
Almás Zabkása Sütemény (Lisztmentes és Gluténmentes)
Csodás ízű almás zabkásás sütemény, zabból és kókuszlisztből, illatos fahéjjal, egészséges desszertként vagy laktató édes reggeliként. Ez az egészséges sütemény lisztmentes, gluténmentes és hozzáadott zsíradéktól mentes.
Rengeteg egészséges almás süti recept áll rendelkezésünkre, és mindegyik egyedülálló a maga módján. Ez a recept az egészséges életmód-rajongókat fogja elvarázsolni. A sütemény tápanyagban gazdag, és ezzel egyidejűleg jól eltelít. Sok rostot és fehérjét rejt magában. Olaj helyett görög joghurtot fogunk használni a receptben, amely lágyítja és fehérjével gazdagítja a receptet.
A kókuszlisztnek és a zabpehelynek köszönhetően ez a liszt nélküli almás-zabkásás torta istenien lédús és lágy. A tortát mézzel fogjuk édesíteni, és a falatokba rejtett lédús mazsoladarabok is fokozzák édes ízét. Ha nem szereted a mazsolát, akkor természetesen kihagyhatod, vagy helyettesítheted aszalt vörösáfonyával.
Élvezd ezt az egészséges almás sütemény receptet, amely nagyon praktikus tud lenni almaszezonban. Szívesen tálalom pekándióval és egy csésze jó kávéval, nyamm.
Összetevők
- 250g zabpehely (ezt ajánlom)
- 80g kókuszliszt (ezt ajánlom)
- 50g mazsola
- 400ml forró víz
- 400g alma
- 150g görög joghurt
- 3 tojás
- 5-6 ek méz
- 40g pekándió
- 1 sütőpor
- őrölt fahéj (ezt ajánlom)
- egy csipet só
Instrukciók
- Egy tálban verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá, ezután óvatosan forgasd hozzá a mézet és a tojássárgáját.
- Egy másik tálban önts forró fizet a zabra, majd keverd hozzá a kókuszlisztet, add hozzá a joghurtot és keverd az egészet össze.
- Ezután forgasd hozzá a mazsolát, a sütőport és a tojás keveréket.
- A tésztát öntsd egy nagy, sütőpapírral kibélelt tortaformába.
- Az almákat kockázd fel, szórd meg fahéjjal és tedd őket a tészta tetejére.
- Egy kicsit nyomkodd bele őket kézzel.
- Ezután süsd a süteményt körülbelül 35 percig 175 Celsius-fokon (345 °F), vagy amíg a tűt tisztán nem tudod kihúzni.
- Tálalás előtt hagyd kihűlni a süteményt, majd szórd meg pekándióval és locsold meg mézzel a süteményt.
Elkészítési idő | 45 perc | |
Kiadósság | 8 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 316 Kcal | |
Szénhidrátok | 42 g | |
Rost | 9 g | |
Fehérjék | 10 g | |
Zsír | 9 g |