Fit Boszi
Kövess engem
Marhahús sárgaborsó pürével és spárgával

Marhahús sárgaborsó pürével és spárgával

Ízletes és egészséges ebéd vagy vacsora - marhahús sárgaborsó pürével és spárgával. A recept összetevői ízükben tökéletesen harmonizálnak, és az étel tápanyagtartalma kiegyensúlyozott. A spárga és a sárgaborsó ezt a fitt fogást megfelelő adag rosttal, fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el, és a recept a nagyszerű íz mellett igazán laktató is.

Készítsd el ezt az ízletes, színes és egészséges ebédet vagy vacsorát. Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű, és az íze is megéri a melót. A szakértelemmel fűszerezett marhahús a paradicsompürével tökéletesen kiegészíti a borsópüré ízvilágát. Ebből az ételből eddig a pontig egyetlen dolog hiányzik - a ropogós, zöld, sült spárga a gazdag ízével. Úgyhogy dobjuk is mellé. :)

Ez a marhahús recept borsópürével és spárgával nem tartalmaz tejet, tojást, diófélét vagy glutént, emellett rostokban gazdag. Ezért tökéletes mindazok számára, akik ételallergiában szenvednek. Magas fehérjetartalmával és kedvező tápértékével minden egészséges étel-rajongónak izgalmas választás. Ha kezdesz kifogyni az ötletekből, mi legyen ebédre vagy vacsorára, ami egészséges is, próbáld ki ezt az ételt, biztosan nem fogod megbánni.

Összetevők

  • 400g marha hátszín
  • 200g sárga felesborsó
  • 400g zöld spárga
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. szójaszósz (ajánlom ezt)
  • 100ml víz
  • 1 hagyma
  • 1 tk. kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1/2 tk. pirospaprika
  • csipet őrölt bors
  • tengeri só

Instrukciók

  1. Öblítsd le a borsót, tedd egy főzőedénybe, és öntsd fel kétszer annyi vízzel.
  2. Enyhén sózd meg a borsót, fedd le az edényt, és főzd 40-60 percig, amíg teljesen megpuhul, puding állagúra. Időnként keverd meg a sárgaborsót, nehogy leragadjon.
  3. Egy másik edényben pirítsd meg a finomra vágott hagymát egy teáskanál olajon.
  4. Add hozzá a felkockázott marhahúst, keverj rajta egyet, és add hozzá a paradicsompürét, 100 ml vizet, szójaszószt, sót, fokhagymaport, paprikát és egy csipet őrölt feketeborsot.
  5. A lefedett húst időnként megkeverve 30-40 percig párold. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.
  6. Süsd meg a spárgát, amíg a borsó és a hús főnek. Mosd meg és fektesd a szárakat egy tepsibe.
  7. Enyhén sózd, borsozd a spárgát, és süsd 15 percig 180°C-on.
Elkészítési idő70 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória470 Kcal
Szénhidrát19 g
Rost11 g
Fehérje40 g
Zsír20 g
...
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások