Fit Boszi
Kövess engem
Marhapörkölt Savanyúkáposztával

Marhapörkölt Savanyúkáposztával

A marhahús és a savanyú káposzta a tökéletes kombináció számomra. És ha még aszalt szilva darabok is vannak benne, az maga a mennyország, ahogy a számban összeérnek az ízek. Készítsd el ezt a finom marhapörköltet savanyúkáposztával ebédre, és élvezzétek az ízkavalkádot.

A marhahús a fehérjénak, a vasnak és a cinknek kitűnő forrása, és kevesebb zsírt tartalmaz, mint a sertéshús. Az egészséges táplálkozás étrendjéből nem hiányozhat. Én a fit receptjeimben sovány marhahúst használok, mint például filé, bélszín vagy fartő. Ebben a konkrét receptben fartő húst használtam.

Talán érdemes beszélnünk a savanyúkáposzta egészségügyi előnyeiről. A főtt savanyúkáposzta jobban emészthető, és a hőkezelés ellenére megtartja a rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, és segít megteremteni a megfelelő mikroflórát a belekben. Légy azonban óvatos, ha hisztamin intoleranciád van, ebben az esetben nem lesz a legjobb választás.

A recept tápértéke is megfelelő, csak 290 kcal és 31 g fehérjét tartalmaz. A fogás önmagában is kínálható, de akár teljes kiőrlésű tésztával, házi teljes kiőrlésű nokedlivel vagy a saját kedvenc köreteddel is tálalhatod.

Nagyszerű tipp egy egészséges hétvégi ebédnek, nem gondolod?

Összetevők

  • 500g marhahús
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 800-900g savanyú káposzta
  • 2 ek avokádó/kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 50g aszalt szilva
  • 250g gomba (ízlés szerint)
  • 2 ek piros paprika
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk köménymag
  • 1-2 tk tengeri só
  • víz

Instrukciók

  1. Egy nagy fazékban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát két kanálnyi felhevült olajon.
  2. Ha megpirult, add hozzá a marhahúst és kevergesd.
  3. Fűszerezd a fűszerekkel és a sóval, majd pirítsd tovább kb. 5 percig.
  4. Ezután adj hozzá 300 ml vizet, az aprított szilvát, a lecsöpögtetett savanyú káposztát, és ha szeretnéd, felvágott gombát.
  5. Keverj mindent össze a fazékban, takard le, majd hagyd főni 30-40 percig.
  6. Folyamatosan ellenőrizd és kevergesd. Ha szükséges, adj hozzá több vizet, hogy ne legyen rágós a hús és a savanyú káposzta.
  7. Tálald a húst a savanyú káposztával magában, vagy teljes kiőrlésű kenyérrel, szórd meg fokhagymával vagy más feltéttel.
Elkészítési idő50 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória290 Kcal
Szénhidrát10 g
Rost6 g
Fehérje31 g
Zsír12 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások

Please log in to FaceBook to display comments.

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on Fit Boszi?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.