Fit Boszi
Kövess engem
Sült csirkemell "Caprese" paradicsommal, bazsalikommal és mozzarellával

Sült csirkemell "Caprese" paradicsommal, bazsalikommal és mozzarellával

Próbáld ki ezt a finom sült "Caprese" csirkemell receptet paradicsommal, bazsalikommal és mozzarellával. Elkészítése rendkívül egyszerű - csak töltsd a hozzávalókat a csirkehúsba, és már teheted is őket a sütőbe. Fél órán belül kivételesen finom és fehérjében gazdag fogás lesz az asztalon. Ez az egyszerű sült csirkemell recept alacsony szénhidráttartalmú, így ha egy egyszerű salátával együtt fogyasztod, akkor egyáltalán nem kell aggódnod a szénhidrátok miatt sem, ha figyelsz rájuk. Ráadásul most azt is elárulom, hogyan kell sütni a csirkemellet, hogy igazán szaftos maradjon ;)

Néha úgy érzem, hogy a csirkemellből készíthető ízletes ételek tárháza megszámlálhatatlan. Szinte mindegy, milyen formában készítjük el, mindig nagyszerű. Ez a csirkemelles recept sem kivétel. Olasz capresi stílusban készítjük el, így a recept ötvözi a paradicsom, a friss mozzarella és a friss bazsalikomlevelek ízét - a kombináció valóban kiváló és táplálkozási szempontból is értékes.

Hogyan lehet szaftos csirkemellet sütni?

Ha nem szeretnéd kiszárítani a csirkemellet, be kell tartani néhány szabályt. Valójában azonban nagyon egyszerű. Az időzítés a legfontosabb. Mivel a csirkemell sovány hús, nem szabad túl sokáig sütni, különben száraz lesz. Ezért elengedhetetlen, hogy magas hőfokon süssük a csirkemellet - hogy a hús gyorsan, de kellően megsüljön. Az ideális sütési hőmérséklet 220 Celsius fok körül van. Közepes és nagy csirkemellfilék esetében ez körülbelül 20 perc sütési időt jelent. Ha van húshőmérőd, akkor az ideális maghőmérsékletnek el kell érnie a 73 fok körüli hőt. Ha a hús egyenetlen, akkor segíthetsz rajta azzal, hogy picit átklopfolod (ebben az esetben 15 perc elég lesz a sütéshez). Sütés után jó legalább 5 percre lefedve hagyni a húst, hogy felszívja a folyadékot a mártásból, ettől még szaftosabb lesz.

Sokféle receptet és trükköt kipróbáltam már, de nekem ez vált be a leginkább. És Neked mi a tapasztalatod?

A sült "Caprese" csirkemelleket bármelyik népszerű körettel tálalhatod - hideg vagy meleg salátával, rizzsel, quinoával, kuszkusszal vagy sült burgonyával.

Tipp: Ha mártást is szeretnél készíteni ehhez az ételhez, akkor jó szívvel ajánlok egy egészséges tartármártást, amelynek receptjét itt találod: .

Összetevők

  • 800 g (4 közepes) csirkemell
  • 200 g friss mozzarella
  • maréknyi friss bazsalikom
  • 2 paradicsom
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • fokhagyma por (ízlés szerint)
  • balzsamecet
  • 1-2 ek olívaolaj (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Vágd be az egyik oldalán a csirkemellet, a másik oldalán zártnak kell maradnia, hogy a betöltött hozzávalók ne essenek ki.
  2. Csepegtess olívaolajat a hús mindkét oldalára, és ízlés szerint kézzel masszírozd bele a fűszereket és a sót.
  3. Vágd a paradicsomot és a mozzarellát vékony szeletekre.
  4. Helyezz minden húsdarabba néhány szelet mozzarellát és paradicsomot. Add hozzá a bazsalikomleveleket is.
  5. Helyezd a megtöltött csirkemelleket egy tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd a húst (lefedve, ha jobbnak látod) 220 Celsius fokon, amíg meg nem párolódik. Sütés után legalább 5 percig pihentesd lefedve.
  7. Végül jöhet hozzá a balzsamecet, és kedvenc köreteddel tálalhatod.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória403 Kcal
Szénhidrátok3 g
Rost1 g
Fehérjék55 g
Zsír16 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek