
Tonhalas Kuszkusz Saláta
Amikor a tonhalra gondolok, egy ízletes és egyszerű saláta recept jut eszembe, amely frissít, telít, és egy kis pikantériát ad a salátának. A lédús tonhal a lágy és finom kuszkusszal érdekes, nagyon egyszerű és ízletes kombináció. Mindkét alapanyag lágy konzisztenciájú, ennek köszönhetően a tonhal-kuszkusz saláta szinte megolvad majd a nyelveden.
A kuszkusz könnyen emészthető, és táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott, így nemcsak a beleknek, hanem az egész szervezetünknek jót tesz. Rostban gazdag, ezért méregtelenítő hatású és antioxidánsai megvédenek a betegségekkel szemben. Cukorbetegek és magas vérnyomással vagy magas koleszterinszinttel küzdők számára is alkalmas.
A nyár folyamán, vagy diéta idején az egyszerű tonhalas receptek mindig kapóra jönnek, biztosítva a szükséges fehérjeforrást, az alacsony kalóriatartalmat, és leginkább a mesés ízeket. Ideális kombináció, ugye?
Ennek a tonhal-kuszkusz salátának egy adagja is jól telít, továbbá fehérjékkel és omega-3 zsírsavakkal látja el szervezetünket. A saláta nagyszerű étel, hogy akár a nap indításaként energiával töltsön fel minket.
Összetevők
- 150g tonhal saját lében (ezt ajánlom)
- ¼ csésze kuszkusz (ezt ajánlom)
- ¼ hagyma
- friss bazsalikom
- tengeri só, fűszerek (ízlés szerint)
Instrukciók
- Vágd finomra a hagymát és öntsd a száraz kuszkusszal egy lábosba.
- Önts rá ½ csésze vizet, add hozzá a fűszereket és a sót, majd főzd addig, amíg a kuszkusz minden vizet felszív.
- A kuszkuszt ezután keverd össze a lecsöpögtetett tonhallal, a finomra vágott bazsalikommal és melegen tálald salátával, paprikával és más zöldségekkel.
Elkészítési idő | 10 perc | |
Kiadósság | 1 adag |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 275 Kcal | |
Szénhidrátok | 28 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 34 g | |
Zsír | 2 g |