Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű hideg gazpacho leves

Egyszerű hideg gazpacho leves

A Gazpacho egy hagyományos spanyol hideg zöldségleves. Ez az egyszerű gazpacho leves ízletes, egészséges, és 10 perc alatt elkészül - mi mást kívánhatnánk? Próbáld ki és készítsd el ezt az egyszerű fitt receptet.

A gazpacho leves titka mindig a friss és érett paradicsomban rejlik. Kedvedre kísérletezhetsz a gazpacho receptjével, és ízlés szerint más zöldségeket is hozzáadhatsz. A hideg gazpacho leves rendkívül gazdag A- és C-vitaminban, és ásványi anyagok is találhatók benne. Alacsony kalóriatartalmú, ezért diétabarát, mivel egy adagja csak 130 kcal. Állati összetevőket nem tartalmaz, ezért vegánoknak, vagy különféle allergiában szenvedőknek is megfelelő.

A hideg és a leves szavak kombinációja furcsán, sőt félelmetesen hangozhat azok számára, akik még nem próbálták. Hidd el, én is hosszú ideig halogattam ennek a hideg levesnek az elkészítését. De mennyire örülök, hogy végre elkészítettem. Finom és olyan egyszerű! Tökéletes forró nyári napokon, csodálatosan üdítő, ugyanakkor laktató.

A zöldségek kiválasztásakor ügyelj arra, hogy nagyon érettek legyenek. Ekkor van a legintenzívebb íze, és a gazpacho mennyei lesz. Ha saját termesztésű napérlelte zöldségeket használsz, annál nincs jobb. Ha azt szeretnéd, hogy ez a hideg leves teljesen sima legyen, turmixold hosszú ideig, és a végén szitán is átszűrheted.

Próbáld ki ezt az egyszerű gazpacho levest. Nagyszerű módja annak, hogy nagy adag zöldséghez juss, a legízletesebb formában!

Összetevők

  • 1kg paradicsom
  • 1 nagy uborka
  • 1/2 kisebb lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 1-2 ek. vörösborecet
  • 100ml víz
  • só, őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 tk. szárított bazsalikom

Instrukciók

  1. Mosd meg a zöldségeket, és vágd apróra. Tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát.
  2. Tedd az összes hozzávalót egy nagy turmixgépbe, és turmixold össze. Ízlés szerint adj hozzá ecetet, sót és őrölt fekete borsot.
  3. Rakd a gazpacho levest hűtőbe, ideális esetben legalább 2 órára, mivel akkor érnek össze az ízek a legjobban.
  4. Tálalás előtt meglocsolhatod a levest egy kis extra szűz olívaolajjal, és koktél paradicsommal vagy más zöldségekkel díszítheted.
Elkészítési idő10 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória130 Kcal
Szénhidrátok11 g
Rost4 g
Fehérjék3 g
Zsír8 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek