
Sárgarépás-Petrezselymes “Spagetti” Bazsalikomos Pestoval
Valami gyors, egészséges és ízletes ételre vágysz, de nincs tésztád otthon? A receptjeimnek köszönhetően nemcsak az egészséges táplálkozást tanuljuk meg, hanem a rendelkezésre álló alapanyagok játékos felhasználását is. Ha van otthon sárgarépa és petrezselyemgyökér, inspirálódhatsz ezzel az ízletes és egészséges recepttel.
A sárgarépás-petrezselymes tészta bazsalikomos pestóval egy egyszerű növényi alternatívája a klasszikus tésztáknak, és ha szereted a pesto finom ízét, biztosan értékelni fogod ezt a receptet. Próbáld ki ezt a táplálkozási szempontból értékes és igazán egészséges növényi spagettit.
A Bazsalikomos pesto az olasz konyha elválaszthatatlan része, és az olaszok jól tudják, miért jó. Gazdag ízét a szűz olívaolajnak, a bazsalikomnak, az emésztést és tesünk vitalitását is támogató diónak, a fokhagyma és a parmezán karakteres, összetéveszthetetlen és egészséges kombinációjának köszönheti.
Ezt az alacsony szénhidráttartalmú zöldségtésztát, bazsalikomos pestóval azok is értékelni fogják, akik diétáznak, és ezt a finomságot sonkával, tonhallal vagy reszelt sajttal tehetjük teljessé. Ez egy nagyszerű és egyszerű növényi vacsora, délutáni snack vagy ebéd. Javaslom a spirálos szeletelő használatát, hogy a zöldségeket könnyedén spagetti formájúvá vágjuk.
Összetevők
- 500g sárgarépa
- 250g petrezselyemgyökér
- 100g sajt (ízlés szerint)
- Pesto:
- 2 gerezd fokhagyma
- ¼ csésze dió (ezt ajánlom)
- 2 csésze friss bazsalikom
- ½ csésze extra szűz olívaolaj (ezt ajánlom)
- ½ csésze reszelt parmezán
- só és bors (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy reszelő vagy hámozó segítségével hámozd meg és reszeld le a répát és a petrezselyem gyökeret "spagettinek".
- Egy tumixgépben keverd össze a többi hozzávalót, kivéve a borsot és a sót, amíg csomómentes állagot nem kapsz.
- Ezután fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint.
- Keverd össze a pestót az előkészített zöldségekkel, szórd meg reszelt sajttal és tálald.
- A maradék pestót tedd hűtőbe egy zárható dobozban.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 445 Kcal | |
Szénhidrátok | 10 g | |
Rost | 6 g | |
Fehérjék | 10 g | |
Zsír | 40 g |