Fit Boszi
Kövess engem
Párolt tőkehal citrom-fokhagyma mártásban, sütőben sült zellerhasábbal

Párolt tőkehal citrom-fokhagyma mártásban, sütőben sült zellerhasábbal

Kóstold meg ezt a finom párolt tőkehalat citromos fokhagymás mártással és ropogós sült zellerrel. Ez a fogás magas fehérjetartalmú, ugyanakkor kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmaz. Ezenkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen B-vitaminokban, szelénben, foszforban, mangánban, magnéziumban, niacinban, folsavban, valamint E- és A.-vitaminokban. A hal szerelmeseinek ez a recept tökéletes tipp egy egészséges és diétabarát ebéd vagy vacsora gyanánt.

A tőkehal lágy íze miatt az egyik legnépszerűbb halfaj. Alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, és gazdag Omega-3 zsírsavakban. Ha mégsem jutnál tőkehalhoz, ne aggódj, könnyen helyettesítheted lazaccal vagy bármilyen általad kedvelt helyi hallal.

A sütőben sült zellerhasáb játékosan helyettesíti a klasszikus hasábburgonya köretet - mivel sütőben sül, nem kell hozzá sok olaj. Így az étel lényegesen alacsonyabb kalóriatartalmú, könnyűnek és fittnek érezheted magad utána :)

Ez a párolt tőkehal sült zellerrel csodálatos választás lehet egy kellemes családi vacsorához, mindenképpen tegyél egy próbát Te is.

Összetevők

  • A halhoz:
  • 600 g tőkehal
  • 2 ek vaj
  • 1 citrom (leve + héja)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1-2 ek szójaszósz
  • petrezselyem
  • A sült zellerhez:
  • 1 kg zeller
  • 1 tk tengeri só
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk majoranna
  • 1 ek olívaolaj (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Tisztítsd meg a zellert és vágd fel, mintha vékony sültkrumplit készítenél.
  2. Egy nagy tálban készíts pácot a sült zellerhez olívaolaj, fűszerek és só vegyítésével.
  3. Ezután szórd a tálba a felszeletelt zellert, és alaposan forgasd össze az olajjal.
  4. Helyezd a zellercsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 40-50 percig 220 fokon ropogósra, 20 perc elteltével fordítsd át a másik oldalukra.
  5. Időközben készítsd el a tőkehalat egy mély serpenyőben. Melegítsd fel a vajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, mustárt, citrom levét és héját, szójaszószt, majd helyezd a tőkehalat is a serpenyőbe.
  6. Fedd le az edényt, és párold a halat puhára, lassú tűzön körülbelül 10-15 perc alatt. Ha szükséges, adj hozzá pici vizet.
  7. A végén megszórhatod a halat friss petrezselyemmel.
  8. Tálald a halat a sült zellerhasábbal, az elkészített mártással, és kínálhatsz mellé friss salátát is.
  9. Jó étvágyat kívánok! :)
Elkészítési idő65 perc
Kiadósság3 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória368 Kcal
Szénhidrátok7 g
Rost6 g
Fehérjék50 g
Zsír12 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek