Fit Boszi
Kövess engem
Fitt Sült Tonhalas Omlett

Fitt Sült Tonhalas Omlett

Te is szereted a tojást reggelire? Akkor, számtalan elkészítési módja közül próbáld ki ezt is sült tonhalas omlett. Ez az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú reggeli minden családtagodat, gyermeket és felnőttet le fog nyűgözni!

A szilikon serpenyőben sült omlett puhább és lágyabb ízű, és könnyebben emészthető, mivel nem kell semmilyen olajat használni a sütéshez. Tökéletes indítása egy új napnak, és magas fehérjetartalmának köszönhetően ez a tonhalas sült omlett nagyon jól laktat is.

Ugye nem is csodálkozol már, miért imádják a spanyolok annyira az omlettet reggelire. Sokféle módon készítik, vegetáriánus vagy húsos variációkban egyaránt. Mi ehhez az egészséges, alacsony kalóriatartalmú és alacsony zsírtartalmú fogáshoz cukkinit és tonhalat fogunk használni, ezeknek az összetevőknek köszönhetően lesz annyira lágy és ellenállhatatlan ízű. Hihetetlen, hány csodálatos recepteket lehet alkotni tonhallal, ugye?

A fitt sült tonhal omlettet reszelt sajttal fogjuk meghinteni, és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tálalhatjuk. Ugyanakkor kiváló kenyér nélkül is, amelyet bátran helyettesítsünk friss zöldségekkel, például paradicsommal, paprikával vagy uborkával.

*Az omlett liszt nélkül is szépen egyben marad majd. Ezért nincs is rá szükség a receptben, de ha adsz hozzá kicsi lisztet, az omletted még masszívabb és lágyabb lesz.

Összetevők

  • 150 g tonhal, lecsepegtetve (ajánlom ezt)
  • 1 bébi cukkini
  • 1/2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • marék reszelt sajt (pl. mozzarella)
  • 2 evőkanál tönköly vagy egyéb liszt (opcionális)
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1/4 teáskanál őrölt édes fűszerpaprika
  • 1/4 teáskanál őrölt bors

Instrukciók

  1. Reszeld vagy darabold a cukkinit és a hagymát apróra.
  2. Egy tálban keverd őket össze a lecsepegtetett tonhallal, zúzott fokhagyma gerezdekkel és a tojással.
  3. Ezt követően, halmozd a tálba az összes többi összetevőt is, és alaposan forgasd össze.
  4. Öntsd a kapott keveréket egy szilikon kenyérsütő formába vagy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába.
  5. Süsd 30-40 percig 180 fokon, amíg aranyszínű lesz.
  6. Tálalás előtt legalább 5 percig hagyd hűlni a formában, hogy nehogy szétessen vágáskor.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória242 Kcal
Szénhidrátok2 g
Rost0 g
Fehérjék31 g
Zsír13 g