Fit Boszi
Kövess engem
Fitt tejszelet liszt és cukor nélkül

Fitt tejszelet liszt és cukor nélkül

Ki ne imádná a mennyei tejszeleteket, amelyek mesterien kombinálják a puha kakaós piskótát a finom és friss tejes töltelékkel? Most végre Te is élvezheted ennek a finom kényeztetésnek az egészséges és fitt változatát! Ezek a fitnesz tejszeletek teljesen liszt- és cukormentesek (stevia vagy xilit hozzáadásával készülnek), tehát alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú fehérjebombák. Remek, édes, frissítő kiegészítői bármely étrendnek, még annak is, aki a fogyásra összpontosít.

Ezek a házi készítésű tejszeletek olyan egyszerűen elkészíthetők, hogy meg fogsz lepődni. És ha attól tartasz, hogy az íz rovására megy majd az előnyös tápérték tartalom, gyorsan meg is nyugtatlak: tényleg isteni finom és egyben diétabarát - bizony, ez tényleg lehetséges, lásd a többi fitt receptet a weboldalamon). Ez a tejszelet határozottan a 10 top kedvencem közé tartozik az összes egészséges desszertem közül, és szerintem nem vagyok vele egyedül.

Ez az egészséges tejszelet isteni krémes, lágy, kellemes íze pedig megkapó. Nemcsak az ízlelőbimbók, hanem a szemek számára is kísértés. Ne késlekedj, próbáld ki ezt az alacsony kalóriatartalmú, magas fehérjetartalmú desszertet. Ha szeretnéd elkészíteni a kókuszos változatát, bátran keverhetsz egy kis kókuszreszeléket a krémbe. Ha belevágsz az elkészítésébe, akkor javaslom, hogy azonnal dupla adaggal számolj, mert egy szempillantás alatt el fog tűnni ez a 8 adag ;)

Összetevők

  • a piskótához:
  • 4 tojás
  • 3 ek. kakaópor (ezt ajánlom)
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 3 ek. édesítő (vagy ízlés szerint - méz, xillit vagy sztívia)
  • a töltelékhez:
  • 400g lágy túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
  • 20g 100%-os zselatin
  • 2 ek. édesítő (méz, xillit, sztívia) (ajánlom ezt)

Instrukciók

  1. Először verd a tojásfehérjét sztíviával kemény habbá. Ha másik édesítőszert szeretnél használni, akkor azt a hab felverése után add hozzá.
  2. Egy tálban keverd össze a tojások sárgáját kakaóporral és keményítővel.
  3. Ezután óvatosan keverd bele a felvert tojásfehérjét az édesítőszerrel.
  4. A kapott tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe.
  5. Süsd a piskótát 12–15 percig 180°C-on.
  6. Addig készítsd el a tölteléket: keverd ki a lágy túrót 2 evőkanál sztíviának megfelelő édesítőszerrel (választásod szerint) és meleg vízben feloldott zselatinnal.
  7. A megsült és kihűlt piskótát vágd ketté hosszában, és az egyik részére kend rá a tölteléket.
  8. Helyezd a piskóta másik részét a töltelék tetejére, óvatosan nyomd rá, és pihentesd a süteményt hűtőben legalább 30 percig.
  9. Vágd a tortát 8 szeletre.
Elkészítési idő25 perc
Mennyiség8 szelet
Tápérték információ /
Kalória109 Kcal
Szénhidrát5 g
Rost1 g
Fehérje12 g
Zsír4 g
...
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások