Fit Boszi
Kövess engem
Marhapörkölt Savanyúkáposztával

Marhapörkölt Savanyúkáposztával

A marhahús és a savanyú káposzta a tökéletes kombináció számomra. És ha még aszalt szilva darabok is vannak benne, az maga a mennyország, ahogy a számban összeérnek az ízek. Készítsd el ezt a finom marhapörköltet savanyúkáposztával ebédre, és élvezzétek az ízkavalkádot.

A marhahús a fehérjénak, a vasnak és a cinknek kitűnő forrása, és kevesebb zsírt tartalmaz, mint a sertéshús. Az egészséges táplálkozás étrendjéből nem hiányozhat. Én a fit receptjeimben sovány marhahúst használok, mint például filé, bélszín vagy fartő. Ebben a konkrét receptben fartő húst használtam.

Talán érdemes beszélnünk a savanyúkáposzta egészségügyi előnyeiről. A főtt savanyúkáposzta jobban emészthető, és a hőkezelés ellenére megtartja a rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, és segít megteremteni a megfelelő mikroflórát a belekben. Légy azonban óvatos, ha hisztamin intoleranciád van, ebben az esetben nem lesz a legjobb választás.

A recept tápértéke is megfelelő, csak 290 kcal és 31 g fehérjét tartalmaz. A fogás önmagában is kínálható, de akár teljes kiőrlésű tésztával, házi teljes kiőrlésű nokedlivel vagy a saját kedvenc köreteddel is tálalhatod.

Nagyszerű tipp egy egészséges hétvégi ebédnek, nem gondolod?

Összetevők

  • 500g marhahús
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 800-900g savanyú káposzta
  • 2 ek avokádó/kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • 50g aszalt szilva
  • 250g gomba (ízlés szerint)
  • 2 ek piros paprika
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk köménymag
  • 1-2 tk tengeri só
  • víz

Instrukciók

  1. Egy nagy fazékban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát két kanálnyi felhevült olajon.
  2. Ha megpirult, add hozzá a marhahúst és kevergesd.
  3. Fűszerezd a fűszerekkel és a sóval, majd pirítsd tovább kb. 5 percig.
  4. Ezután adj hozzá 300 ml vizet, az aprított szilvát, a lecsöpögtetett savanyú káposztát, és ha szeretnéd, felvágott gombát.
  5. Keverj mindent össze a fazékban, takard le, majd hagyd főni 30-40 percig.
  6. Folyamatosan ellenőrizd és kevergesd. Ha szükséges, adj hozzá több vizet, hogy ne legyen rágós a hús és a savanyú káposzta.
  7. Tálald a húst a savanyú káposztával magában, vagy teljes kiőrlésű kenyérrel, szórd meg fokhagymával vagy más feltéttel.
Elkészítési idő50 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória290 Kcal
Szénhidrátok10 g
Rost6 g
Fehérjék31 g
Zsír12 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek