Fit Boszi
Kövess engem
Tápiókapuding chia maggal

Tápiókapuding chia maggal

Finom, gluténmentes és talán kicsit szokatlan ez a tapiókapuding chia maggal és kókusszal. Készítheted fehérjeporral is, hogy testre szabd a puding ízét és növeld a fehérjetartalmát. Javaslom továbbá a kókusztej használatát, amely tökéletesen alkalmas ehhez a recepthez – mivel a tápióka semleges ízű, a puding végső íze nagyban függ a kiválasztott tejtől.

Mi az a tápióka?

A tápióka alapvetően egy könnyű, gluténmentes, semleges ízű keményítő, amelyet a manióka (más néven yuca) növény gyökeréből készítenek. Tápióka vásárolható liszt formájában (alkalmas szószok vagy levesek sűrítésére) vagy tápiókagyöngyök formájában (különösen pudingokhoz, desszertekhez, gyümölcskelyhekhez alkalmas).

A keményítő összetett szénhidrát, amelynek emésztése fokozatos, ezért az energia fokozatosan szabadul fel belőle. Ez hosszabb ideig eltelít, mint az egyszerű szénhidrátok (gyümölcsök, méz, édességek ...). Étrendünknek lényegesen nagyobb mennyiséget kell tartalmaznia belőlük, mint az egyszerű cukrokból.

Tápióka liszt vagy gyöngy formájában megtalálható egyes bioboltokban, valamint ázsiai élelmiszerüzletekben. Próbáld ki ezt az egészséges, rendhagyó tapiókapudingot. Remekül néz ki, és gyümölccsel megszórva biztosan ízleni fog a gyerekeknek is. :)

Összetevők

  • 1/4 csésze tápiókagyöngy
  • 2 csésze tej (tehéntej vagy növényi tej – pl. kókusztej)
  • 4 ek. chia mag (ezt ajánlom)
  • 4-5 ek. édesítőszer (méz, agave, juharszirup, dextróz vagy egy kis stevia) (ajánlom ezt)
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1/2-1 mérőkanál fehérjepor (opcionális)
  • kókuszreszelék (opcionális)

Instrukciók

  1. Tedd a tápiókagyöngyöket egy edénybe, és öntsd fel 1 csésze hideg tejjel.
  2. Hagyd állni körülbelül egy órán át.
  3. Ezután öntsd a másik csésze tejet a fazék tartalmához, add hozzá a chia magot, a vaníliakivonatot, és időnként megkeverve főzd, amíg a puding forrni nem kezd.
  4. Ekkor keverheted hozzá a fehérjeport (ettől még sűrűbb lesz a puding, és extra fehérjével gazdagodik), és további 5 percig hagyd forrni.
  5. Vedd le a tűzről a pudingot, adj hozzá ízlés szerint édesítőszert, és hagyd kicsit hűlni.
  6. Végül oszd szét a pudingot tálkákba, és hagyd állni a hűtőben néhány órán át.
Elkészítési idő20 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória398 Kcal
Szénhidrát63 g
Rost10 g
Fehérje15 g
Zsír6 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások