Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű Hokkaido tök krémleves

Egyszerű Hokkaido tök krémleves

Ha az őszre és levesekre gondolok, az első dolog, ami eszembe jut, ez az egyszerű Hokkaido tökleves pirított tökmaggal és napraforgómaggal megszórva. Ha rajongsz a krémlevesekért, imádni fogod ezt is! A legjobb őszi alacsony kalóriatartalmú és alacsony zsírtartalmú leves tele zöldségekkel és finom Hokkaido tökkel! Mintha csak a hideg évszakra találták volna ki.

A Hokkaido sütőtök univerzális összetevő a konyhában - remekül használható desszertekhez, süteményekhez, különféle kásákhoz, de gnocchi formájában vagy húsételek köreteként is felséges. Nem meglepő, hogy finom sűrű krémlevesként is megállja a helyét, és az egész család örömét leli majd benne. Itthon nagy adagot főzök mindig, és talán csábító, sötét narancssárga színének köszönhetően a család legkisebb tagjai körében is népszerű. (Ha kurkumát használsz, akkor javaslom, először teszteld a gyerkőcök lelkesedését, mert a levest így nehezebben lehet lemosni a bútorokról;))

Pirítsd meg a tökmagot egy száraz serpenyőben, és emeld a leves nyújtotta élményt még magasabb szintre. Választhatsz más magot is, de szerintem a tök és a napraforgómag keveréke passzol legjobban. Ropogósságot és jellegzetes karaktert adnak ennek a finom krémlevesnek. Egy tányér egész biztos melegen és jóllakottan fog tartani, de garantáltan repetázni fogsz. És mivel a leves alacsony kalóriatartalmú és alacsony zsírtartalmú, nyugodtan szedhetsz ebből az egészséges Hokkaido töklevesből akár három tányérral is!

Összetevők

  • 800 g Hokkaido tök (hámozás után)
  • 200 g sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 nagy hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj/vaj
  • tengeri só
  • őrölt bors
  • curry por/kurkuma
  • tökmag és napraforgómag (opcionális)

Instrukciók

  1. Vágd ketté a tököt és süsd 15-20 percig 200 fokon, amíg meg nem puhul.
  2. Sütés után hagyd kihűlni, majd hámozd meg és vájd ki a magokat.
  3. Egy nagyobb edényben piríts forró olajon (vagy vajon) apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát.
  4. Adj hozzá apróra vágott sárgarépát és petrezselymet.
  5. Enyhén párold meg őket, majd add hozzá a kisebb darabokra vágott sült tököt.
  6. Sózd és fűszerezd a zöldségeket ízlés szerint.
  7. Önts annyi vizet a zöldségekre, hogy teljesen ellepje, és kb. 15 percig főzd a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  8. Turmixgéppel turmixold krémesre, és ha szükséges, fűszerezd még.
  9. A levest száraz pirított tökmaggal vagy más maggal megszórva (erősen ajánlott! :)) tálald.
Elkészítési idő50 perc
Kiadósság6 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória57 Kcal
Szénhidrátok8 g
Rost3 g
Fehérjék2 g
Zsír2 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek