Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Sós Csicseriborsó Palacsinta (Tojásmentes és Gluténmentes)

Sós Csicseriborsó Palacsinta (Tojásmentes és Gluténmentes)

Ezek az egészséges tojás- és gluténmentes csicseriborsó-palacsinták hihetetlenül ízletesek és könnyen elkészíthetők. Mivel ez a palacsinta fajta nem tartalmaz glutént vagy tojást, fogyasztásra alkalmas a cöliákiában szenvedő betegeknek, és mindazoknak, akik tojásallergiával küzdenek.

Ha korábban még nem próbáltad a csicseriborsó lisztet, akkor én biztosan ezzel a palacsintás recepttel kezdeném a kipróbálást. Finom dió ízük lesz, ami különösen ízletessé válik némi ráolvasztott sajttal együtt. A palacsinta a csicseriborsó miatt nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét és rostot. A csicseriborsó liszt otthon is elkészíthető, de megvehetjük interneten keresztül vagy a nagy szupermarketekben. A honlapomon több ízletes receptet is csicseriborsóból készítek (tészta, sütemény, socca, gombóc, muffin), ezért melegen ajánlom - könnyű dolgozni vele és tökéletes táplálkozási értékekkel rendelkezik. Ráadásul őrölt formában használom, vagyis szuper egészséges hüvelyesnek számít minden tekintetben. Azonban, ha a palacsintákat egy másik liszttel szeretnéd elkészíteni, akkor a hajdina vagy a teljes kiőrlésű lisztet ajánlom.

A csicseriborsó palacsintákat szendvicsként, töltött palacsintákként, húsos töltelékkel, vagy akár magában, mint sós palacsinta is fogyasztható - igazából bármilyen formában nagyon finom. Az én két palacsintámat tonhallal, avokádóval, kukoricával, salátával, spenóttal és paradicsommal töltöttem meg, és töltött szendvicsként szolgáltam fel. Szárított paradicsomot vagy apróra vágott olajbogyót is hozzáadhatunk a palacsinta tésztához.

Összetevők

  • 1 csésze csicseriborsó liszt
  • 1-1½ csésze víz
  • 2 ek őrölt lenmag (lenmag kása) (ajánlom ezt)
  • 50g reszelt sajt
  • egy csipet só
  • egy csipet szárított bazsalikom
  • olívabogyók, szárított paradicsom (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet a vízzel, az őrölt lenmaggal, a reszelt sajttal, a bazsalikommal és a sóval.
  2. Keverhetsz hozzá még finomra vágott olívabogyót vagy szárított paradicsomot is.
  3. A tésztát öntsd egy tapadásmentes serpenyőbe.
  4. Körülbelül fél csészényi tésztát használj minden palacsintához és addig süsd őket mindkét oldalon, amíg aranyszínűek nem lesznek.
  5. 4 palacsintát kell, hogy kapj ebből a hozzávalókból, de kisebbre és nagyobbra is csinálhatod őket.
  6. Ízlés szerint töltsd meg a palacsintákat. Melegen tálald őket.
Elkészítési idő15 perc
Kiadósság4 darabok
Tápérték információ/ 1 darab
Kalória157 Kcal
Szénhidrátok13 g
Rost6 g
Fehérjék10 g
Zsír5 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek