Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Fahéjas Müzli (gluténmentes)

Egészséges Fahéjas Müzli (gluténmentes)

Már régóta gondolkodtam azon, hogyan tudnám a kedvenc ropogós fahéjas müzlimet otthon elkészíteni anélkül, hogy szükségtelenül sok cukorot és lisztet használnék. És itt is van az eredmény - a tökéletes egészséges házi fahéjés müzli recept, ami gluténmentes és lisztmentes, és ami mandula, lenmag, fahéj, kókuszolaj és méz felhasználásával készült.

Ezek a fahéjas müzlik még alacsony szénhidráttartalommal is rendelkeznek - egy adagban mindössze 7g szénhidrát van - ami kész öröm a fülnek! És ha te is annyira mániákusan szereted a fahéjat, mint én, akkor biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a receptet. Én többször is elkészítettem már, és azt kell, hogy mondanom, hogy ennél jobb házi müzlit még nem ettem. Ezek a müzlik még egészségesek és táplálkozási szempontból értékesek is - mi mást tehetnénk még, hogy reggel különlegesebbé váljon?

Az is el kell, hogy mondjam, hogy ez a recept könnyen elkészíthető, mindössze 6 összetevőre van szükségünk. A legnehezebb része valószínűleg a tészta összekeverése, de hidd el nekem, megéri. Ami a feltétet illeti, melegen ajánlom, és ha nem akarsz egy kanál cukrot se hozzá használni, akkor használj inkább xilitot. A mandula lisztet könnyen készíthetjük a mandulák összekeverésével, és a finom lisztig való örlésükkel (vagy használhatunk boltban vásárolt mandula lisztet is ).

Egy érdekesség, hogy az ízük nagyon hasonlít a klasszikus Cini Minis ízéhez, bár én azt mondanám, hogy még annál is jobbak. Nos, győződj meg róla magad!

Mielőtt neki állnál elelkészíteni ezeket az ízletes müzliket, szeretnék néhány tanácsot adni - ebből a receptből 4 adag jön ki, de szerintem, meg kellne kétszerezned az összetevők mennyiségét. Hidd el, később majd meg fogod köszönni :)

Összetevők

  • 1 csésze mandulaliszt
  • 1 ek őrölt lenmag (ajánlom ezt)
  • 3 ek víz
  • 1 ek puha kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • 1-2 ek méz
  • 1 tk fahéj
  • Morzsás feltét (ízlés szerint):
  • 1 ek nádcukor
  • 1 tk fahéj

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a lenmagot és a vizet.
  2. Add hozzá a mandula lisztet, a fahéjat, a puha (de nem olvadt) kókuszolajat és az édesítőt. Jól keverd át a tésztát.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a tésztát.
  4. Takard le egy másik rétegnyi sütőpapírral és egy sodrófa segítségével minél vékonyabbra nyújtsd ki - minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a müzli.
  5. Vedd le a papírt a tetejéről és szórd meg a cukros-fahéjas feltéttel.
  6. Süsd a müzlit 175 Celsius-fokon (345 °F) 8 percig.
  7. 8 perc után vedd ki a sütőből és vágd fel kis darabokra.
  8. Süsd újra 2-5 percig - a pontos sütési idő a vastagságon és a sütőn is múlik.
  9. Sütés közben nézz rá többször a tésztára, hogy ne égjen meg. A müzlinek világosbarnának kell lennie.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória213 Kcal
Szénhidrátok7 g
Rost4 g
Fehérjék7 g
Zsír18 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek