Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű hideg gazpacho leves

Egyszerű hideg gazpacho leves

A Gazpacho egy hagyományos spanyol hideg zöldségleves. Ez az egyszerű gazpacho leves ízletes, egészséges, és 10 perc alatt elkészül - mi mást kívánhatnánk? Próbáld ki és készítsd el ezt az egyszerű fitt receptet.

A gazpacho leves titka mindig a friss és érett paradicsomban rejlik. Kedvedre kísérletezhetsz a gazpacho receptjével, és ízlés szerint más zöldségeket is hozzáadhatsz. A hideg gazpacho leves rendkívül gazdag A- és C-vitaminban, és ásványi anyagok is találhatók benne. Alacsony kalóriatartalmú, ezért diétabarát, mivel egy adagja csak 130 kcal. Állati összetevőket nem tartalmaz, ezért vegánoknak, vagy különféle allergiában szenvedőknek is megfelelő.

A hideg és a leves szavak kombinációja furcsán, sőt félelmetesen hangozhat azok számára, akik még nem próbálták. Hidd el, én is hosszú ideig halogattam ennek a hideg levesnek az elkészítését. De mennyire örülök, hogy végre elkészítettem. Finom és olyan egyszerű! Tökéletes forró nyári napokon, csodálatosan üdítő, ugyanakkor laktató.

A zöldségek kiválasztásakor ügyelj arra, hogy nagyon érettek legyenek. Ekkor van a legintenzívebb íze, és a gazpacho mennyei lesz. Ha saját termesztésű napérlelte zöldségeket használsz, annál nincs jobb. Ha azt szeretnéd, hogy ez a hideg leves teljesen sima legyen, turmixold hosszú ideig, és a végén szitán is átszűrheted.

Próbáld ki ezt az egyszerű gazpacho levest. Nagyszerű módja annak, hogy nagy adag zöldséghez juss, a legízletesebb formában!

Összetevők

  • 1kg paradicsom
  • 1 nagy uborka
  • 1/2 kisebb lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 1-2 ek. vörösborecet
  • 100ml víz
  • só, őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 tk. szárított bazsalikom

Instrukciók

  1. Mosd meg a zöldségeket, és vágd apróra. Tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát.
  2. Tedd az összes hozzávalót egy nagy turmixgépbe, és turmixold össze. Ízlés szerint adj hozzá ecetet, sót és őrölt fekete borsot.
  3. Rakd a gazpacho levest hűtőbe, ideális esetben legalább 2 órára, mivel akkor érnek össze az ízek a legjobban.
  4. Tálalás előtt meglocsolhatod a levest egy kis extra szűz olívaolajjal, és koktél paradicsommal vagy más zöldségekkel díszítheted.
Elkészítési idő10 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória130 Kcal
Szénhidrát11 g
Rost4 g
Fehérje3 g
Zsír8 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások