Fit Boszi
Kövess engem
Szélesmetélt könnyű karfiol-fokhagyma mártással

Szélesmetélt könnyű karfiol-fokhagyma mártással

Tökéletes fettuccine tészta könnyű karfiol-fokhagyma mártással, borsóhüvelyekkel és tonhallal. A karfiollal helyettesítjük az eredeti receptben szereplő nehéz tejszínt, ami sokkal könnyebbé teszi az ételt, rostot és fehérjét ad hozzá, és jelentősen csökkenti az étel zsírtartalmát és kalóriaértékét. Biztosan beleszeretsz Te is ebbe az egészséges ételbe!

Ízében kiváló, vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli - bizony, lehet egy tésztaétel ilyen is, ha megfelelő alapanyagokból készül. A fitt karfiolmártás tökéletes párosítás a tésztához, és ha még nem próbáltad ki, mindenképpen adj neki esélyt. Finoman krémes és csodálatosan ízletes - különösen, ha sült fokhagymát használsz hozzá. De legfőképp tápanyagokban gazdag, és a nehéz krémhez képest kétségtelenül egészségesebb, laktatóbb és könnyebb a gyomornak. Ez a viszonylag alacsony zsírtartalmú és alacsony kalóriatartalmú ebéd minden tésztarajongót megörvendeztet. Borsóval és tonhallal tálalva valóban laktató és ellenállhatatlan fogás. Ezenkívül ez az egészséges tészta karfiol-fokhagyma szószban rostokban és fehérjében is gazdag.

Készítsd el fettuccine-vel vagy más kedvenc tésztafajtáddal, ezzel a fitt fokhagymás karfiolszósszal kísérve - és mindenképpen sikered lesz!

Összetevők

  • 300 g teljes kiőrlésű fettuccine (szélesmetélt), vagy ízlésed szerinti tészta (ezt ajánlom)
  • 1 közepes fej karfiol
  • 8 fokhagyma gerezd
  • 100 g Parmezán sajt
  • 150 ml víz
  • 1 tk tengeri só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1 tk oliva olaj (ezt ajánlom)
  • 300 g konzerv tonhal (saját levében) (ezt ajánlom)
  • 200 g hüvelyes borsó

Instrukciók

  1. Süsd meg a fokhagymát a főzés előtt. A fokhagyma sütésével az ételed teljesen új dimenzióba kerül.
  2. Tedd a fokhagymagerezdeket alufóliába (lehetőleg egészben), önts rájuk egy teáskanál olívaolajat, tekerd be a fóliába, és süsd 30 percig 200 fokon.
  3. Tisztítsd meg a karfiolt, mosd meg és szedd rózsáira.
  4. Tedd a karfiolrózsákat forrásban lévő vízbe, és főzd 10 percig.
  5. Szűrd le a főtt karfiolt, és 150 ml főzővízzel turmixold krémessé turmixgépben.
  6. Add hozzá a tengeri sót, őrölt fekete borsot, sült fokhagymát, parmezánt, és turmixold simára.
  7. Keverés után kóstold meg a mártást, és ha szükséges, ízesítsd még.
  8. Főzd a fettuccinét (szélesmetéltet) vagy más teljes kiőrlésű tésztát forrásban lévő sós vízben puhára, körülbelül 10-12 percig.
  9. Mosd meg a borsóhüvelyeket, vágd apróra és párold forrásban lévő vízben puhára, körülbelül 5 percig.
  10. A főtt tésztát szűrd le, keverd el a karfiolszósszal, a borsóhüvelyekkel és a tonhallal (leve nélkül).
  11. Melegen tálald.
Elkészítési idő60 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória475 Kcal
Szénhidrát54 g
Rost13 g
Fehérje37 g
Zsír10 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások