
Könnyű Indiai Lencse Curry
Kitűnő és könnyen elkészíthető Indiai stílusú lencse curry. Varázsold az otthonodba a messzi Ázsia ízeit, ezzel a zamatos lencse curryvel, és mellé barna rizzsel. Ezt az egészséges lencse receptet nem is bonyolult elkészíteni.
A lencse gyakran felbukkan az indiai konyhában, úgyhogy az ilyen típusú receptek és ötletek száma szinte végtelen. Ebben a receptben a lencse mellett használni fogunk tejet, paradicsompürét és curry port, ami már első hallásra egzotikusnak tűnik. A lencse nagyon ízgazdag, és barna rizzsel párosítva magas tápértékű, fehérjében és rostokban gazdag ételt kapunk, ami ráadásul nagyon jól laktat, alacsony zsír- és kalóriatartalma ellenére. Ezek a jellemzők teszik a vegetáriánus lencse currynket ideálissá szinte bármelyik diétához, vagy akár fogyókúrához.
Az indiai lencse curry 40 perc alatt elkészíthető és az egész család örömét fogja lelni benne. A legjobb ebédre enni, de lehet belőle egészséges, meleg vacsora is. És persze ne feledkezzünk meg a garam masala fűszerről - amely egy Dél-Ázsiából származó fűszerkeverék, és amely az ételünket ízgazdagabbá, és autentikussá teszi majd. Készítsd el a receptet a családnak, és ha van kedved, írd meg nekem, hogy ízlett.
Összetevők
- 220 g lencse (ezt ajánlom)
- 200 g barna rizs (ezt ajánlom)
- 300 g paradicsompüré
- 150 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál olivaolaj (ezt ajánlom)
- 1 teáskanál tengeri só
- 1-2 teáskanál curry por
- 1/4 teáskanál kurkuma (ezt ajánlom)
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
Instrukciók
- Főzd meg a rizst dupla mennyiségű sós vízben, amíg megpuhul, körülbelül 12 perc fog neki kelleni.
- Egy nagyobb edényben hevítsd fel az olivaolajat, adj hozzá finomra vágott hagymát, és pirítsd pár percig, kevergetve.
- Szórd bele a lencsét, és önts fel kétszeres mennyiségű vízzel.
- Főzd puhára a lencsét, úgy 15-20 perc alatt. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.
- Most jöhet bele a paradicsompüré, tej, tengeri só, fűszerek. Főzd össze mindezt, amíg besűrűsödik, néha megkeverve.
- Kb. 5 perces rotyogás után vedd le a tűzről, és tálalhatod is a kész currydet, az elkészített barnarizzsel.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 290 Kcal | |
Szénhidrátok | 45 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérjék | 10 g | |
Zsír | 5 g |