
Fitt tejszelet liszt és cukor nélkül
Ki ne imádná a mennyei tejszeleteket, amelyek mesterien kombinálják a puha kakaós piskótát a finom és friss tejes töltelékkel? Most végre Te is élvezheted ennek a finom kényeztetésnek az egészséges és fitt változatát! Ezek a fitnesz tejszeletek teljesen liszt- és cukormentesek (stevia vagy xilit hozzáadásával készülnek), tehát alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú fehérjebombák. Remek, édes, frissítő kiegészítői bármely étrendnek, még annak is, aki a fogyásra összpontosít.
Ezek a házi készítésű tejszeletek olyan egyszerűen elkészíthetők, hogy meg fogsz lepődni. És ha attól tartasz, hogy az íz rovására megy majd az előnyös tápérték tartalom, gyorsan meg is nyugtatlak: tényleg isteni finom és egyben diétabarát - bizony, ez tényleg lehetséges, lásd a többi fitt receptet a weboldalamon). Ez a tejszelet határozottan a 10 top kedvencem közé tartozik az összes egészséges desszertem közül, és szerintem nem vagyok vele egyedül.
Ez az egészséges tejszelet isteni krémes, lágy, kellemes íze pedig megkapó. Nemcsak az ízlelőbimbók, hanem a szemek számára is kísértés. Ne késlekedj, próbáld ki ezt az alacsony kalóriatartalmú, magas fehérjetartalmú desszertet. Ha szeretnéd elkészíteni a kókuszos változatát, bátran keverhetsz egy kis kókuszreszeléket a krémbe. Ha belevágsz az elkészítésébe, akkor javaslom, hogy azonnal dupla adaggal számolj, mert egy szempillantás alatt el fog tűnni ez a 8 adag ;)
Összetevők
- a piskótához:
- 4 tojás
- 3 ek. kakaópor (ezt ajánlom)
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 3 ek. édesítő (vagy ízlés szerint - méz, xillit vagy sztívia)
- a töltelékhez:
- 400g lágy túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
- 20g 100%-os zselatin
- 2 ek. édesítő (méz, xillit, sztívia) (ajánlom ezt)
Instrukciók
- Először verd a tojásfehérjét sztíviával kemény habbá. Ha másik édesítőszert szeretnél használni, akkor azt a hab felverése után add hozzá.
- Egy tálban keverd össze a tojások sárgáját kakaóporral és keményítővel.
- Ezután óvatosan keverd bele a felvert tojásfehérjét az édesítőszerrel.
- A kapott tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe.
- Süsd a piskótát 12–15 percig 180°C-on.
- Addig készítsd el a tölteléket: keverd ki a lágy túrót 2 evőkanál sztíviának megfelelő édesítőszerrel (választásod szerint) és meleg vízben feloldott zselatinnal.
- A megsült és kihűlt piskótát vágd ketté hosszában, és az egyik részére kend rá a tölteléket.
- Helyezd a piskóta másik részét a töltelék tetejére, óvatosan nyomd rá, és pihentesd a süteményt hűtőben legalább 30 percig.
- Vágd a tortát 8 szeletre.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Kiadósság | 8 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 80 Kcal | |
Szénhidrátok | 5 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 9 g | |
Zsír | 3 g |