Fit Boszi
Kövess engem
Marhahús sárgaborsó pürével és spárgával

Marhahús sárgaborsó pürével és spárgával

Ízletes és egészséges ebéd vagy vacsora - marhahús sárgaborsó pürével és spárgával. A recept összetevői ízükben tökéletesen harmonizálnak, és az étel tápanyagtartalma kiegyensúlyozott. A spárga és a sárgaborsó ezt a fitt fogást megfelelő adag rosttal, fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el, és a recept a nagyszerű íz mellett igazán laktató is.

Készítsd el ezt az ízletes, színes és egészséges ebédet vagy vacsorát. Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű, és az íze is megéri a melót. A szakértelemmel fűszerezett marhahús a paradicsompürével tökéletesen kiegészíti a borsópüré ízvilágát. Ebből az ételből eddig a pontig egyetlen dolog hiányzik - a ropogós, zöld, sült spárga a gazdag ízével. Úgyhogy dobjuk is mellé. :)

Ez a marhahús recept borsópürével és spárgával nem tartalmaz tejet, tojást, diófélét vagy glutént, emellett rostokban gazdag. Ezért tökéletes mindazok számára, akik ételallergiában szenvednek. Magas fehérjetartalmával és kedvező tápértékével minden egészséges étel-rajongónak izgalmas választás. Ha kezdesz kifogyni az ötletekből, mi legyen ebédre vagy vacsorára, ami egészséges is, próbáld ki ezt az ételt, biztosan nem fogod megbánni.

Összetevők

  • 400g marha hátszín
  • 200g sárga felesborsó
  • 400g zöld spárga
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. szójaszósz
  • 100ml víz
  • 1 hagyma
  • 1 tk. kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1/2 tk. pirospaprika
  • csipet őrölt bors
  • tengeri só

Instrukciók

  1. Öblítsd le a borsót, tedd egy főzőedénybe, és öntsd fel kétszer annyi vízzel.
  2. Enyhén sózd meg a borsót, fedd le az edényt, és főzd 40-60 percig, amíg teljesen megpuhul, puding állagúra. Időnként keverd meg a sárgaborsót, nehogy leragadjon.
  3. Egy másik edényben pirítsd meg a finomra vágott hagymát egy teáskanál olajon.
  4. Add hozzá a felkockázott marhahúst, keverj rajta egyet, és add hozzá a paradicsompürét, 100 ml vizet, szójaszószt, sót, fokhagymaport, paprikát és egy csipet őrölt feketeborsot.
  5. A lefedett húst időnként megkeverve 30-40 percig párold. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.
  6. Süsd meg a spárgát, amíg a borsó és a hús főnek. Mosd meg és fektesd a szárakat egy tepsibe.
  7. Enyhén sózd, borsozd a spárgát, és süsd 15 percig 180°C-on.
Elkészítési idő70 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória470 Kcal
Szénhidrátok19 g
Rost11 g
Fehérjék40 g
Zsír20 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek