt gyönyörű színt alkotnak, ugyanakkor isteni, krémes ízt kapunk. A fahéj remek illattal lengi körbe ezt a krémes cékla-alma salátát, az áfonya pedig egy sor egészséges tápanyagot ad hozzá, így ez az egészséges saláta ideális vitaminbomba a hideg őszi szezonban. Különösen az időjárási ingadozások idején kell figyelnünk az étrendünk megfelelő vitamintartalmára, ezért olyankor érdemes több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanunk.
Tálald ezt a krémes, áfonyás cékla-alma salátát ropogós dióval, például mandulával vagy kesudióval megszórva. Édesebb ízűek, mint a dió, és nagyon jól passzolnak ehhez az egészséges salátához.
Összetevők
- 2 kisebb cékla
- 2 alma
- 100 g áfonya
- 5 ek natúr joghurt (lehetőség szerint görög, alacsony zsírtartalmú)
- 30 g dióféle (bármilyen) (ezt ajánlom)
- 1 tk fahéj (ezt ajánlom)
Instrukciók
- Mosd meg a céklát és az almát, hámozd meg és reszeld őket finomra.
- Egy tálban keverd össze őket a joghurttal, fahéjjal és áfonyával.
- Végül szórd meg a salátát dióval.
- Ha szükséges, édesítheted a salátát egy kis mézzel.
- Azonnal tálalhatod is a salátád, vagy hagyhatod állni picit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 245 Kcal | |
Szénhidrátok | 30 g | |
Rost | 9 g | |
Fehérjék | 7 g | |
Zsír | 8 g |