Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Fahéjas Gabonapehely (gluténmentes)

Egészséges Fahéjas Gabonapehely (gluténmentes)

Már régóta gondolkodtam azon, hogyan tudnám a kedvenc ropogós fahéjas gabonapelyhemet otthon elkészíteni anélkül, hogy szükségtelenül sok cukrot és lisztet használnék. Íme az eredmény - a tökéletes egészséges, házi készítésű fahéjas gabonapehely recept, ami gluténmentes és lisztmentes, és olyan szuper összetevőkből készül, mint a mandula, lenmag, fahéj, kókuszzsír és méz.

Ez a fahéjas gabonapehely ráadásul alacsony szénhidráttartalmú - egy adagban mindössze 7g szénhidrát van - micsoda öröm! S ha te is akkora fahéj rajongó vagy, mint én, akkor biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a receptet. Én többször is elkészítettem már, és azt kell, hogy mondjam, hogy ennél jobb házi készítésű müzlit még nem ettem. Mindemellett egészséges és táplálkozási szempontból értékes is - mi mást is kívánhatnánk különleges reggelekre?

Azt is örömmel osztom meg Veled, hogy a recept könnyen elkészíthető, s mindössze 6 összetevőre lesz szükség. A legtrükkösebb része valószínűleg a tészta összekeverése, de hidd el nekem, megéri. Ami a szórást illeti, szívből ajánlom, hogy ne hagyd ki! Ha nem szeretnél egy kanál cukrot sem hozzáadni, akkor helyettesítsd nyugodtan xillittel. A mandulalisztet könnyen elkészítheted otthon ha mandulaszemeket finom lisztté őrölsz (vagy használhatsz boltban vásárolt mandulalisztet is: (ezt ajánlom) ).

A legérdekesebb a dologban, hogy az íze így egészségesen is kísértetiesen emlékeztet a bolti Cini Minis ízéhez - bár én azt mondanám, hogy még annál is jobb. De győződj meg róla magad!

Mielőtt nekiállnál elelkészíteni ezt az ízletes gabonapelyhet, csak néhány rövid tanács: a receptből 4 adag jön ki, de lehet, hogy érdemes lesz megkétszerezned az összetevők mennyiségét. Hidd el, később hálás leszel érte! :)

Összetevők

Instrukciók

  1. Add hozzá a mandulalisztet, a fahéjat, a puha (de nem felolvasztott) kókuszolajat és az édesítőt. Alaposan keverd át a tésztát.
  2. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. Takard le egy másik réteg sütőpapírral és egy sodrófa segítségével nyújtsd minél vékonyabbra - minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a gabonapehely.
  4. Vedd le a papírt a tetejéről és szórd meg a fahéjas cukorral.
  5. Süsd 175 Celsius-fokon (345 °F) 8 percig.
  6. 8 perc után vedd ki a sütőből és vágd pici darabokra.
  7. Süsd újra 2-5 percig - a pontos sütési idő a vastagságon és a sütőn is múlik.
  8. Sütés közben nézz rá többször a tésztára, hogy meg ne égjen. A végeredmény világosbarna kell legyen.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória213 Kcal
Szénhidrátok7 g
Rost4 g
Fehérjék7 g
Zsír18 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek