
Fehérje Fagylalt Csicseriborsós Tölcsérben
Gondolnád, hogy a képen látható finomság egészséges? Bemutatom ezt a fehérje porból készült egészséges desszertet, aminek a fő összetevője a fehérjepor, és nem tartalmaz tejszínt, lisztet, vagy cukrot. Nagyon jól mutat a tányéron és még annál is finomabb! Kényeztesd magad ezzel a finom fehérje fagyival csicseriborsós tölcsérben és rögtön jobb lesz a napod.
Imádom a fehérje fagylaltot, és gyakran el is készítem nyáron. Attól függően, hogy milyen gyümölcsöt és aromát használok az általam használt fehérjéből, folyamatosan megváltoztathatom az ízét. Ennek a receptnek inkább vanília- vagy kókuszízű fehérjepor áll jól. Ezzel igazi fehérjebomba lesz a fagyinkból, és a kedvező táplálkozási értékeinek köszönhetően ez a fagylalt nem fog ártani az alakunknak sem. Ez a fehérje fagyi elég édes, így nem kell hozzá cukrot vagy mézet adni. De ha a család az édesebb ízeseket szereti, akkor nyugodtan adj hozzá egy kis steviát. Annak ellenére, hogy ez a fitness fagylalt teljesen tejszín-mentes, ellenállhatatlanul krémes és ízletes. A legjobb, ha a fagylaltot elkészítés után azonnal tálaljuk, és nem tároljuk a fagyasztóban.
És mint extra bónusz, a fehérje fagylaltunkat játékos és egészséges csicseriborsó tölcsérekben szolgáljuk fel, amit a végén meg is lehet enni. Nagyszerű, nem? Ezek is könnyen előkészíthetők, és extra különlegességet adnak a recepthez.
Összetevők
- Tölcsér (12db):
- 250g főtt csicseriborsó (130g nyers csicseriborsó vagy 1konzerv) (ezt ajánlom)
- ½ csésze zab (ezt ajánlom)
- 120g datolya (vagy 5 ek méz) (ajánlom ezt)
- 30g almaszósz
- 2 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1 ek vanília kivonat
- 1 ek sütőpor
- 40g étcsokoládé forgács (ezt ajánlom)
- nyers bab vagy nyers tészta (megtölteni a tölcséreket)
- Fagylalt:
- 2 csésze fagyasztott bogyósgyümölcs
- ½ csésze fehérjepor (vanília/gyümölcs ízű) (ezt ajánlom)
- 5 ek tej (választás szerint)
- sztívia (ízlés szerint)
- vanília kivonat (ízlés szerint)
Instrukciók
- Turmixold simára a tölcsér hozzávalóit (kivéve a csokoládé chipset és a babot).
- Ezután keverd bele a csokoládé darabokat és adagold muffinformába.
- Ha nem szilikon formát használsz, kend meg a formákat egy kis olajjal.
- Formázz kis tálkákat a tésztából egy kanál segítségével – csinálj egy lyukat a közepére, aztán töltsd meg száraz babbal, így nem emelkedik meg sütés közben.
- Ez a lépés kihagyható, ha nincs rá időd – ebben az esetben csak lapos muffinjaid lesznek, amikre ráteheted a fagyit.
- Süsd a tölcséreket 180 Celsius-fokon (350 °F) 18 - 25 percig, amíg megbarnulnak.
- Miután kivetted a sütőből, ne vedd ki őket a formákból; pihentesd még őket kb. 20 percig.
- A megsült tölcsérek azonnal felhasználhatók, de be is teheted őket a hűtőbe egy éjszakára – úgy keményebbek lesznek.
- A fagyit közvetlenül fogyasztás előtt készítsd el – az íze és az állaga akkor a legjobb.
- Ha nincs ízesített/édesített fehérje porod, adhatsz hozzá valamilyen édesítőszert ízlés szerintés egy kis vanília kivonatot.
- Egy tálban keverd simára a fagylalt hozzávalóit egy botmixerrel.
- Kanalazd a fagyit a csicseriborsós tölcsérekbe, szórhatsz rá étcsokoládét, vagy zúzott kakaóbabot és gyümölcsöt.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 12 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 124 Kcal | |
Szénhidrátok | 14 g | |
Rost | 4 g | |
Fehérjék | 5 g | |
Zsír | 4 g |