
Egészséges Tonhalsaláta Céklával és Magvakkal
Imádom a könnyű és tápláló salátákat, és ez a finom tonhal saláta cékla és dióval pontosan ilyen. A tonhal, a cékla, a ropogós dió és a sajt ízkombinációjába Te is bele fogsz szeretni. Ez az ízletes és egészséges saláta magas fehérjetartalmú és omega-3 zsírsavat is tartalmaz.
A céklaételek tökéletesek az egészséges táplálkozáshoz. Mivel a cékla vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, magas folsavtartalommal rendelkezik, csodálatosan előnyös a testünk és az egészségünk számára, és javítja az immunrendszert és az emésztést is. Továbbá nagyszerű nitrátforrás és javítja az izmok regenerálódását, amelyet különösen a sportolók és az aktív életet élők értékelnek.
Ebben a salátában akár cottage cheese-t, akár kecskesajtot használhatsz - mindkét változat kiváló, de a cottage cheese használata esetén valamivel diétásabb salátát kapsz. Mindazonáltal mindkét esetben előnyös lesz a magas fehérjetartalom. Ez az egészséges tonhal saláta különösen jól jön könnyű vacsora gyanánt. Önmagában vagy egy teljes kiőrlésű kenyérrel is kínálhatod. A pekándió vagy a dió használata ajánlott, hogy tökéletes ízvilágot kapjunk.
Összetevők
- 2 marék saláta vagy bébi spenót
- 200g főtt, aprított cékla (vagy savanyított)
- 100g cottage cheese vagy kecskesajt
- 150g tonhal olívaolajban (ezt ajánlom)
- 2 ek citromlé
- 40g dióféle (pekándió, dió) (ezt ajánlom)
- őrölt fekete bors
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a tonhalat, a citromlevet, a fekete borsot és a finomra vágott salátát/spenótot.
- Add hozzá az aprított céklát, cottage cheese-t, magvakat és tálalhatod is.
Elkészítési idő | 8 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 390 Kcal | |
Szénhidrátok | 11 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 37 g | |
Zsír | 21 g |