Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Fahéjas Müzli (gluténmentes)

Egészséges Fahéjas Müzli (gluténmentes)

Már régóta gondolkodtam azon, hogyan tudnám a kedvenc ropogós fahéjas müzlimet otthon elkészíteni anélkül, hogy szükségtelenül sok cukorot és lisztet használnék. És itt is van az eredmény - a tökéletes egészséges házi fahéjés müzli recept, ami gluténmentes és lisztmentes, és ami mandula, lenmag, fahéj, kókuszolaj és méz felhasználásával készült.

Ezek a fahéjas müzlik még alacsony szénhidráttartalommal is rendelkeznek - egy adagban mindössze 7g szénhidrát van - ami kész öröm a fülnek! És ha te is annyira mániákusan szereted a fahéjat, mint én, akkor biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a receptet. Én többször is elkészítettem már, és azt kell, hogy mondanom, hogy ennél jobb házi müzlit még nem ettem. Ezek a müzlik még egészségesek és táplálkozási szempontból értékesek is - mi mást tehetnénk még, hogy reggel különlegesebbé váljon?

Az is el kell, hogy mondjam, hogy ez a recept könnyen elkészíthető, mindössze 6 összetevőre van szükségünk. A legnehezebb része valószínűleg a tészta összekeverése, de hidd el nekem, megéri. Ami a feltétet illeti, melegen ajánlom, és ha nem akarsz egy kanál cukrot se hozzá használni, akkor használj inkább xilitot. A mandula lisztet könnyen készíthetjük a mandulák összekeverésével, és a finom lisztig való örlésükkel (vagy használhatunk boltban vásárolt mandula lisztet is ).

Egy érdekesség, hogy az ízük nagyon hasonlít a klasszikus Cini Minis ízéhez, bár én azt mondanám, hogy még annál is jobbak. Nos, győződj meg róla magad!

Mielőtt neki állnál elelkészíteni ezeket az ízletes müzliket, szeretnék néhány tanácsot adni - ebből a receptből 4 adag jön ki, de szerintem, meg kellne kétszerezned az összetevők mennyiségét. Hidd el, később majd meg fogod köszönni :)

Összetevők

  • 1 csésze mandulaliszt
  • 1 ek őrölt lenmag (ajánlom ezeket)
  • 3 ek víz
  • 1 ek puha kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • 1-2 ek méz
  • 1 tk fahéj
  • Morzsás feltét (ízlés szerint):
  • 1 ek nádcukor
  • 1 tk fahéj

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a lenmagot és a vizet.
  2. Add hozzá a mandula lisztet, a fahéjat, a puha (de nem olvadt) kókuszolajat és az édesítőt. Jól keverd át a tésztát.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a tésztát.
  4. Takard le egy másik rétegnyi sütőpapírral és egy sodrófa segítségével minél vékonyabbra nyújtsd ki - minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a müzli.
  5. Vedd le a papírt a tetejéről és szórd meg a cukros-fahéjas feltéttel.
  6. Süsd a müzlit 175 Celsius-fokon (345 °F) 8 percig.
  7. 8 perc után vedd ki a sütőből és vágd fel kis darabokra.
  8. Süsd újra 2-5 percig - a pontos sütési idő a vastagságon és a sütőn is múlik.
  9. Sütés közben nézz rá többször a tésztára, hogy ne égjen meg. A müzlinek világosbarnának kell lennie.
Elkészítési idő25 percek
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória213 Kcal
Szénhidrátok7 g
Rost4 g
Fehérjék7 g
Zsír18 g
Én egy fitt boszi vagyok, és ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket az egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, hogy egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Szóval gyere és hozz létre néhány egészséges receptet velem!
Lucia Wagner

Kommentek